Fenerbahçe ve Beşiktaş Uefadan Ne Kadar Ceza Alacak



Fenerbahçe ve Beşiktaş, şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi

UEFA, Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi futbolda şike iddialarıyla ilgili olarak disiplin kuruluna sevk etti.


UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; kurulun, Beşiktaş ve iki yöneticisi hakında 2011 Türkiye Kupası finalinde gerçekleştiği iddia edilen şike suçuyla ilişkili oldukları gerekçesiyle, Fenerbahçe ve 5 yöneticisi de UEFA disiplin müfettişlerinin, '3 Temmuz 2011 süreci'yle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İŞTE İSTENİLEN CEZALAR


Fenerbahçe'nin 2 yıl UEFA maçlarından men edilmesi talep ediliyor. Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe yöneticileri ise Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan. Beşiktaş'a ise 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası; Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu için ömür boyu men cezası isteniyor.

KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Beşiktaş 19 Haziran, Fenerbahçe ise 20 Haziran'a kadar savunmasını verecek. UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu, 21 Haziran'da İsviçre'nin Nyon kentinde şike iddialarını görüşecek. Fenerbahçe ile ilgili soruşturma, kurulun 22 Haziran'daki toplantısında ele alınacak.

UEFA Denetim ve Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili kararlarının, 24 Haziran veya daha ileri bir tarihte açıklanması bekleniyor.

Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin yanı sıra yine Disiplin'e sevk edilen yöneticiler UEFA Disiplin Kurulu'na yazılı olarak savunmalarını yollayacak.

UEFA Disiplin Kurulu da 20 Haziran'da Fenerbahçe ve 22 Haziran'da Beşiktaş için duruşma açarak tarafların savunmalarını alacak. UEFA 3 gün içinde kararını yazılı olarak açıklayacak. Bunun ardından taraflar 7 günlük süre içinde gerek gördükleri takdirde kararı temyiz yoluna gidebilecek; UEFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacak.

UEFA Tahkim Kurulu'nun vereceği kararın ardından taraflar yine gerek gördükleri takdirde CAS'a veya İsviçre Federal Mahkemeleri'ne başvuruda bulunacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More