2012 yılında cep telefonları neden bozulacak?




Bulgular, dünyadaki telefonlarının yüzde 80'inin çok büyük tehlike altında olduğunu gösterdi

Alman bir güvenlik araştırma laboratuvarı, GSM ağına bağlı bulunan her telefonun büyük risk altında olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, dünyadaki mobil telefon pazarının yüzde 80'ini oluşturan GSM hattını kullanan cep telefonlarının çok kısa süre içerisinde korsanlarca ele geçirilmesi mümkün.


Şirket yöneticisi Karsten Nohl, saldırının nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgi vermezken, GSM altyapısının güvenlik sisteminin 1990'lı yıllarda kaldığını söyledi ve böylesi bir saldırıda bir korsanın saniyeler içerisinde yüzlerce cep telefonunu kontrol edebildiğini belirtti.

Saldırı korsanlara cep telefonlarının tam yönetim hakkını veriyor, böylece korsan dilediği numarayı arayıp, dilediği numaraya sayısız mesaj gönderebiliyor, kurbanlar da astronomik telefon faturalarıyla yüzleşmek durumunda kalıyor.

Nohl, bu açıkla ilgili ayrıntılı bilgi veremeyeceğini söylerken, korsanlarca bu açığın tespit edilip kullanılmaya başlanmasının sadece an meselesi olduğu uyarısında bulunuyor ve ekliyor:
"Ses iletimi ve metin mesajlaşmalarının güvenlik sistemleri 1990'lı yıllara dayanıyor ve asla yenileştirilmedi."

Benzer saldırılar daha önce sayıları nispeten az olan akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirilmiş ve kullanıcılarla, GSM şirketlerinin mahkemelik olmasına sebep olmuştu.Ancak Nohl, ortaya çıkardığı açığın, GSM teknolojisini kullanan tüm cep telefonlarını etkilediğinin altını çiziyor.

GSM şirketleri şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. (Milliyet)


28.12.2011 17:14
Haberin kaynağı: gazete5.com
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More