Asgari ücret zammı ne kadar İşte Cevabı.



2012 Asgari Ücret Zam Oranları Ne Kadar Asgari ücrette zam oranı yeni yıla sayılı günler kala henüz belli değil... İddiaya göre, hükümet 3+3 formülünde ısrar ediyor, sendikalar ise bu formüle karşı çıkıyor...

2012 yılı zam oranıyla ilgili Hükümet “yüzde 3+3” teklifiyle masaya oturdu. Ancak işçi sendikaları bunu kabul etmiyor. Halen net asgari ücret, 16 yaşından büyük bekar bir işçi için 658 lira olarak uygulanıyor.



YÜZDE 3 ZAM OLURSA...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan, Hükümet isteği doğrultusunda yüzde 3 zam kararı çıkarsa, asgari ücret yılbaşında 19 lira artarak, 678 liraya çıkacak. Bu parayla sadece yarım kilo kıyma alınabiliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5’i işçi, 5’i işveren ve 5’i de devlet temsilcisi olmak üzere toplam 15 üyeden oluşuyor. Komisyona Çalışma Bakanı’nın tespit ettiği üyelerden biri başkanlık ederken, komisyon oy çokluğu ile karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluk sağladığı kabul ediliyor.

SADECE 19 LİRA!

Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt 837 lira, net 658 lira olarak uygulanıyor. 16 yaşından küçükler için brüt 715, net 572 lira olan asgari ücret, kapıcılar için ise brüt 837, net 711 lira düzeyinde bulunuyor. Hükümet, 2012 Yılı Programında asgari ücrete yapılacak zammı, Ocak ve Temmuz aylarında “yüzde 3+3” artırılmasını öngörmüştü. Bu ısrarını sürdürmesi halinde asgari ücrete yapılacak bir artış 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sadece 19 lira olacak.

1 SİMİT BİLE ALINAMAYACAK

Bu tutarla asgari ücretli ayda yarım kilo kıyma alabilecek. Günde 63 kuruşluk zamla asgari ücretli günde 1 simit bile alamayacak. Hükümet 1 yıl önce 2011 yılı asgari ücretine yapılacak zamla ilgili Ekonomik Programda yüzde 4+4 zam öngörmüştü. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bu yaklaşıma büyük tepki gösteren işçi tarafına rağmen, ücret zammı yüzde 4+4 olmuştu.

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More