Erdoğan Gezi Parkı'yla ilgili bilançoyu açıkladı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir devam eden Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Habertürk ekranlarında yayınlanan Teke Tek programında açıklamalarda bulunuyor.

"NEDEN BUNLARI YAPTINIZ?"

Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Erdoğan, olaylar sonrası ortaya çıkan bilançoyla ilgili rakamları açıkladı. Erdoğan açıklamasında, "Araçlar, belediye otobüsleri yakılıp yıkıldı. Bunda kesinlikle CHP'nin onayı var. Resmi rakamlara göre 1 Haziran'dan 2 Haziran'a kadar 89 polis aracı, 42 özel araç, 18 belediye aracı, 4 bize ait bina yakılıp yıkıldı. Şimdi yani ne oldu da siz bunu yapıyorsunuz? Seçim hakkınız, demokratik haklarınız mı elinizden alındı? Neden bunları yaptınız?" ifadelerine yer verdi. 

"MESELE GEZİ PARKI MESELESİ DEĞİL"

Meselenin AVM ve Gazi Parkı olayı olmadığını belirten Erdoğan, "Bir İstinye Park gibi bir şey oraya yapılabilir mi? Şehir Müzesi olayını telaffuz ettik biz. İstanbul'da çünkü bir şehir müzesi yok. Bunun dışında biz bir büyük kütüphane de düşünüyoruz. Orası da Rami Kışlası olacak. Ona da itiraz edecekler. Orada zaten kışla kalmamış." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More