Pargalı İbrahim Paşanın Hayatı ve Çocukları Nasıl Ölmüştür?




Pargalı İbrahim Paşanın Çocukları Nasıl Öldü
Pargalı İbrahim Paşa Osmanlı Devleti’nde I. Selim’in kızı  Hatice Sultan ile olan evliliğinden üç çocuğu oldu. Çocukların biri erkek, ikisi kızdır.  Çocukları; Mehmet Şah, kızları ise Fülane Sultan ve Hanım Sultandır.
Kanuni Pargalı İbrahim paşa ve nesli devam etmesin diye çocuklarını da öldürtmüştür. Sandukaları ise Şehzadebaşı cami avlusu içindedir. Şehzade türbesinin içi rengarenk çinilerle doludur. Ortadaki sandukada Şehzade Mehmed (Hürrrem Sultanın ilk oğlu), sağında Şehzade Cihangir yatar, solunda Hümaşah Sultan. Şehzade türbesinin sol tarafında Rüstem Paşa Türbesi bulunur. Diğer şehzade türbeleri Vefa tarafındadır.
Mahidevran Sultan ve Hürrem Sultan'ın oğulları arasında her an bir gerginlik vardı. Kanuni Sultan Süleyman Manisa'nın valiliğini yaptığı sırada evlendiği Mahidevran Sultan'dan doğan oğlu Mustafa'nın Karaman valiliği yaptığı sıralarda, Hürrem Sultan da oğullarından birini tahta çıkarıp Valide Sultan olmak istiyordu. Pargalı İbrahim ise Mustafa taraflarındandı. Dolaşan rivayetlere göre Hürrem Sultan bir gece Pargalı İbrahim Paşa'yı eğlence için saraya çağırdı. Eğlence bittikten sonra Pargalı İbrahim saray avlusunda gezinirken Hürrem Sultan, Pargalı İbrahim'i emri altındaki askerlere boğdurtmaya çalıştı. Hatta söylentilere göre Pargalıyı kendi boğmaya çalıştı ama yapamadı Pargalı İbrahim Paşa 1536 yılında boğularak öldürüldü.
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * İndirim Ariyorum * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Dinle123 * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More