Vakıfbank 2013 Müfettiş Yardımcılığı Sınavı-Giriş Yerleri ve Belgeleri



21.01.2013 açıklandı mı,vakıflar bankası sınav giriş belgesi indir,26 Ocak 2013 Vakıfbank sınav sonuçları AÇIKLANDI mı, ne zaman açıklanacak,sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak, Zorunlu ve seçmeli Sınav Soruları ve Cevapları, örnekleri,Mülakat tarih ve yeri,mülakat soru ve cevapları,Kazananlar, itiraz süresi ve şekli


GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN


Sınav tarihi: Yazılı Sınav, Anadolu Üniversitesi’nce, 26/Ocak/2013 (Cumartesi) günü, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecektir.
Sınav giriş belgeleri: Sınava başvurusu kabul edilen adaylar 21/Ocak/2013 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi’nin “vakifbank.anadolu.edu.tr ” adresinden T.C. Kimlik numaralarını girerek “Sınav Giriş Belgesi”ni yazıcıdan döküm olarak alabileceklerdir. Yazılı sınavın yapılacağı yerin adresi ve sınav saati Sınav Giriş Belgesi’nde belirtilecektir.
…………………………………………………………………………………………………..

ÖRNEK YAZILI SINAV SORU VE CEVAPLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN TIKLAYIN

YAZILI SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

MÜLAKAT YER VE TARİHLERİ İÇİN TIKLAYIN

ÖRNEK MÜLAKAT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

……………………………………………………………………………………………………………
Sorularınız İçin
Telefon
(0212) 316 76 35 – 316 76 36
E-Posta
teftis.sinav@vakifbank.com.tr
……………………………………………………………………………………………………………
İLGİLİ VAKIFBANK İLANI
I-VakıfBank’ı Tanıyalım
II- Teftiş Kurulu’nu Tanıyalım
III- Müfettiş Yardımcılarının Staj ve Yükselmelerine Ait Hükümler, Kendilerine Sağlanacak İmkanlar ve Parasal Haklar
IV- Sınava İlişkin Açıklamalar
a) Sınava Katılmak İsteyenlerde Aranılan Şartlar
b) Sınav Tarihi, Yerleri ve Sınavda Adayın Yanında Getirmesi Gereken Belge ve Gereçler
c) Sınav Konuları ve Sınavda Başarı Esasları
1.Sınav Konuları
2.Seçmeli Sınav/Zorunlu Sınav Ayrımı
3.Sınavda Başarı Esası
d) Sınava Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi
e) Adaylardan İstenilecek Belge ve Evraklar
f) Yazılı Sınav Sonucunun İlanı, Sınava İtiraz Şekli ve Süresi:
V- Sorularınız İçin
VI- Başvuru Formu
VakıfBank’ı Tanıyalım
VakıfBank, 11 Ocak 1954 tarinde 6219 sayılı özel kanunla ve 50.000.000 TL. sermaye ile anonim ortaklık olarak kurulmuştur. 13 Nisan 1954 tarihinde faaliyete geçen Bankamızın bugünkü kayıtlı sermayesi 2,5 Milyar TL.dir.
Bankamız sermayesinin; %25.20′si, Kasım’2005 tarihinde halka arz edilmiş İMKB-30’da işlem görmekte olup, kalan sermayenin % 43′ü Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde mazbut vakıflara, % 15.64′ü mülhak vakıflara, % 16.10′u mensuplarının üyesi olduğu Bankamız Emekli Sandığı Vakfı’na ve kalanı ise diğer hakiki ve hükmi şahıslara aittir.
Bankamız’ın Genel Müdürlüğü İstanbul’dadır. Yurt genelinde (16) Bölge Müdürlüğümüz bulunmaktadır.
2012/Eylül sonu itibariyle; aktif büyüklüğü 98,2 Milyar TL., mevduat hacmi 64,0 Milyar TL., kredi hacmi 64,1 Milyar TL., öz kaynakları 11 Milyar TL. düzeyine ulaşmıştır.
