Google "Let it Snow" Yazınca Kar Yağıyor



Let it snow Google'ın yeni bir icadı. Google'a Let it snow yazarak arattırdığınızda ekrana kar yağıyor. Siz de Google'a Let it snow yazıp arattırabilirsiniz... memurvadisi.com haberine göre:  Google, içinde bulunduğumuz yıl sonuna özel bazı sürpriz yumurtalar hazırladı ve bunu arama motorunun içine yerleştirdi. Bilenler bilir, arama devi bundan birkaç ay önce de bir sürpriz yumurta hazırlamış ve kullanıcı “Do a barrel roll” terimini arattığında sonuç sayfasının ekseni etrafında bir tur dönmesini sağlamıştı. Yeni sürpriz yumurtalar da buna benziyor.


Dev arama motoru Google bu uygulaması özlenen kışı bilgisayarlarımıza getirdi. İşte sihirli o sözcük 'let is snow'... Google aramaları, gizli ve eğlenceli sürprizlerle doludur. Google'a ''do a barrel roll'' yazdığınızda ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Ya da hiç arama satırına hiç "Google gravity" yazdınız mı?

Tüm bunları muhtemelen artık biliyor olmalısınız. Ama Google, şimdi de, mevsime uygun bir biçimde yeni bir sürprizle karşımızda.

Arama kutusuna ''let it snow'' (kar yağdır) yazın... Bir anda kar tanelerinin tarayıcı pencerenize yavaş yavaş düştüğünü ve bununla beraber ekranın buğulandığını göreceksiniz. Buğuları ''defrost'' düğmesine basarak silebilirsiniz. Ama silmeden önce farenizin orta tuşuna (ya da tekerleğe) tıklamayı bir deneyin. Bir sürpriz de işte bu tuşun altında gizli...

İkinci sürpriz yumurta Museviler’in Hanuka bayramına ithafen hazırlanmış. Arama çubuğuna “Hanukkah” yazdığınızda arama sonuçlarının üstünde ışıklı bir çubuğun geldiğini göreceksiniz. Google’ın HTML5′ten yararlanarak hazırladığı bu sürpriz yumurtalar gelecekte Doodle’lar kadar ilgi çekici olabilir ve daha sık kullanılabilir.
Arama kutucuğuna "Let it snow" (Kar yağdır) yazdığınızda ekranınızda kar yağmaya başlıyor. Bir süre sonra tüm ekran donmuş bir göl halini alıyor. Mouse ile bunu temizlemek ya da "Defrost" butonu ile süreci başa sarmak mümkün.

Arama devinin tek kutladığı olay yılbaşının gelişi değil. Musevilerin bayramı Hanukkah'yı da unutmayan Google'ın "Hanukkah" araması yapanlara da bir sürprizi var.

Google benzer numaraları geçmişte de yapmış ve bizi şaşırtmayı başarmıştı. Gelin birkaçını hatırlayalım.

1- Arama kutucuğuna "gravity" (yer çekimi) yazın ve "kendimi şanslı hissediyorum"a tıklayın.

2- Chuck Norris'i arayıp "kendimi şanslı hissediyorum"a bastığınızda "Google Chuck Norris'i aramayacak çünkü biliyor ki Chuck Norris'i bulamazsınız, o sizi bulur" yazısı çıkıyor.


KAR NASIL YAĞAR?

Suyun, buza dönüşmüş haline “kar” denir. Buz, su gibi renksizdir. Her bir kar tanesi, birçok buz kristallerinden oluşur. Kristallerin ışığı yansıtan yüzeyleri karın beyaz olmasını sağlar. Çünkü kar ışığını güneşten alır. Kar, yüzeyine aldığı bu ışıkları geri yansıtır ve kendi rengi de güneş ışığı gibi beyaz olur.

Kar, özellikle kış aylarında yağar. Çünkü kış aylarında güneş ışınları, pek güçlü değildir. Bu nedenle bulutların bulunduğu yerlerde hava sıcaklığı daha düşük olur. Yerden yükselen su buharı, bulutların üstünde sıvı haline gelmeden buz kristali haline dönüşür. Buz kristalleri de birbirlerine yapışarak kar tanelerini oluştururlar.

Yer ile bulut arasındaki hava biraz ısınırsa, kar taneleri yere düşerken sıvı haline geçebilir. O zaman da karla karışık yağmur yağar. Yani karın; yere kar tanesi olarak düşmesi, yer ile bulut arasındaki havaya bağlıdır. Kar taneleri o kadar hafiftir ki 3000 metreden yere inmeleri yaklaşık 2 saat sürebilir.


Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More