2013 Yılı Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Formu




2013 Sözleşmeli Er Başvuruları,

2013 TSK Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Formu,

2013 Sözleşmeli Er Başvuru Formu Doldur,



TSK 2013 yılına dair alacağı sözleşmeli Er haberini duyurdu. Kasım 2011 tarihinde başlatılan sözleşmeli er uygulamasına devam ediliyor. TSK bünyesi altında ülkeye hizmet etmek isteyen
vatandaşlarımız bu sayfa üzerinden 2013 yılı sözleşmeli er alımları hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, tarafından 2013 yılı için sözleşmeli er alımına yönelik yeni bir ilan daha yayımladı. İlana göre farklı branşlara yönelik yapılacak sözleşmeli er ilanına başvurmak isteyenler, Ocak ayı sonuna kadar “www.kkk.tsk.tr” adresi üzerinden işlem yapabilir.

Sözleşmeli Er
2013 Yılı Sözleşmeli Er Başvuru Şartları ve Formu

Sözleşmeli Er Maaşları Aylık Ne Kadar Alıyorlar?

Sözleşmeli erler, operasyon tazminatı dahil, aylık 2 bin 700 lira maaş alacaklar. Ayrıca 7 yıllık görev süresini doldurduklarında TSK’dan ayrılmak istediklerinde 60 bin lira toplu tazminat alacaklar.

Sözleşmeli Erler Nerede Nasıl Eğitim Alacaklar?

Sözleşmeli erler iç güvenlik bölgesindeki birliklerde görevlendirilecek. Eğitimlerini ise Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı’nda gerçekleştiriliyor.

Sözleşmeli erlere her türlü koşulda görev yapmak üzere komando eğitimi veriliyor. Sözleşmeli erler, bir eğitim devresinde ortalama 250 kilometre silahlı, teçhizatlı ve arka çantalı dayanıklılık yürüyüşleri yapıyor.

Sızma parkurundan geçirilen personel, bu parkurdaki eğitimleri sırasında makineli tüfeklerle emniyetli biçimde yapılan ateş altında ilerliyor.

Sözleşmeli erler iç güvenlik eğitimleri kapsamında 15 gün gece eğitimi alarak, tam teçhizatlı olmak üzere zor arazi şartlarında ve her türlü hava koşulunda görev yapabiliyor. Zorlu eğitimler boyunca sarp ve eğimli arazilerde 3-4 gün kesintisiz süren operasyonda asgari 30-40 kilometre yürüyebilecek, kendisine ve silah arkadaşlarına güvenerek teröristler ile temas sağlandığında onu etkisiz hale getirebileceğine inanacak, verilecek her türlü görevi başarabilecek hale getiriliyor.

Eğitimler 10 hafta sürüyor. Halen TSK bünyesinde 136 sözleşmeli erin eğitim faaliyeti sürüyor. Sözleşmeli erlere görevlerinde kullanmak üzere ihtiyaç duyacakları bütün silahlarla atış yaptırılıyor ve el bombası eğitimleri veriliyor.

Ayrıca mayın ve el yapımı patlayıcılar konusunda da sözleşmeli erlere eğitim verilirken, aralarından seçilen bazı personel dedektör operatörü olarak yetiştiriliyor.

Eğitim programı çerçevesinde, tekmil alma, bölük tören geçişi, temel beden eğitimi, güç mania parkurundan geçiş, arazi şartlarında ilerleme, dağ iniş ve çıkış eğitimi, ilerleme düzeni ve temasta harekat tarzının görülmesi, motorlu kolda pusuya karşı harekat tarzı gibi konulara ağırlık veriliyor.

İlk yardım konusunda da eğitim alan sözleşmeli erler, özel beslenme ve barınma koşullarında eğitimlerini sürdürüyor.
2013 Yılı Sözleşmeli Er Başvuru Şartları

Sözleşmeli erlerin en az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Ancak terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olanlar başvuru yapabiliyor. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Halen askerlik vazifesini yapanlar da başvuru yapabiliyor.

Ön koşulları taşıyan adaylar, sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitimden geçiriliyor.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * İndirim Ariyorum * Yemek Tarifi * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * Memur Blog * Dinle123 * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More