Polislere İkinci Kez Şark Emri Çıktı



Tecrübeli Polisler 2. Kez Şark Görevi Yapacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tecrübeli polis göndermek için atama sistemi yenilendi. Bu yenilemede Polislere 2. kez şark emri geldi. Batı illerinde 15 yılını dolduran tecrübeli polisler, Doğu illerinde 2. kez şark görevi yapacak. Batı illerinde şark görevini tamamlayan ve bu illerde 15 yılını dolduran polisler, 2.bölge illerine tayin edilecek. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen polislere, polislerin istedikleri illere
atamaları yapılacak.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kabine değişikliğinde önceki son gününde 81 İl Valisi’ne 2. bölge (Şark) hizmeti konusunda genelge gönderdi. Genelgede, “Daha önce 2. bölge illerde görev yapmış ve mesleğinde en az 15 yıllık birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi tanıyan genel hizmet ve diğer branşlı personel de atama planlamasına dahil edilmiştir” denildi.
Bu genelge, 2013 yılı genel atama döneminde 1. bölgeden 2. bölgeye ataması yapılacak tüm personeli kapsamaktadır. 2.bölge hizmetini daha önceden tamamlamış olan ve 2013 yılı genel atama dönemi itibariyle 1. bölgede üç yılı tamamlamış olanlar yönetmeliğin 24. maddesi kapsamında gönüllü olarak ikinci bölge illerine yeniden atanmak isteyebilecektir. Bu kapsamdaki personel için tercih grubu ve sayısında herhangi bir sınırlandırma olmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More