Silinmeyen Dosyaları Silme




Windows XP de güvenli kip kullanmadan kendi kullanıcınız üzerinden dosyaları silebilirsiniz.Bazen güvenli kipde bile silinemeyen dosyalar için de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Bu işlemi 3 yolla yapabilirsiniz



1-Yol program ile Unlocker adlı program yardımı ile
Yazılımın Türkçe desteği de bulunmaktadır. Çalışma mantığı ise şudur: Silinmeyen dosyanın hangi uygulamalar tarafından kulanıldığını denetlemek ve bu uygulamalara son vererek dosyanın silinmesini sağlamak. Zaman zaman her kullanıcının başına bu tür sorunlar gelebilir. Yani siz bir dosyayı silmek istediğinizde dosyanın silinemeyeceğine dair uyarı iletileri alabilirsiniz.

Programın Kullanımı
Silmeye çalıştığınızda uyarı iletisi almış olduğunuz bir dosyayı Unlocker yardımıyla silmek için silemediğiniz dosyaya sağ fare tuşuyla tıklayın. Unlocker programı kendisini zaten sağ tıklama menüsüne yerleştirmiştir. "Unlocker" ifadesine tıklayın, karşınıza o dosyanın hangi uygulamalar tarafından kullanıldığını gösterir bir pencere çıkacaktır. Burada yapmanız gereken tek şey "Bütün kilitleri aç" butonuna tıklamak olacaktır. Daha sonra dosyayı rahatlıkla silebilirsiniz.

Bilgi ve indirmek için: http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Son dönemde unloker programının web sitesinde bir güvenlik uyarısı bulunmakta ve  güvenlik yazılımları tarafından zararlı yazılım olarak algılanmakta

2-Yol ise Lock Hunter. Bu yazılımı sisteme kurup silemediğiniz dosyanın üzerine sağ tıkladığınızda ve sağ tık içerik menüsünden bu yazılımla ilgili seçenekleri seçtikten sonra, bu klasör ya da dosyayı kilitleyen silinmesini engelleyen uygulamayı bulabilir ve kilidi açabilir hatta o uygulamayı silebilir ve bunlardan sonra da dosya ya da klasörü rahatlıkla silebilirsiniz.

3-Yol ise internet bağlantınızın olmadığı durumlarda ve hiçbir programa ihtiyaç duymadan yapacağınız yoldur



Silinemeyen klasörümüzü gördük.Artık işleme başlıyabiliriz.Resimleri sırasıyla ve dikkatlice takip edin tüm resimler üzerinde açıklamaları bulunmaktadır.

























9 adımda silemiyeceğiniz dosya veya klasör yok. Bu işlemler Sistem dosyaları dahil tüm dosyalar silinebilir.

Not: Deneyimsiz kullanıcıların bu yöntemi kullanmaları çeşitli sıkıntılar doğurabilir.Bilgisayarı iyi bilmeyen arkadaşların kesinlikle kullanmamasını öneririm
http://www.gelecekonline.com/metin/silinmeyen_dosyalari_silme-418

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More