İstanbul kar yağışı, meteroloji hava durumu



25,26 ocak 2014 meteroloji hava durumu İstanbul kar yağışı okullar tatil edilecek mi..
Türkiye, Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Pazar ve pazartesi günleri İstanbul’a kar düşecek.Bahar havasının hakim olduğu şu günlerde, Meteoroloji’den gelen kar ve yağış uyarısı barajlarlardaki doluluk oranını yükseltecek.

Cumartesi gece yarısından itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağmur şeklindeki yağışların pazar gününden itibaren Trakya’dan başlayarak kara dönüşeceği, kar yağışının pazartesi günü İstanbul’a ulaşması tahmin ediliyor.
SICAKLIKLAR DÜŞECEK
İstanbul’da pazartesi günü hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düşecek. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgesinin tamamı dün gece yağış aldı. Son 24 saatte İstanbul’da 11.4, Bursa’da 25.4, İzmir’de 13.4 kilogram yağış ölçüldü.
RÜZGARLAR YÖN DEĞİŞTİRECEK
Ancak asıl yağış beklentisi haftasonu için var. Meteoroloji istasyonlarından derlenen tahminlere göre, cumartesi gece yarısından itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde yağmur var. Cumartesi günkü yağışların Aydın, İzmir, günün ilerleyen saatlerinde de Çanakkale ve çevresinde diğer bölgelere göre daha etkili olması bekleniyor. Uzun süredir gözlenen güney yönlü rüzgarlar pazar günü yön değiştirecek, kuzeyden esecek ve giderek sertleşecek.
PAZAR GÜNÜ KAR GELİYOR
Yağmur şeklindeki yağışların Pazar gününden itibaren Trakya’dan başlayarak kara dönüşeceği öngörülüyor. Uzun süreli olan, bu nedenle de isabetli gerçekleşme ihtimali daha düşük olan tahminlere göre kar yağışı Pazartesi günü İstanbul’a ulaşacak. Ülkenin Avrupa kıtasında kalan bölümünün tamamındaki yağış, kar şeklinde gerçekleşecek.
24 SAATTE DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARI
Meteorolojik ölçüm istasyonlarından alınan bilgilere göre son 24 saatte Ege ve Marmara bölgesindeki merkezler ve bu merkezlerde metrekareye düşen yağış miktarları şöyle;
İstanbul (florya) 11.4 kg
Muğla (Köyceğiz) 26.8 kg
Bursa (Uludağ) 25.4 kg
Kocaeli (Gölcük) 16.8 kg
Yalova (Çınarcık) 13.8 kg
İzmir (A.M.havalimanı) 13.4 kg
Balıkesir (Erdek) 12.4 kg
Çanakkale (merkez) 10.8 kg
Güncelleme 26 Ocak 2014 saat:12:50
Ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Trakya’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışların; Ege Kıyıları, Akdeniz, Trakya, Malatya, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Adıyaman, G.Antep, Kilis ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla, Antalya ve Isparta çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar, genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekler karla karışık yağmurlu (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 6
İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12
İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 14
Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor) 15
Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor) 14
Samsun: Çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 16
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 6

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More