2012 Maktu Harçlar Damga Vergisi Tutarları



Bakanlar Kurulu 2012 yılında uygulanacak olan maktu harçlar ve damga vergisi tutarlarını, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 oranında zamlandırdı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, maktu harçlar ve damga vergisi tutarları, bina, arsa ve arazi vergisi matrahları ve asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak artış oranı ile bazı mallara uygulanacak tütün fonu tutarları yeniden belirlendi.


Buna göre, mukavelenameler, taahhütnameler, temliknameler, kefalet, teminat ve rehin senetleri ve fesihnamelerin de aralarında bulunduğu damga vergisine tabii kağıtlar için 2011 yılında uygulanan maktu vergi tutarları, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu ayrıca 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan ve 2011 yılında uygulanan maktu harç tutarlarını da, yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere yüzde 15 artırdı.

2012 yılı bina ve arazi vergisi matrahları ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak artış oranı, yeniden değerleme oranı (yüzde 10,26) olarak tespit edildi.

Bu arada Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Bazı Mallara Uygulanacak Tütün Fonu Tutarlarının Belirlenmesine Dair Karar’da yer alan 2 bin 250 dolar/ton ibaresi, 1 Ocak’tan itibaren bin 800 dolar/ton şeklinde uygulanacak. Buna göre, yabancı tütün ile yurt içinde harmanlanmış ve imal edilmiş (blended) sigaraların bünyesine giren yabancı tütünün ithali sırasında CİF bedeli üzerinden alınacak fon, ton başına 2 bin 250 dolardan bin 800 dolara düşürüldü.

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More