DMO çalısanları iş bıraktı



Devlet Malzeme Ofisi çalışanları, Yönetim Kurulu'nun YPK kararlarına istinaden yapmış olduğu artışların çalışanlar arasında ücret adaletsizliğine sebep olması nedeniyle, bugün iş bıraktılar. Eyleme destek veren Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, DMO çalışanlarının emeklerinin gasp edildiğini savunru.
Türk Büro-Sen üyesi DMO çalışanları, DMO Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, çalışanlar arasında skala adaletsizliğini protesto etti. Burada bir basın açıklaması gerçekleştiren Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, " Hükümetin, TBMM'den kaçırarak almış olduğu özel bir yetki ile çıkardığı 666 Sayılı KHK ile 657 sayılı kanuna tabi devlet memurların ek ödemeleri düzenlenmiştir. Fakat KİT'ler de çalışanlara dair düzenlemeler kurum idarecilerinin
insafına terk edilmiştir.
DMO Yönetim Kurulu, almış olduğu karar ile unvanlı ve unvansız memurlara yapılan zam oranlarının dengeli bir şekilde dağıtılmadığı, bir kısım personele daha az bir kısım personele ise daha yüksek oranlarda verildiği, yapılan bu oranların çalışanlar arasında huzursuzluğa sebep olduğu görülmüştür.

Zaten KİT'ler arasında en düşük ücreti alan, kurumlarının kapatılması tehdidi ile tedirgin edilen DMO çalışanlarına, bir darbe de DMO Yönetim Kurulun bu adaletsiz ve ayrımcı kararıyla vurmuştur. Devlet Malzeme Ofisi'nde iş yükünü çeken memurlardır, çalışma koşulları en ağır olan memurlardır. Buna rağmen DMO çalışanlarının emekleri gasp edilmektedir" dedi. 


KAYNAK: http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=dmo-calisanlari-is-birakti&id=22308



KAMU-SEN HABER SİTESİNDEKİ HABER...


Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, DMO çalışanlarının uğradığı haksızlığın giderilmesi için 27 Aralık 2011 günü saat 10:30’da DMO Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, protesto eyleminde bulundu.
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Ankara Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları ile çok sayıda DMO çalışanının katıldığı eylemde bir basın açıklamasında bulunan Genel Başkan Fahrettin Yokuş, “Hükümetin, TBMM’den kaçırarak almış olduğu özel bir yetki ile çıkardığı 666 Sayılı KHK ile 657 sayılı kanuna tabi devlet memurların ek ödemeleri düzenlenmiştir. Fakat KİT’ler de çalışanlara dair düzenlemeler kurum idarecilerinin insafına terk edilmiştir.

DMO Yönetim Kurulu, almış olduğu karar ile unvanlı ve unvansız memurlara yapılan zam oranlarının dengeli bir şekilde dağıtılmadığı, bir kısım personele daha az bir kısım personele ise daha yüksek oranlarda verildiği, yapılan bu oranların çalışanlar arasında huzursuzluğa sebep olduğu görülmüştür. Zaten KİT’ler arasında en düşük ücreti alan, kurumlarının kapatılması tehdidi ile tedirgin edilen DMO çalışanlarına, bir darbe de DMO Yönetim Kurulun bu adaletsiz ve ayrımcı kararıyla vurmuştur. Devlet Malzeme Ofisi’nde iş yükünü çeken memurlardır, çalışma koşulları en ağır olan memurlardır. Buna rağmen DMO çalışanlarının emekleri gasp edilmektedir.” dedi.

DMO Yönetim Kurulu üyelerinin insafına bırakılan artışlarda yapılan skala adaletsizliğinin sloganlarla protesto edildiği eylemde, Genel Başkan Fahrettin Yokuş “söz konusu mağduriyet giderilmezse hizmet üretiminden gelen gücünü kullanarak DMO çalışanlarının iş yavaşlatma ve iş bırakma bulunabileceklerini” ifade ederek, kurum yetkililerine şöyle seslendi: “Kurumda yapılan ek ödeme artışlarının meydana getirdiği adaletsizlik çalışma barışını bozacak niteliktedir. Hükümetin sürekli öne sürdüğü eşit işe eşit ücret politikası, DMO’da iflas etmiştir. Yönetim Kuruluna çağrıda bulunuyoruz. Bu kararınızı tekrar gözden geçirin. Çalışanlarınızı mağdur etmeyin. Çalışanlar arasında huzursuzluk çıkarmayın, çalışma barışını bozmayın.”.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Türk Büro-Sen üyeleri olaysız şekilde dağıldı.


KAYNAK: http://www.kamusen.org.tr/ShowContent.aspx?itemID=4377



SAYI     : TBSGM.2011.05/                                27.12.2011
KONU: Personel sorunları ve talepleri hk.



