örgü erekek bebek hırka anlatımı



Arka : 66 ilmak başlayıp 10 sıra çift lastik örüyorsunuz ,ardından düz örgüye geçip deseni örmeye başlıyorsunuz.Örgü boyu 19 cm. ulaştığında, reglan kol kesimi için yanlardan 3'er ilmek kesiyorsunuz.Daha sonra her düz sırada 1'er ilmek keserek 11 cm daha örüp ,keserek arkayı tamamlıyorsunuz.
Ön: 30 ilmek başlayıp ,10 sıra çift lastik örüyorsunuz.Ardından düz örgü ile deseni örüp ,19 cm 'de yandan 3 ilmek ,takip eden her düz sırada aynı taraftan 1 ilmek keserek 11 cm daha örüyorsunuz.Bedenin diğer yarısını da aynı şekilde (kol oyuntusu ters tarafta olacak ) örüp bitiriyorsunuz.
Kollar : 42 ilmek başlayıp ,10 sıra çift lastik ördükten sonra düz örgüye geçip deseni oluşturuyorsunuz ,8 cm 'de kolun iki yanından 1'er ilmek arttırıyorsunuz.Artırma işlemini her 5 sırada bir tekrar ederek 48 ilmeğe ulaşıyorsunuz.Örgü boyu 15 cm'de iken her iki yandan 3'er ilmek ,takip eden her düz sırada 1'er ilmek keserek 11 cm daha örüyorsunuz ve kalan 12 ilmeği tek seferde keserek kolu bitiriyorsunuz.Diğer kol da aynı şekilde örülecek.
Yaka ve Ön Bantlar : Ön ,arka ve kolları diktikten sonra Ön beden bandı için şişe 60 ilmek toplayıp 10 sıra lastik örüyoruz, diğer parça için aynı işlemi yaparken eşit aralıklarla düğme delikleri açmayı unutmuyoruz.En son Yaka için tüm boyun kısmından ilmek toplayıp 9 cm lastik örerek bitiriyoruz
örgü erekek bebek hırka anlatımı |  görsel 1  

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More