En Son Memur (Alımı) Atamaları Ne Zaman Olacak?




Kamuya memur alımı 2 şekilde gerçekleştirilmektedir;

Bunlardan birincisi: DPB tarafından belirlenen kadrolara ÖSYM sistemi üzerinden yapılan merkezi atamalardır. ÖSYM, Merkezi atamaları yılda 2 defa düzenlemektedir. Yani 2012 Kpss puanıyla 2014 Kpss’ye kadar 4 merkezi yerleştirmeye başvurma hakkı elde edilmiştir.
Merkezi atamalar genellikle her yıl mayıs ve kasım aylarında gerçekleşmektedir. Bu durumda 2012 KPSS’ye giren bir adayın tercih yapabileceği dört dönem
aşağıdaki gibidir:
1. Atama:  2012 Tercihler, Kasım  -  Atamalar Aralık                                                      
2. Atama:  2013 Tercihler, Mayıs   -  Atamalar Haziran                                                                                                  
3. Atama:  2013 Tercihler, Kasım  -  Atamalar Aralık                                                                                    
4. Atama:  2014 Tecihler, Mayıs     -  Atamalar Haziran

Yukarıdaki merkezi atamaların dışında ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na alınacak memurlar için gerekli görüldükçe merkezi atama yapılmaktadır. Örneğin 2012 Aralık ayı için 2012/3 Sağlık Bakanlığı’na 12 Bin Memur ataması planlanmıştır.
İkinci atama şekli: ÖSYM tarafından yapılan merkezi atamaların dışında kurumlar tarafından ihtiyaç duyuldukça memur alımı gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Zabıt Katibi ve İnfaz koruma Memuru Alımı, SGK,  Orman Bakanlığı, Diyanet, TSK, Belediyeler, Üniversiteler, Bankalar,  Polis Alımı başta olmak üzere hemen hemen tüm kurumlar çeşitli dönemlerde memur alımına yönelik ilanlar yayınlamaktadır.
Resmi gazetede yayınlanan, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen bazı alımlar:
SGK 3969 memur alımı: (1750 memur, 1750 VHKİ, 200 Uzman) SGK’nın personel alımının merkezi atamalardan önce 2013’ün ilk aylarında olması bekleniyor. Atamadaki kadroların VHKİ için ayrılan kısmı kurum içi atamalara ayrılabilir. Başvuru şartları açıklandıkça Kpss Rehber tarafından duyurulacaktır.
5 Bin Uzman ve Uzman Yardımcısı Alımı: Resmi Gazete yayınlanan kararla birlikte pek kuruma uzman ve uzman yardımcısı alımı yapılacak. Bu kadrolardan uzman yardımcısı kadrolarına Kpss A ile atama yapılırken uzman kadrolarına şuan uzman yardımcısı olan adaylar başvuru yapabilmektedir.
Tüm memur ilanlarını en hızlı şekilde Kpss rehber İlan Servisinden ve portalımızın facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * İndirim Ariyorum * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Dinle123 * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More