Öğretmenlere Yeni Yıl 2012 Müjdesi Bakanlardan




Öğretmenlere Yeni Yıl 2012 Müjdesi Bakanlardan
Maliye bakanı Mehmet Şimşek, Batman Beşiri ilçesinde toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ”Biz eser siyaseti yapacağız, biz hizmet siyaseti yapacağız dedik. İşte bunun en güzel örneği bu. Bakın Beşiri şu an şantiye alanına dönüşmüş.”dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Beşiri ilçesinde 200 kişilik
ortaöğretim yurdu ve devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı. Törenin ardından kız meslek lisesi ve yurduna dönüştürülmekte olan tekel binaları ile tekstil atölyesine dönüştürülen tekel binasında incelemelerde bulunan Şimşek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

En Son Dk Burada toplanan kalabalığa konuşan Bakan Şimşek, “Bu gün Beşiri için Beşiri’deki hemşehrilerimiz için önemli bir gün. Her ne kadar inşaatlar başladıysa da tabii ki bu temel atma törenleri bir araya gelmek, yaptıklarımızı anlatmak için güzel bir vesile oldu.” ifadesini kullandı.
Başbakan’dan selam getirdiğini belirten Bakan Şimşek, “Cuma günü Sayın Başbakan’ımızla görüştüm, kendilerinin sizlere selamları var. Buraya geleceğimi kendilerine iletmiştim, sağlık durumu çok çok iyi, sizlere de selamı var.” diye konuştu.

“ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR”

Hükümetin yaptığı hizmetlere değinen bakan Şimşek, şunları söyledi: ”Benim sizden bir tek isteğim var. Şu güzel memlekette bir huzur olsun buraya daha çok yatırım gelir. Bakın organize sanayi bölgesinde yer kalmadı, biz şimdi 500 bin metrekare büyütüyoruz. Ret siyaseti, inkar siyaseti artık yok. Bu ülkede artık bütün farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bir ülkedir. Hepimiz kardeşiz. Zaten dinimizde hiçbirimizin birimizden üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Batman’da üniversite hariç yaklaşık 2 bin kişilik yurt yapıldı, yapılıyor. Bu çok ciddi bir rakam, hakikaten birçok ilde bu türden bir mesafe henüz kat edilmedi.”

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..




“OCAK’TA ARTIŞ VAR”

Hizmetlere devam edeceklerini belirten Bakan Şimşek, şunları dile getirdi: ”Eski tekel depoları vardı, biliyorsunuz, özelleştirme maliye bakanına bağlı, Batman’daki bütün tekel depolarını ya eğitime ya da fabrikalara tahsis ettik. Eskiden çalışandan çok daha fazla kişi bu gün bu fabrikalarda ürün üretiyor, o ürünler dünyaya ihraç oluyor. Kız meslek lisesi yapacağız. Çünkü ilim sadece erkeklere değil herkese farzdır. Herkesin mutlaka iyi bir eğitim alması lazım, çünkü iyi eğitim alırsak hem kendimize hem ailemize hem de çevremize ve bu güzel ülkemize daha iyi hizmetler sağlayabiliriz. Daha faydalı bir insan olabiliriz. O zaman Türkiye’de dünya ile daha iyi rekabet eder. Türkiye’de daha iyi eğitilmiş insanlarla birlikte bilgi yoğun, teknoloji yoğun ürünler üretir ve dünyada hak ettiği noktaya gelir. Bu gün harcadığımız her bir lira önümüzdeki 40-50 yılda bu ülkeye bir menfaat olarak bir getiri olarak geri dönecek. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı 2002 yılında yüzde 11′miş, bu gün Türkiye çapında yüzde 45′leri aştı. Öğretmenlerimize de çok önem veriyoruz. En düşük öğretmen maaşı bin 600, bu miktar Ocak’ta tekrar artacak.”

KÖYLERDE DAHİ HER AİLENİN BİR HEKİMİ VAR

Sağlık yatırımlarına da değinen Bakan Mehmet Şimşek, “Toplam sağlık harcamaları aile hekimliği hariç, 44 milyar lirayı aşmış durumda, yani eski parayla 44 katrilyon lira. Aile hekimliğini şimdi Türkiye’nin her tarafına yaydık, köylerde dahi her ailenin her bireyin bir doktoru var. Bu doktorların bu köylere gelip dolaşıyor olması lazım, gelmiyorlarsa bize haber verin.” dedi.

TÜRKİYE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜNYA İLE ARAYI KAPATIYOR

Önümüzdeki 2016-2017 yılına kadar İngiltere’de tahmini 700 bin memur ve kamu çalışanının işini kaybedeceğini aktaran Şimşek, “İtalya’da görüyorsunuz ücretler tamamen dondurulmuş durumda. Avrupa’nın hemen hemen birçok memleketinde bırakın ücret artışı, ücretler sıfır artıyor. Hakikaten Türkiye bu performansıyla, bu kamudaki. hizmetteki atılımlarıyla pozitif yönde ayrışıyor. Türkiye çok hızlı bir şekilde dünya ile arayı kapatıyor.” ifadelerini kullandı.
Temel atma töreninin ardından merkeze bağlı Kösetarla köyüne geçen Bakan Şimşek, kısa bir süre Manisa Batı Kışla’da vatani görevini yaparken nöbet sırasında intihar ettiği öne sürülen Sinan Tirki’nin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Daha sonra Alyans Düğün Salonu’na geçen Bakan Şimşek, gelin ile damadı tebrik etti. Günfen Beton Santrali’ni de ziyaret eden Bakan Şimşek, TPAO tesislerinde yapılacak koordinasyon toplantısına geçti.
Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More