Halen 13.223 çalışanı, yurt içine yayılmış 738 şubesi, yurtdışında hizmet veren 3 şubesi ve 31.10.2012 tarihi itibariyle 2647 adet ATM’si mevcuttur.
Başa Dön
Teftiş Kurulu’nu Tanıyalım
Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı; doğrudan Yönetim Kurulu’muza bağlı olup, Yönetim Kurulu adına banka teşkilatında ve Bankanın denetimi altındaki kuruluş ve şirketlerde teftiş, inceleme, soruşturma ve her türlü araştırma yapma görev ve yetkisine sahiptir.
Müfettişler, talimatları Yönetim Kurulu adına Teftiş Kurulu Başkanı’ndan alırlar.
Kurul, halen 1 Başkan, 4 Başkan Yardımcısı, 171 Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı ile Büro personelinden oluşmaktadır.
Teftiş Kurulu üyelerinin ikamet ve görev (Bölge) merkezleri Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından ihtiyaçlar dikkate alınarak, Ankara, İstanbul ve İzmir olarak belirlenir. Ancak, kurula yeni atanacak Kurul Üyeleri’nin Bölge Merkezleri İstanbul olarak belirlenecektir.
Bankamızda, teftiş uygulaması; olağanüstü durumlar hariç olmak üzere, Kasım-Nisan döneminde bölge merkezlerini (Ankara, İstanbul ve İzmir), Mayıs-Ekim döneminde ise diğer il ve ilçeleri kapsayacak şekilde gerçekleştirilmektedir.
Başa Dön
Müfettiş Yardımcılarının Staj ve Yükselmelerine Ait Hükümler, Kendilerine Sağlanacak İmkanlar ve Parasal Haklar
Müfettiş Yardımcıları teftiş konularında 5 yıllık azami staj süresi geçirirler. Bu staj süresinin ilk 1,5 yılı Müfettiş refakatinde geçirilir. Bu sürenin sonunda başarılı tezkiye alan Müfettiş Yardımcılarına, re’sen, teftiş, soruşturma ve inceleme yapmak için yetki verilir. 5 yıllık staj süresi sonunda yeterli düzeye eriştiği anlaşılan Müfettiş Yardımcıları yeterlilik sınavına tabi tutulur, yeterlilik sınavında başarılı olanlar Müfettişliğe atanır.
Müfettiş unvanını kazananlar, mesleki bilgilerini artırmak ve bankacılık konusunda incelemelerde bulunmak üzere bir süreliğine yabancı ülkelere gönderilebilirler. Ancak, Müfettişlerin gidecekleri ülkenin dilini bilmeleri gerekir.
Müfettişlere, işlerinde kullanılmak üzere Dizüstü Bilgisayar tahsis edilir.
Teftiş Kurulu Üyeleri ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireyleri Sağlık Yönetmeliğimiz hükümleri çerçevesinde özel ve resmi sağlık kuruluşlarında tedavilerini yaptırabilirler. Müfettişlerimiz, banka mevzuatı doğrultusunda personelimizin yararlandığı diğer tüm imkanlardan yararlanırlar.
Bankamızda tüm parasal haklar günün ekonomik koşullarına göre ayarlanmaktadır. Bankamızda en son göreve başlayan bir Müfettiş Yardımcısı’nın parasal hakları aşağıdaki kalemlerden oluşmaktadır.
Aylık ÜcretBrüt2.350,00 TL
Yevmiyeİstanbul Bölge Mrk.80,00 TL
(Günlük Brüt)Ankara ve İzmir Böl.Mrk.60,00 TL

Bölge Merkezi Dışında125,00 TL
Özel Uzman TazminatıAylık Brüt425,00 TL
Diğer Tazminatlarİstanbul500,00 TL

Ankara ve İzmir215,00 TL
Otel ÜcretiBankamız misafirhanesi bulunmayan yerlerde günün ekonomik koşulları gözetilerek, fatura karşılığı ödenmektedir.
Yabancı Dil TazminatıBankamız Yabancı Dil Yönetmeliği hükümlerine göre ödenir. Halen ödenmekte olan tazminat tutarı;

