Tüketiciler iWatch'a Sıcak Bakıyor



Yeni yapılan bir anket, tüketicilerin Apple'ın varsayımsal ürünü "iWatch"a sıcak baktığını ortaya çıkardı. Sonuçlara göre, yüzde 19'luk bir kesim "iWatch" satın alma fikrine yakın duruyor.

ChangeWave araştırma şirketinin yeni yayımladığı bir rapor, tüketicilerin Apple'ın varsayımsal ürünü "iWatch"u satın alma fikrine yakın olduğunu gösteriyor.
Anketörlerin yüzde 5'i, eğer böyle bir ürün satışa sunulursa kendileri ya da bir başkası için satın alma düşüncesine "çok yakın" olduğunu ifade ediyor. Yüzde 14 oranındaki grup ise kendilerini iWatch satın alma düşüncesine "biraz yakın" olarak tanımlıyor.
Benzeri bir çalışma, 2010 yılında ilk iPad piyasa sürülmeden de yapılmış ve Apple'ın çıkaracağı tableti (anket sırasında henüz adı belli değildi) satın almayı düşünenler yüzde  14 oranında, "kuvvetle muhtemel" almayı düşünenler ise yüzde 4 oranında çıkmıştı.
2005 yılında, ilk Intel tabanlı Mac'ler piyasaya sürülmeden önce yapılan çalışmada da yüzde 18'lik bir oranda satın almaya yakın grup tespit edilmişti.
iWatch için ortaya çıkan sonuçlar, iPad ve Intel tabanlı Mac için önceki yıllarda yapılan çalışmaların sonuçları ile karşılaştırıldığında ortaya neredeyse aynı oranlar çıkıyor.
Yapılan değerlendirmelere göre, sonuçlardaki bu yakınlık Apple için oldukça iyiye işaret, çünkü iPad piyasaya çıktıktan sonra pazarı inşaa etti ve domine etmeye devam ediyor. Intel Mac'ler ise Mac satışlarına büyük ivme kazandırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More