2014 Altın Fiyatları Ne Olur?



Altın fiyatları son 5 yıldır sürdürdüğü artışa bildiğiniz gibi bu sene ara verdi ve düşüşe geçti. Ha düştü ha fırladı derken altın fiyatları geçtiğimiz günlerde dibi gördü. Aslında dibi görmekle kalmadı adeta yer yerinden oynadı. Yastık altı yapılan paralar da bu vesileyle gün yüzüne çıktı. Çıktı çıkmasına da piyasada en çok tercih edilen altın, yani çeyrek altın kalmadı. Merkez Bankasının duyurduğuna göre darphane yeniden yoğun bir şekilde çeyrek altın basmaya başladı. Elinde bulunduran halkın yüzünü asan altın, elinde sermaye bulunduran yatırımcının da yüzünü güldürdü. Aslında tam olarak güldürmedi. Yani tam
güldürecekti.Altın fiyatları gram bazında 109 tl satışı görmüş iken bu yıl şu sıralar (ağustos ayı) 80 tl civarından satılmaktadır.Altın piyasası 2014 yılı için çeşitli beklentiler içerisindedir. Özellikle FED'in 2014'de altın fiyatlarını çok etkileyeceği düşünülmektedir.


Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin tahvil alımlarının sınırlanacağı, 2014 yılı ortalarında sona ereceği açıklamalarının ardından altın fiyatları dibe vurdu.

FED Başkanı Ben Bernanke'nin 2014'e dek tahvil alımlarının sınırlanacağı, 2014'te de sona ereceği beyanları piyasada para bolluğunun bittiği yorumlarına neden oldu. Kaygılara paralel dolar 1,94 liraya dayandı, altın 76 liraya indi. Sert oynamada rol oynayan etmenleri anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Bernanke'nin tahvil geri alımları ile ilgili beyanı büyük fonların panik satışlarını getirdi. Bu duruma bağlı olarak altın ve gümüşte çekilmeler görüldü." ifadelerini kullandı.

Bu yıl sonunda hisse senetlerinde dip, döviz ve faizde zirve seviyelerinin görülmesi, önümüzdeki yıl dışarıdan gelecek dalgaya hazırlıklı olunmasını sağlayacak. Faizdeki artış çift haneli rakamların görülmeye devam etmesine sebep olacak.
Altında 1.000 dolar sınırı
Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, dolarda 2.20-2.30 seviyeleri test edilirken, altının onsunda 1.050-1.000 dolar güçlü destek seviyesi olacak. Borsada yılın ilk çeyreğinde zayıf bir seyir gözlenecek. Bu durum “değer yatırımcıları” açısından alım fırsatı olarak görülecek. Özellikle piyasa değeri özkaynaklarının altına gerileyen şirketler, şirket avcılarının ilgi odağında olacak.
Euro, dolara göre değer kaybına uğrarken euro/dolar paritesi yılsonuna doğru 1.21 seviyelerine gerileyecek. Bütün yıl boyunca FED’in likiditeyi kısmasının yansımaları hissedilecek. Buna bağlı olarak gelişmekte olan ülkelerde yaşanacak para çıkışı, piyasalarda etkisini gösterecek.
Siyasi gelişmeler etkili
Yılın ilk seyri oldukça önemli. Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler ve siyasi gelişmelere bağlı olarak yurtiçi piyasalarda dalgalanmalar görülecek.

Altın fiyatlarında son durum için TIKLAYINIZ


Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları ne olacak? Altın 2014'de ne olur altın 2014 te ne olur altın 2014 ne olacak 2014 altın fiyatları ne olur 2014 altın tahminleri 2014 altın ne olu

..:: CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN ::..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online, sinema çekimi filim izle filmi sinema çekimi izle full (watch full movie theater shooting)Yeni çıkan yerli, yabancı filmleri indirmeden online ve full izleyebileceğiniz sinema platformu.. Filmi Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle Full Online Hd Kalitesinde Türkçe Alt Yazılı Bedava Yabancı Film İzle, Şirinler İzle, Şirinler Filmi İzle aşk dizisi oyuncuları,aşk dizisi konusu,aşk dizisi kimler oynayacak,aşk dizisinin konusu son aşk,son aşk dizisi hangi kanalda,son aşk dizisi hangi kanalda başlayacak,hazal kayanın yeni dizisi hangi kanalda olacak,aşk dizisi kanalı hangisi dizi,Justin tv izle sitemizde canlı maç izle imkanı sunmaktayız. Lig tv izle hariç justintv sayesinde canlı maç izleme keyfi yaşayın magazin,aşk dizisi,hazal kaya son dizisi,hazal kaya yeni dizisi,hazal kaya aşk dizisi,aşk dizisi oyuncuları,aşk ne zaman başlıyor,hazal kaya,hazal kaya hangi dizide oynayacak,hazal kaya yeni dizisinin ismi,hazal kaya yeni sezonda hangi dizide olacak,hazal kayanın yeni dizisi ne zaman başlayacak,

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More