Vizesiz Almanya İmkanı 2012




Die Welt ve Berliner Morgenpost gazetelerinde ”(Almanya Dışişleri Bakanı Guido) Westerwelle Almanya’nın vize uygulamasını gevşetiyor” başlığı ile verilen haberde, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın tahminlerine göre vizeye başvuru yapan 2 milyon kişinin yarısının ve dünya çapındaki binlerce şirketin bundan faydalanacağı ifade edildi.
 
İNTERNETTEN VİZE BAŞVURUSU
Westerwelle, Almanya’nın dünyadaki rolünü yansıtan liberal bir vize politikası için çaba sarf ettiğini ifade etti. Vize uygulamasının kolaylaştırılması için vize başvuru formlarının
gelecekte internet üzerinden temin edilebileceği belirtilen haberde, yurt dışında bulunan Alman ticaret odalarına da üyelerinin vize başvurularını kabul edebilme olanağının verileceği kaydedildi.
Vize başvurularının çok olduğu ülkelerde başvuru işlemlerinin önemli bir bölümünün dışarıdan hizmet alınarak yapılacağı belirtilen haberde, bunun yanı sıra güvenlik soruşturması yapıldığı durumlarda da işlem süresinin hızlandırılacağı ifade edildi.

MECLİSE ÖNERGE VERİLECEK
Federal Meclis’te oluşturulan partiler üstü bir grup milletvekilinin de Ocak ayında vize uygulamasının kolaylaştırılması için meclise bir önerge vermek istediği ifade edilen haberde, bu grubun sadece iş adamları için değil, bilimadamı ve öğrenciler için de vize verilmesinin kolaylaştırmasını önerdikleri kaydedildi.
Alman Ekonomisinin Doğu Komisyonu adlı inisiyatifin Müdürü Rainer Lindner ise, vize uygulamasının tümüyle kaldırılmasını isteyerek, vize uygulamasının geçmişin bir aracı olduğunu, ülkeye gelecek olanları kontrol etmek için bugün biyometrik pasaportların uygun bir araç olduğunu belirtildi.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More