DEVLET MALZEME OFİSİ
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

    Bilindiği üzere Genel Müdürlüğünüz Yönetim Kurulu, Yüksek Planlama Kurulu kararları doğrultusunda, personelin dahil olduğu gruba ait en düşük ve en yüksek temel ücret miktarları arasında kalınması kaydıyla, görevin niteliği ve önemi, görev yerinin özelliği, personelin eğitim düzeyi ve hizmet süresi, görevde yükselme yönetmeliğine göre bir üst unvan grubuna ait ücret düzeyi gibi hususlar ile kuruluşun hiyerarşik yapısı ve mali imkanları dikkate alınarak ayarlama yapmaya yetkilidir.
    Bu kapsamda Genel Müdürlüğünüz Yönetim Kurulunca yapılan son ayarlamalarda, çalışanların birçoğunun ihmal edildiği, yapılan ücret skala ayarlamasının hakkaniyete aykırı şekilde belirlendiği ve diğer KİT’lerde görevli emsal çalışanlar seviyesinde olmadığı Sendikamıza gelen bilgiler doğrultusunda öğrenilmiş bulunmaktadır.
Ücret skala ayarlamasının hakkaniyete aykırı şekilde yapılması, personelin moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilemekte, personel arasında huzursuzluk yaratarak çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır.
Ayrıca Genel Müdürlüğünüz tarafından, 2009 yılından bu yana görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmamış olup, ne zaman yapılacağının da belirsiz olması, personelin moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Görevde yükselme sınavının düzenli aralıklarla yapılmasının personelin gelişimine katkı sağlayacağı ve hizmet kalitesini arttıracağı malumunuzdur.
Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kurumlar arasında uygulama birliğinin sağlanması, çalışanların moral ve motivasyonunun korunmasını teminen, ücret skala ayarlamasına ilişkin Genel Müdürlüğünüz Yönetim Kurulu kararının yeniden ele alınması ile görevde yükselme sınavı açılması hususunda gereğinin yapılarak, neticesinden 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu 19/f maddesi gereğince Sendikamıza bilgi verilmesini arz ederiz.



 A.Tahir YÜZBAŞIOĞLU                                 Fahrettin YOKUŞ                                                                                   
 Genel Başkan Yardımcısı                                      Genel Başkan
Mevzuat ve Toplu Pazarlık      


GÜNCEL MEMUR MAAŞLARI TEK BAŞLIK ALTINDA TIKLAYINIZ....



Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi

5 yorum:

Sendikamız, Devlet Malzeme Ofisi çalışanlarına yapılan artışlardaki adaletsizliğin giderilmesi hususunda Genel Müdürlüğe 27.12.2011 tarihli bir yazı yazdı. İlgili yazıda, kurumlar arasında uygulama birliğinin sağlanması, çalışanların moral ve motivasyonunun korunmasını teminen, ücret skala ayarlamasına ilişkin Genel Müdürlüğünüz Yönetim Kurulu kararının yeniden ele alınması ile görevde yükselme sınavı açılması hususunda gereğinin yapılması edildi.

hiçbirşey çıkmaz ben hiçbir sonuçta beklemiyorum personel düşünülseydi zaten iyi oranlar verilirdi biz personellere verilen değerleri gördük tavandan maaş veren tmo bile verebileceği en yüksek oranı verdi

Yok arkadaş yok artık, bu iş böyle olmuyor,
Kit’lerin yüz karası, adın batsın D M O…
Baştakiler bakar kör, hem de sağır duymuyor,
Bırakın sağa sola hava atsın D M O…
Yıllarca avuttular bizi hayal çarkında,
Geleni de, gideni de, hepsi bunun farkında,
Tadı tuzu kalmadı, batınında, şarkında,
Pişmiş aşa acı su, biber katsın D M O…
Yetkimiz yok dediniz, mazeretler bitmedi,
Yetkiyi de aldınız, size yine yetmedi,
Davul zurna çaldınız, borunuz mu? ötmedi
Bu yanlış politikan artık bitsin D M O…
Üç dört aydır milleti oyalayıp durdunuz,
Tam isabet maşallah, böğrümüzden vurdunuz,
Yoksa skalalardan OfisBANK mı? kurdunuz,
Bundan böyle devlete bono satsın D M O…
Beğeniyor musunuz? Yaptığınız bu işi,
Üstünüze güler be..gelse bir bilirkişi,
Maksadınız öldürmekse çekin gitsin şu fişi,
Yaşattığın bu zulüm artık yetsin D M O…
Makam mevki hepsi boş,hiç kimseye yar olmaz
Çalışanın hakkını gasbetmekle kar olmaz,
Adaletten yoksunlar asla bahtiyar olmaz,
Bize düşen payı da, verin yutsun D M O…
Hiç sesiniz çıkmıyor sendikacı ağalar,
Zıkkım olsun bizlerden aldığınız paralar,
Nasıl olsa tükenmez sizdeki palavralar,
Gidin de elinizden şimdi tutsun D M O…
Öyle boş laf ile peynir gemisi yürümez,
Yediğiniz kul hakkı midenizde erimez,
Kan kusturur insana sanmayın ki; görünmez
Veremli hasta gibi koyun yatsın D M O…
Kaplumbağa hızıyla hiç olur mu? icraat
Tuzunuz kuru sizin, içinizde pek rahat,
Doğruları söylemek sayılırsa kabahat,
Bırakın bu VEYSEL’i idam etsin D M O…
Veysal TUNÇ

Aylardır DMO da Genel Müdür terörü var ama sendikaların hiç sesi çıkmadı.3 yılını bile doldurmayan yalaka ve torpilliler Müdür Görevlendirmesi diye atandılar.Yıllarını vermiş insanlara utanmadan sıkılmadan emir veriyorlar.Sendikalar şimdi üç kuruş için eylem yapıyor.Her şey para.

ALLAH AÇ GÖZÜNÜZÜ DOYURSUN 1400 TL ALAN MEMURA DEĞİLDE SİZDEN DAHA FAZLA ALANLA KENDİNİZİ KIYASLIYORSUNUZ.BİRDE İNSAN SU İÇTİĞİ KABA ... YAPTIĞINIZ İŞE BAKIN BİRDE ALDIĞINIZ PARAYA

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More