Zemzem suyu hakkında bilinmeyenler



Kuran-ı Kerim ve ezan okunurken daha bir berrak olan zemzem suyu bu yönüyle farklılık gösteriyor. Zemzem suyunun içerisindeki kristallerin çan sesiyle de karardığı belirlenmiştir. Zemzem suyu çevredeki değişikliklerin farkına varıyor ve bu şekilde değişim gösteriyor. 
Zemzem suyu çok değişik şekilde kullanılabiliyor. Tüketilince insanda rahatlatıcı bir etki yaratıyor. Bunun yanında pis suyu temizleyebildiğini ve mayalama özelliğinin olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya zemzem suyunun sadece 1,5 metre derinlikteki kuyudan çıktığından ve hiç tükenmediğinden haberiniz var mı? 
Zemzem suyu Allah’ın İbrahim (A.S)’e ikramıdır. Hz Muhammet bir hadisinde ‘’O, Zemzem’i kendi haline bıraksaydı ve ya avuçlamasaydı, muhakkak Zemzem akar, ırmak olurdu. ‘’ demiştir. Zemzem yeryüzündeki bütün sulardan farklılık gösterir, yeryüzünün en hayırlı suyudur. Aç bir insanı doyurabilir, hastalıklara şifa olabilir, vücuda kuvvet veriri, direnci arttırır. Zemzem tükenmek bilmeyen, sonu gelmez bir sudur. 
Zemzem suyunun kalsiyum ve magnezyum oranı yüksektir. Diğer sulara oranla bünyesinde daha az kükürt bulundurmaktadır. Zemzem mineraller bakımından da oldukça zengindir. İncelemelere göre içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmamaktadır. Bu özelliği zemzem suyunu dünya üzerinde tek yapmaktadır. 
Hastalıklara da iyi gelen zemzem baş ağrısını giderir, özellikle sıtmaya iyi gelir, gözleri kuvvetlendirir, ne niyetle içilirse ona iyi gelir. Zemzem suyuna bakmak dahi ibadettir ve içilmesi sünnettir.

1-) Avrupa`da labaratuarlarda yapilan arastirmaya gore Zemzem suyu diger sulara gore cok daha az kükürt tasimaktadir.


2-) Yine ayni arastirmaya gore diger sulara gore cok daha besleyicidir ve cok daha fazla mineral barindirmaktadir.


3-) Açligini gidermek için içen kisinin açligini, susuzlugunu gidermek için içenin susuzlugunu giderir.


4-) Sadece 1,5 metre derinligindeki ufacik bir kuyudan cikan su,hac mevsimi boyunca milyonlarca hacinin tum su ihtiyacini gostermemektedir.


5-) Dunya Saglik Orgutu (WHO)`nun raporlarina gore Dunya`daki en icilebilir ve saglikli sulardan biri.


6-) Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre Dunya`da icinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.


Ayrıca zemzem hiçbir zaman belden aşağı inmez ve idrar yoluyla atılmaz yani sadece ter ile vücuttan atılır bunların hepsi bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır..

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More