Kasım Ayı Memur Alımları 8.234 Kadro

Kasım Ayı Memur Alım Kılavuzu 8.243 Kadro Branş Sayıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Kasım Ayı içerisinde 8243 memur alımı.

Merak Ettiniz Mi? Dünyada Kaçıncı Kişiniz?

Bilmem hiç merak edeniniz oldu mu? Ben doğduğumda dünyadaki kaçıncı kişi idim.Ya da benden önce kaç kişi dünyaya geldi. Bir başka soru ise ortalama kaç yaşında öleceğim?

En Güncel Memur Maaşları

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 2012 Memur Maaşları ve İmkanları

Türkiye ve Dünya Haritası 3 Boyutlu

Tam Ekran / Google Map Haritası, Türkiye ilçe Haritaları ve Cadde Sokak sorgulama imkânı, Mesafe - Alan ölçümü, Yol Tarifi, Rakım ve koordinat belirleme ve Dünyanın tüm ülkelerinin 3 Boyutlu Görüntülerine Hayran Olacaksınız

SEO Yarışması

Telemarketingürünleritürkiyesatışlideritvshopsanalmağazacılık kelimesinde Googlede ilk sırada çıkan kişi yarışmayı kazanacak

ÖSYM 2012 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM’nin açıkaldığı sınav takviminde 28 sınav yer alıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre sınav takviminin güncel gelişmelere göre değişebileceği

Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları

22011 yılının 5. ve son ehliyet sınavı 10 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı

Sümela' nın Şifresi İzle

Filmde, “halk kahramanı” Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın sırrını çözmeye çalışacak.İşte Detaylar

2011-2012 Eğitim Yılında Burs Veren Kurumlar

2011-2012'de üniversite öğrencilerine burs verecek kurumlar. 2011-2012 Burs başvuruları. 2011-2012 Özel burslar ve iletişim.

Window 7, XP'nin Gerisinde Kaldı

Windows 7'nin satışa sunulmasının ardından geçen 18 ayda Microsoft, 350 milyon adet lisanslı Windows 7 satmayı başardı.

Thanksgiving Day (Şükran Günü)

Thanksgiving Day (Şükran Günü) Amerika ve Kanada Ülkelerinde Kutlanılan Ulusal Bayramdır. Şükran Günü Kanada’da da Ekim Ayının 2. Pazartesinde, Amerika’da Kasım Ayının 4. Perşembe Günü Kutlanıyor.
Şükran Günü; İlk Olarak Kızılderili ve İlk Kolonicilerin Beraber Düzenledikleri Hasat Yemeği Olarak Çıkmıştır. Fakat Daha Sonları İlk Çıkışından Farklı Olarak Zaman İcinde Değişim Göstermiş ve Şuan Günümüzde Ailenin Bir Araya Gelerek Hindi Yiyerek Tanrıya Dua Etmesi Durumuna Gelmiştir.

1620lerde Avrupadan yerleşim için ilk kez May Flower gemisiyle ABD’ye gelen Pilgrimler ilk geldiklerinde aylarca süren yolculuklarından dolayı yorgun, hasta ve açtırlar. Kızılderililer onları karşılar ve yiyecek verir, hindi avlamasını, mısır ekmesini öğretirler. Üç yıl sonra İngiliz Vali William Bradford büyük bir yemek hazırlar ve Kızılderililer’i çağırır. Kızılderililerin şefi Massoit 90 kişiyle bu törene katılır.

O günden sonra her hasat sonrasında yemek geleneği sürer. 1863’de Başkan Abraham Lincoln Şükran Günü’nün ulusal bayram olmasını önerir, ancak bu öneri, 1941’de Kongre’de karara bağlanır ve her yılın kasım ayının son perşembesi Şükran Günü olarak ulusal bayram ilan edilir.

"Thanksgiving", Tanrıya teşekkürleri iletmenin ve minnettarlığın bir ifadesidir. Bizde Şükran Günü olarak bilinen bu günü Amerikada ilk kez "Pilgrimler" kutlamıştır. "Pilgrimler", Yeni İngiltereye (Amerikadaki "New England" Bölgesi) yerleşen ilk insanlardır. Yerlisi oldukları İngilterede gördükleri dini zulümler yüzünden 1609 yılında dini özgürlüklerini elde etmek için İngiltereden ayrılıp Hollandaya göç ettiler. Birkaç yıl sonra Pilgrimlerin çocukları Felemenkçe konuşmaya ve Hollandanın yaşam tarzına bağlanmaya başladılar. Hollandalıların düşünce ve yaşam tarzlarının çocukların eğitimi ve ahlakları için bir tehlike oluşturmaya başladığını düşünen Pilgrimler Hollandadan ayrılmaya ve daha iyi bir yaşam için Yeni Dünyaya gitmeye karar verdiler.

6 Eylül 1620de, " Mayflower" adında bir gemi ile toplam 102 kişilik bir grup Yeni Dünya kıtası olan Amerikaya hareket etti. Soğuk ve uzun süren yolculuktan sonra 11 Aralık 1620de "Plymouth Rock" denilen bölgeye gelip yerleştiler.

