Keçiören de Silahlar Konuştu AKP ve BBP partilileri vuruldu




Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı için önümüzdeki mahalli seçimlerde yarışacak olan iki iddialı isim pazar yerinde karşılaşınca silahlar çekildi. Pazar yerinde iki siyasinin taraftarları arasında çıkan çatışmada yaralılar var.

UFUKTEPE PAZAR YERİNDE SİLAHLI KAVGA

Keçiören Belerdiye Başkanı Mustafa Ak ile bir önceki dönem Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un BBP'den belediye başkanlığına aday olaması ile ikili arasında başlayan yarış hiçde
istenmeyen bir noktaya geldi.


Keçiören Ufuktepe Pazaryerinde akşam saatlerinde karşılaşan iki belediye başkanının taraftarlarının silahlarını çekerek ateş ettikleri iddia edildi. Mustafa Ak ve Turgut Altınok'un taraftarlarının arasında yaşandığı iddia edilen silahlı çatışmaya çok sayıda polis müdahale ederken olaya Yunus ekiplerininde müdahale ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TURGUT ALTINOK'UN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili Manşettv'ye yazılı bilgi veren Turgut Altınok'un danışmanı Salih Gerçek, olayı şu şekilde aktardı:

"Olay hem karakol kamera kayitlarinda hem de pazarda bulunan tum Keciorenlilerin onunde aynen asagida ifade edildigi gibi yasanmistir.

Bugun ogleden sonra Kecioren Ufuktepe pazaryerinde,Sayin Turgut ALTINOK’un secim calismalarini ve projelerini iceren bildirileri dagitmaya calisan bir grup kadin taraftar ,halen AKP’li Kecioren Belediyesi bunyesinde calismakta olduklari ogrenilen bir grup tarafindan saldiriya ugramistir.

Gorgu taniklarinin ve olayi yasayanlarin ifadelerine gore ,ogleden sonra saat 16:00 sularinda Ufuktepe’deki pazar yerine secim araciyla gelen Turgut ALTINOK taraftari bir grup kadin, Sayin ALTINOK’un projelerini ve secim calismalarini iceren brosurleri dagitmaya baslamistir. Bu sirada ayni bolgede oldugu iddia edilen Kecioren Belediye Baskan Yardimcisi Sayin Zeki ALBAYRAK’in cevresinde bulunan  ve baslarinda  “Yildirim” adli bir gorevlinin de oldugu ,pazarda gorevli bir grup belediye calisani ,Albayrak’in ” dagitin” talimatiyla kadinlarin yanina gelerek,” Burada brosur dagitamazsiniz” diyerek kadinlari hirpalamaya baslamistir. Kadinlarin tepki gostermesi ve bu sekilde davranamayacaklarini belirtmeleri uzerine daha da siddetli davranmaya baslayan belediye calisanlari,ablukaya aldiklari kadinlari dovmeye ve sallama tabir edilen bicaklarla hirpalamaya baslamislardir. Olayin duyulmasi uzerine secim burosundan olay yerine gelen iki arkadasimiz ,kadinlarin sikayetci olmak istediklerini soylemeleri uzerine  Ufuktepe

Karakolu’na goturmusler ancak saldirgan belediye calisanlari da peslerinden gelerek saldirilarini surdurmuslerdir.Hemen karakol kapisi onunde olmalarina  ragmen saldirilarina devam eden belediye calisanlari bununla da yetinmeyip bellerindeki silahlari cekmis ,hem Turgut ALTINOK taraftari kadinlarin hem de olaydan sikayetci olan vatandaslarin  ayaklarina  ve yere dogru 10-15 el ates etmislerdir.

Ayrica ,can guvenliklerinin saglanmasi amaciyla karakol icerisine alinan magdur kadinlarin disari cikartilmasi icin polislere de saldiran belediye calisanlari hem polisleri darp etmis hem de karakolun camlarini ve kapilarini kirmislardir.

Saldiri uzerine Turgut ALTINOK taraftarlarindan 6 kisinin cesitli yerlerinden yaralandigi ve hastaneye kaldirildigi emniyet yetkililerince belirtildi."

TURGUT ALTINOK'TAN KINAMA

Saldırının ardından bir açıklama yapan BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, bu tür olayların tamamen karşısında olduklarını belirterek, "Biz demokratik davranışlardan, sevgiden, saygıdan yanayız. Siyasette şiddet olmamalı. Biz her zaman bunun karşısında olduk ve olacağız. Bunlar bizim taraftarlarımızı tahrik etmek için yapılan planlı oyunlardır. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz ve çalışmalarımızı, kampanyamızı saygılı ve demokratik bir şekilde devam ettireceğiz. Bu tür yollara başvuranları şiddetle kınıyorum." dedi.


http://www.mansettv.com/haber/mustafa-ak-ve-turgut-altinokun-taraftarlarinin-kavgasi-80384.html

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More