Ankara'da Okullar Nereye Taşınacak




Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilkokullar ana sınıfları dışındaki diğer okullar şehrin doğu, batı, kuzey, güney taraflarında oluşturulacak kampüslere taşınacağını açıkladı.
Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, Ankara Valiliği ile Söğütözü İnşaat adına Salih Bezci ile 32 derslikli bir okul binasının yapımına yönelik protokol imzalandı.

Makamında, aynı zamanda ATO Başkanı da olan Bezci, Ankara Büyükşehir
Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile bir araya gelen Ankara Valisi Yüksel, okul protokollerine yönelik çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini söyledi.

Senenin son protokolünü imzaladıklarını belirten Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in de söz konusu törene katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Sayın Gökçek, bugüne kadar okul protokollerinde yoktu ama yüreği hep vardı” diyen Yüksel, Gökçek’in sürekli olarak işadamlarına Ankara’da okul yapmaları yönünde telkinlerde de bulunduğunu anlattı.

Yıl boyunca bugünkü ile birlikte okul yapımına yönelik toplam 31 protokol imzaladıklarını bildiren Yüksel, Ankara’da derslik yapımı konusunda hayırseverlerin büyük katkısının olduğunu vurguladı.

Bu sene eğitime, hayırseverlerin yaklaşık 100 milyon Türk Lirasına yakın katkısının olduğunu anlatan Yüksel, “Ankara’da bulunan, Ankara’nın suyunu içen, havasını soluyan ve ekmeğini yiyen, ‘Ben Ankaralıyım’ diyen, hali vakti yerinde olan tüm Ankaralıları okul protokolü yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Vali Yüksel, gelecek yıl okul yapımına yönelik protokol törenlerinin artması temennisinde de bulundu.

Başkente eğitim kampüsleri
Ankara Milli eğitimine yön verecek önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bununla ilgili bugün bir toplantı yapacaklarını da bildiren Yüksel, şunları söyledi:

“İlkokullar ile ana sınıflarının şehir içinde bırakılacak ve diğer eğitim kurumları doğu, batı, kuzey, güney akslarına metro sistemleri ile önümüzdeki yıllarda taşınacak. Bir kampüsün içinde, yani bir okullar şehri alanında 30-50 okul bulunacak. Onun içinde yüzme havuzları, alışveriş merkezleri, sağlık üniteleri yapmak, her istikamete sabah metro araçlarıyla birkaç bin öğrenci götürüp, akşam tekrar şehre döndürmeyi amaçlayan, yeni anlayışa kavuşturacak çok önemli bir projeyi tartışacağız.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise kampüsler konusunda belediye olarak başta alt yapı olmak üzere katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Gökçek, söz konusu projenin hayırseverlerin de yardımı ile kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu.

Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More