C SeviyesiB SeviyesiA Seviyesi
İngilizce400,00 TL500,00 TL800,00 TL
Almanca,Fransızca ve Arapça300,00 TL350,00 TL500,00 TL
İkramiyeYıllık Brüt4 maaş
Temettü (Kar Payı)Ana sözleşme gereğince yılda bir kere azami üç maaş tutarında ödeme yapılabilir.
Zorunlu KonularSeçmeli Konular
Aktüerya, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi(İktisat), Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasabe Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman, Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilikHukuk ve EkonomiMuhasebe veya Maliye
Hukuk FakültesiHukuk EkonomiMuhasebe veya Maliye
Endüstri, Endüstri Sistemleri ve İşletme Mühendisleri ile Yüksek Lisans Yapmış (Ekonomi, İşletme veya Finans) olmak şartıyla Aktüerya Bilimleri, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem MühendisliğiEkonomi MühendislikMuhasebe veya Maliye
Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım MühendisliğiMühendislik Bilgisayar 1Yok
Yönetim Bilişim SistemleriEkonomi Bilgisayar 2Muhasebe veya Maliye
Bilim sınav konuları ise yukarıdaki tabloda belirtilen şekliyle, zorunlu ve/veya seçmeli olacaktır . (Aday kendisine tanınan seçmeli sınav konusundan sadece bir tanesini seçecektir. Adayın; seçmesi gereken sınav konusunu seçmemesi ya da yanlış bir konu seçmesi halinde, adayın seçmeli sınav konusu Bankaca re’sen belirlenecektir.)
3.
Sınavda Başarı Esası
Yazılı sınav notu 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
Baraj 1: Yabancı dil sınav puanı 80’in altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarısız sayılacaktır.
Baraj 2: Genel Yetenek, Zorunlu Konular ile Seçmeli Konu sınavlarının herhangi birinden puanı 50’nin altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarısız sayılacaktır.
Baraj 1 ve Baraj 2’deki şartları sağlayan adayların yabancı dil sınavı hariç diğer sınavlardan aldıkları notların ortalaması alınarak, ortalama sınav puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere;
Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemler bölümlerinden mezun olan ya da mülakat tarihi itibariyle mezun olacak adaylar arasından ilk 15 kişi,
Aktüerya, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi(İktisat), Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasabe Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman, Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Hukuk Fakültesi, Endüstri, Endüstri Sistemleri ve İşletme Mühendisleri ile Yüksek Lisans Yapmış (Ekonomi, İşletme veya Finans) olmak şartıyla Aktüerya Bilimleri, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olan ya da mülakat tarihi itibariyle mezun olacak adaylar arasından ilk 100 kişi,
“Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarılı sayılacaktır.
d) Sınava Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi
Sınava başvuru;
Adayların, Bankamızın “www.vakifbank.com.tr” adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu”nu on-line erişim suretiyle doldurmadan önce şubelerimizden 70 TL sınav giriş ücretini yatırmaları, daha sonra formu doldurmaları; formun çıktısını alarak ilgili bölüme son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırıp imzalamaları ve 2 nüsha olarak ekinde istenilen belgelerle birlikte göndermeleri gerekmektedir. On-line basvuru yapılmadan önce sınav giriş ücreti’nin (70 TL) yatırılmış olması gerekmektedir, aksi halde başvuru gerçekleştirilemeyecektir.
Sınav başvuruları internet aracılığı ile yapılacak olup Adaylar, internet üzerinden doldurdukları formun çıktısını alarak fotoğraf yapıştırıp imzaladıktan sonra (2 nüsha), sınav giriş ücretinin yatırıldığına dair dekontun bir nüshası, başvuru sırasında beyan edildiyse KPDS, TOEFL IBT, TOEFL PBT, IELTS, Delf/Dalf, ZDfB, GZ, DSD Stufe I-II, TELC Deutsch GMBH, ZMP, PWD, DSH, TestDaF, GDS, KDS, ZOP sınav sonuç belgesi ile birlikte en geç 14.12.2012 tarihinde Başkanlıkta olacak şekilde, şahsen, elden veya posta yoluyla;
T.Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Levent Mh. Hacı Adil Yolu Çayır Çimen Sk. No:2 Kat: 5 1.Levent Beşiktaş/İstanbul
