Dolar verilerden destek buldu yükselişe geçiyor




Dolar, Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın bugün yapacağı konuşma öncesi, önemli para birimleri karşısında, son iki ayın en güçlü haftalık yükselişine hazırlanıyor.

Dolar, ABD'de bu hafta açıklanan perakende satışlar, New York Fed imalat sanayi endeksi ve işsizlik başvuruları verilerinin tümünün beklenenden daha iyi çıkmasının, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentisini güçlendirmesi sonucu, 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kazandı. Yenin dolar karşısındaki kayıpları, ABD Hazine Bakanı Lew'un, Japonya'nın
ekonomik avantaj için kura güvenemeyeceğini kaydetmesinin ardından sınırlı kaldı.

New York'ta Barclays Plc döviz stratejisti Yuki Sakasai, "Fed varlık alımlarını azaltma hızını yavaşlatmayacak," dedi ve "Dolar hafta boyunca alımlarla karşılaştı. Çok daha düşeceğini düşünmüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, fazla değişmeyerek, Tokyo saati ile 14:11'de 1,030.18 seviyesinde kaldı. Endeks 10 Ocak'tan bu yana yüzde 0.6 yükseldi ve 1 Kasım haftasından bu yana en hızlı artışına yönlendi.

Dolar euro karşısında, dünkü seviyesi olan 1.3620'den buguün 1.3613 seviyesine geldi ve bu hafta yüzde 0.4 yükseldi. Yen dolar karşısında, dünkü yüzde 0.2'lik artışının ardından fazla değişmedi. Japonya para birimi dolar karşısında bu hafta yüzde 0.2 zayıfladı.

Altın fiyatlarında son durum için TIKLAYINIZ

http://www.finansgundem.com/haber/dolar-verilerden-destek-buldu/567175

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More