HGS Nasıl Yapıştırılır



Otoyol ve köprü geçişlerinde HGS’ye (Hızlı Geçiş Sistemi) geçildi. HGS gelince KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) daha önce açıklanan takvime göre 31 Aralık 2012 tarihinde tedavülden tamamen kalkacaktı.  Ancak, halkımızın yeniliklere geç ayak uydurma alışkanlığından olsa gerek bu süre 31 Ocak 2013 tarihine kadar uzatıldı. Yani bu tarihten sonra KGS ile köprü ve otoyollardan geçmenizin mümkünü yok. Dilerseniz konumuzun özüne gelelim. HGS nereden alınır, nasıl kullanılır bunları adım adım anlatalım.









HGS Kartı (Cihazı) Nereden Alınır



Etiket şeklindeki HGS cihazınızı 5 TL karşılığında herhangi bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Kimi bankalar internet şubeleri aracılığıyla da müşterilerinin HGS cihazı talebini karşılamaktalar. Alacağınız HGS’nin içerisine en az 30 TL’lik yükleme yapmak zorundasınız.  HGS’lere PTT şubelerine ek olarak, bankalar, benzin istasyonları, marketler vb. yerlerde kolaylıkla dolum yapılabiliyor. KGS’ye göre yüzde 20 indirimli olan HGS, vatandaşın cebini de rahatlatmış oldu.



HGS etiketini arabaya monte etmek oldukça kolay bir iş. 1. sınıf araçlar için anlatamımı yapıyorum. Sistem diğer türlü araçlar için de hemen hemen aynıdır. HGS başvurusu yaptığınızda size iki tane yapışkan etiket verilecek. Bunlardan üstteki aracın camına yapıştırılacak olan etiket, alttaki ise ruhsatın arkasına yapıştırılacak olan etiket. Gelelim, etiketi cama nasıl yapıştıracağımız konusuna.



HGS etiketini, dikiz aynasının ayağının yaklaşık 10 cm altında olacak şekilde yapıştırıyoruz. Etiketi yapıştıracağımız alanın temiz olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Dışardan ilk bakışta temiz gibi görünse de, bizler yine de en küçük toz parçası kalmaması için ilgili kısmı iyice temizliyoruz. Temizleme işini ıslak bir bezle yapmışsak, sildiğimiz yerin kurumasını bekleyelim. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra HGS etiketini yapışkanından ayırıp elimize alıyoruz. Elimizin etiketin yapışkan kısmına değmemesine  dikkat ediyoruz. Akabinde etiket kırışmadan, yapışkanlı kısmını dikiz aynasının ayağının 10 cm altına gelecek şekilde yapıştırıyoruz. Yapıştırdıktan sonra, iyice oturması için parmaklarımızla bastırmak suretiyle ovuyoruz.



HGS Cihazını Yapıştırırken Nelere Dikkat Etmeliyim



HGS etiketi, her ne kadar ilk bakışta basit bir kağıt gibi görünse de içi elektronik sistemle döşelidir. Yapışkan kısma elimizin dokunması ya da yapıştıracağımız alanın kirli, rutubetli olması cihazın işlevini yitirmesine yol açabilir. Aklınıza takılan kısımlar olursa bize yazın, gerekli açıklamaları size hemen yapalım.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * İndirim Ariyorum * Yemek Tarifi * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * Memur Blog * Dinle123 * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More