Adresine göndereceklerdir. Postayla yapılacak başvuruların kargo, taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi gibi yollarla yapılması zorunludur. Postadaki gecikmeler ve son başvuru tarihinden sonra Bankamız kayıtlarına geçen başvurular ile eksik belge ve bilgiyle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
26 Ocak 2013 (Cumartesi) günü yapılacak olan Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına başvuran adaylardan katkı bedeli olarak 70.-TL sınav ücreti tahsil edilecektir. Sınav ücreti 26.11.2012 Pazartesi günü saat: 10:00’dan 14.12.2012 Cuma günü saat 17:00’ye kadar T.Vakıflar Bankası T.A.O. Şubelerinden, adayın TC Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile ev veya cep telefonu bilgileri verilerek yatırılacaktır.2 nüsha Dekont alınacaktır. EFT Kabul edilmeyecektir.
Sınava başvuran adaylar içerisinde başvurusu uygun görülmeyen veya başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar ile birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilecektir.
e) Adaylardan İstenilecek Belge ve Evraklar
Sınava başvuru ve yazılı sınav aşamasında adaylardan Fotoğraflı Başvuru Formu, Dekont ve başvuru sırasında beyan edildiyse KPDS, TOEFL IBT, TOEFL PBT, IELTS, Delf/Dalf, ZDfB, GZ, DSD Stufe I-II, TELC Deutsch GMBH, ZMP, PWD, DSH, TestDaF, GDS, KDS, ZOP sınav sonuç belgesi haricinde bir belge ya da evrak talep edilmeyecek olup, adayın internetten yaptığı başvuru sırasında doldurduğu, “Sınav Başvuru Formu” nda belirttiği bilgilerin (T.C. vatandaşlık no, mezuniyet durumu vb.) doğruluğu bankamızca teyit edilecektir.
Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınav öncesi veya sonrasında;
-
Nüfus Cüzdanı, Üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesi, Yüksek Lisans bitirme Belgesi ve yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK’ten onaylı denklik belgesinin noter tasdikli suretleri,
-
Sabıkasızlık belgesi, askerlik terhis veya tecil belgesi, bankaca kabul edilen tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ve ikametgah ilmuhaberinin aslı ya da noter tasdikli suretleri,
-
6 adet vesikalık fotoğraf,
talep edilecektir.
DİKKAT, ÖNEMLİDİR
Yukarıda belirtilen belgelerden bir veya bir kaçının, istenilen süre içerisinde bankamıza ibraz edilememesi ya da ibraz edilen belgelerin içeriği ile adayın sınava başvururken doldurduğu “Sınav Başvuru Formu”nda belirttiği bilgiler arasında, çelişki, yanlış ya da yalan beyanların bulunması halinde, adayın; sınavı kazanmış dahi olsa, kazanmamış sayılacağı, sınavla ilgili herhangi bir hak iddia edemeyeceği, çelişkili, yanlış/yalan beyanda bulunan aday hakkında, Bankanın adli mercilere başvurma ve sınavın aday başına düşen maliyetini talep etme hakkının saklı bulunduğu, bu hususların, sınava başvuran her aday tarafından, başlangıçta ve kayıtsız, şartsız kabul ve taahhüt edilmiş sayılacağı önemle bilinmelidir.
f) Yazılı Sınav Sonucunun İlanı, Sınava İtiraz Şekli ve Süresi
Yazılı sınav sonuçları, sınavın yapılmasını müteakip en geç 30 gün içerisinde “www.vakifbank.com.tr” adresinde yayınlanacaktır. (Sınav sonucunun, söz konusu 30 günlük süre içerisinde yayınlanamaması halinde, yayınlanması planlanan yeni tarih, yine Bankamızın yukarıda belirtilen internet sitesinde, adaylara duyurulacaktır.)
Yazılı sınavı kazanan adayların başvuru formunda belirtikleri iletişim adreslerine, sınav sonucu ve sözlü sınava ilişkin gerekli tebligatlar postalanacaktır.
Yazılı sınavı kazanamayan adaylara ise her hangi bir bildirim yapılmayacaktır.
Adayların sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının internet sitemizden yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazılı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu süreden sonra veya sözlü olarak yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
Sorularınız İçin
Telefon
(0212) 316 76 35 – 316 76 36
E-Posta
teftis.sinav@vakifbank.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More