Pearl Harbor KOMPLOSU



Pearl Harbor'a Japon saldırısı biliniyordu. Nedeni basit aslında; ABD bütün Japon şifrelerini çözebiliyordu. Sürekli olarak yapılan bir tarihi propaganda vardır: Japonlar Pearl Harbor'a ani bir baskın düzenlemişler ve ABD savaşa girmek zorunda kalmışlardır.7 Aralık 1941'deki Pearl Harbor baskını, böyle bir baskın ihtimalini bilen ama bile isteye gerekli önlemleri almayarak Dünya Savaşı'na Amerika'yı etkin bir biçimde sokmak isteyen Roosevelt ile adamlarının nefis bir planıdır. İşsizlikle ve dengesiz ekonomisiyle uğraşan ABD, savaş ekonomisinin hayli yararı olacağını hesap
etmiş ve sonuçta da zaten hem yurtiçi planlamasıyla hem de Almanya'nın ve Japonya'nın işgaliyle bundan azami ölçüde faydalanmıştır.

ABD bugünkü durumunu dünya savaşına etkin olarak girmesine borçludur açıkçası. Amiral Richmond Turner'ın 22 Haziran 1941 tarihli raporu ayrıca ABD'nin Avrupa'daki savaşı yönlendirmeye yönelik petrol oyunları hakkında bilgi de vermektedir. Hitler'in ilk atışı yapmayacağını bilen Roosevelt, Pearl Harbor'ı açık bir hedef olarak bırakmıştır.

Böyle bir baskında ölen 2 000 Amerikalı olmasaydı halk nasıl ikna olurdu? 1932'de Amiral Yarnell komutasında düzenlenen bir donanma tatbikatında 152 uçakla sürpriz bir Pearl Harbor baskını canlandırılmıştır. Aynı tatbikat 1938 yılında Amiral Ernst King tarafından gerçekleştirilmiştir. Roosevelt, 1940'ta Hawaii'deki Pearl Harbor üssüne donanmanın gönderilmesini bizzat emretmiş, "uçak akını ve torpido saldırısına karşı korunmasız" olduğu gerekçesiyle buna iki kere karşı çıkan Amiral Richardson'u alıp yerine Amiral Kimmel'i geçirmiştir.

JAPONYA TESLİM olMAYA HAZIRLANIYORDU

Oysa Japonya 11 Haziran'dan itibaren, yani bombalamadan iki ay kadar önce diplomatik girişimlere başlamıştır. Bu diplomatik girişimlerin Japonya tarafındaki şifreli yazışmaları da ABD'nin elinde mevcuttur (NSA'nın Magic lakaplı diplomatik Japon şifrelerinin çözümü: İşte bir tanesi: 7/18/1945 tarihle NSA'da kayıtlı Japon diplomatik şifresi; Magic RG 457, Box 18). Bu diplomatik girişimler iki nokta üzerinde durmaktadır; Japonya kayıtsız şartsız teslim olacaktır ancak tek bir şartla; monarşik hükümranlığı devam edecektir.

ayrıca; Amerika 1945 yılının Temmuzunda yeni bir bomba geliştirdi. Nazi Almanya’sı 1945’in Mayısında savaştan çekilerek bu dehşetli bombanın şerrinden kurtuldu. Bu arada Japon savaşçıları, Amerikan üssü Pörl Harbır (Pearl Harbor)’a uçaklarla, intihar saldırısı da diyebileceğimiz ‘kamikaze’ saldırılarında bulundular. Buna karşılık olarak Amerika, Güney Pasifik’teki Tinian Adası’ndan Albay Paul Tibbets yönetimindeki Enola Gay isimli B-29 uçağı, 6 Ağustos 1945 sabahı “Little Boy – Küçük Çocuk” isimli çok gizli bir yükle havalandırdı. Bu gizli yük atom bombası idi ve ilk kez kullanılacaktı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More