Kira Beyannamesi Hesaplama 2012




2012 yılında yeni bir uygulamayı hizmete sunan Gelir İdaresi Başkanlığı kira beyannamelerini internet üzerinden gönderilmesine imkan sağlıyor. Bu uygulama ile internet ortamından herkes kira gelirlerini beyan edebilecek. Tabi isteyen vergi dairesine ya da muhasebecisine gidirek kiralarını bu şekilde de beyan edebilir.


Bu siteye https://intvd.gib.gov.tr/kirabeyan/GmsiPre.html girerek kira beyannamenizi doldurabilirsiniz.


İnternet vergi dairesi şifrenizi biliyorsanız şifre ile bilmiyorsanız tc kimlik no ile sisteme giriş yapınız. Bu kısımda sistem sizden kimlik seri numarası isteyecek ve sonraki ekranda anne,baba yada oğulunuz tc kimlik numarasını soracak ve doğru bilgiler girildikten sonra sisteme giriş yapılacak.

Şuan için sisteme giriş sorunlu bir şekilde gerçekleşiyor. TC kimlik no ile giriş yapıltığında hatalar meydana geliyor. Şifre ile giriş yapmak isterseniz vergi dairesine giderek şifrenizi alabilirsiniz.

Kira beyannamesi 1 Mart - 25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Sistemde ki sıkıntı nedeniyle vatandaşın beyannameleri geç gönderebilecek olması göz önüne alırsak bu sürenin bu yıl için uzayabilme ihtimali olabilir.

Daha fazla bilgi için kira geliri kitapçığına göz atabilirsiniz. Bu kitapçıkta beyannamenin nasıl doldurulacağı ve hesaplancağından örneklerle bahsedilmiş.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/2012kirageliri.pdf

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

kira beyannamesi 2012, kira beyannamesini internetten gönderme, kira beyannamesi hesaplama 2011, kira beyannamesi gönderme, kira beyannamesi ne zaman verilir 2012, kira beyannamesinin son günü ne zaman, kira beyannamesi sorgulama, kira beyannamesi şifresi, kira beyannamesi örneği 2012, kira beyannamesi giriş, kira beyannamesi son günü ne zaman, kira beyannamesi ne zaman verilir

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More