Van’da Depremzedelere Ölüm Aylığı ve Malullük Aylığı Bağlanacak.




Depremzedelere maaş geliyor. Hükümet Van depreminde hayatını kaybedenlere veya yaralanan çalışanlara aylık bağlayacak. Maaştan faydalanabilmek için vatandaşların yalnızca  30 gün sigorta primini bildirmiş olması yeterli olacak.
Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından birçok vatandaş maddi ve manevi birçok zarar gördü. Deprem kiminin evini yıktı, kimi sevdiklerini kaybetti, kimi ise sağlığını. Hükümet depremin hemen ardından birçok çalışma yaptı. Önce işverenin sigorta primleri 1 yıl ertelendi. Kısa çalışma ödeneği devreye sokuldu ve Van’da 5000 kişinin istihdamıyla ilgili çalışmalar başlatıldı.

Yeni bir müjde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten geldi. Çalışan depremzedelere maaş bağlanacak. Depremzedeler için ayrıcalık yapılarak kanunun öngördüğü 5 yıl prim ödeme ve prim borcu bulunmama şartlarına bakılmayacak.
30 gün primi bildirilen vatandaşlardam ölenlerin yakınlarına Ölüm Aylığı, malul kalan vatandaşlara da malullük aylığı bağlanacak.
Ölüm aylıklarının sınırları eş ve çocuk durumlarına göre değişiklik gösterecek. Maluliyet aylığı 640, iş veya esnaf ise 549, memur ise 786 TL olarak söylenebiliyor.
Yaralan ve sakat kalanlara verilecek protez, araç ve gereklere katılım payı anlınmacayak.

1 yorum:

YUH ! ABARTTNIZ ARTIK !, İSTANBULU DEPREME HAZIRLAYIN ! MİLLETİN PARASINI OY İÇİN, SAÇIN DÖKÜN BAKALIM... OY, MOY LAMAZSIN SEN ORDAN..YETERİNCE SAÇILIM YAPTIN SEN !!

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More