Amerikada geçirdikleri ilk kış Pilgrimleri harap etti. Soğuk ve açlık, 46 Pilgrimin yaşamını yitirmesine neden odu. Bölgeye gelen Kızılderililerin yardımı ile ve havaların ısınmasıyla beraber Pilgrimler toparlanmaya başladı ve ilk kışı atlattılar. Ekim ayında aldıkları hasat çok başarılıydı ve kış için yeterli yiyecekleri oldu. Mısır, patates ve kabak ilk ektikleri ürünlerdi. Evlerini inşa etmişler ve Kızılderili komşuları ile barış içinde yaşamaya başlamışlardı. O zamanın valisi William Bradford, bütün kolonistler ve Kızılderililer tarafından kutlanması için "Şükran Günü"nü ilan etti.

Her yıl kutlanan bu Şükran Günü geleneği yıllarca devam etti. 1770lerin sonundaki Amerikan İhtilali sırasında, Anayasa Meclisi (ilk meclis) tarafından bu günün ulusal bir gün olması teklifi getirildi. 1817de New York eyaleti Şükran Gününü geleneksel bir gün olarak kabul etti. 19. yüzyılın ortalarında diğer eyaletler de Şükran Gününü kutladı. 1863de Başkan Abraham Lincoln, Şükran Gününün ulusal bir gün olmasına karar verdi. O günden itibaren, Amerikan tarihindeki her başkan, her yıl kasım ayının dördüncü perşembesini tatil olarak belirleyip bir Şükran Günü kutlaması yayınladı.
2011 ve 2012 Şükran Günleri Şu Tarihlerdir;
10 Ekim 2011 (Kanada)
3 Kasım 2011 (Liberya)
30 Kasım 2011 (Norfolk Adası)
24 Kasım 2011 (ABD)
8 Ekim 2012 (Kanada)
1 Kasım 2012 (Liberya)
28 Kasım 2012 (Norfolk Adası)
22 Kasım 2012 (ABD, Porto Riko)




Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog

Şükran Günü'nün kısa tarihçesi

1941'den bu yana her Kasım ayının son Perşembe günü Ulusal bayram olarak kutlanan Şükran Günü, Amerika'nın yerlilerinden, Amerikalılara kalmış en özel miraslardan biri.

İngiltere'de gördükleri dini baskılardan kaçmak için Hollanda'ya yerleşen İngiliz Hacılar, çocuklarının hızla Hollandalılara benzemeleri üzerine asimile olma korkusuyla 1620 yılında Yeni Dünyaya yelken açmışlar. 6 Eylül 1620'de "Mayflower" adlı gemiyle yola çıkan 102 İngiliz Hacı, uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra 11 Aralık 1620'de Yeni Dünyaya ayak başmış.



Yeni Dünya, yeni yemekler

Yeni evlerine yerleşen İngiliz Hacılar, ilk yıllarında çetin bir kışla karşılaşırlar. Açlık ve çok soğuk havalar sonucunda 46 İngiliz Hacı hayatını kaybeder. Bölgeye gelen Amerikan yerlileri İngiliz Hacılara yardım ellerini uzatırlar. Havaların ısınmaya başlaması ve Kızılderililerin yardımlarını esirgememesi sayesinde ilk kışı atlatan İngiliz Hacılar tarıma ve üretime başlarlar. İlk hasat zamanı geldiğinde karşılaştıkları sevindirici sonucun akabinde zamanının Valisi William Bradford, Kızılderilileri de çağırarak ilk "Şükran Günü"nü ilan eder ve büyük bir davet verir. Kızılderililerin efsanevi şefi Massoit 90 kişilik bir ekiple beraber yemeğe katılır.



(Şükran Günü'nün ulusal bayram ilan edildiği dönemde, Başkan Franklin D. Roosevelt, Hindi servisi yapıyor.)

Teşekkür yemeğinden, Şükran Günü'ne

1621'den beri hasat yemeği, Şükran günü olarak kutlanıyor. Şükran Gününü geleneksel bir gün kabul ederek tatil ilan eden ilk eyalet New York eyaletidir. 1817'de dönemin valisi DeWitt Clinton Şükran gününü New Yorklulara Tatil ilan eder. 1863'te Başkan Abraham Lincoln ulusal bayram olmasını önerir. Bu fikrin hayata geçmesi 1941'de Kongre'nin onayıyla mümkün olur.

Hindi'den başka şeyler de var!

Amerika Birleşik Devletlerinde şükran gününde özel yemekler pişirilerek, servis edilir. İlk olarak kızartılmış veya fırınlanmış hindi servisi yapılır. Şükran gününde hindinin önemi çok büyüktür.(Hatta Şükran gününün yaygın olarak kullanılan bir diğer ismi de Hindi Günüdür.)

Hindiyle beraber Şükran günü sofrasında dolma, et suyu soslu patates püresi, kızılcık sosu, tatlı mısır, sebzeler ve sofranın vazgeçilmezlerinden olan balkabağı tatlısı bulunur. Seçilen yiyeceklerin patates, mısır ve kabak ağırlıklı olmasının sebebi Avrupa'dan göç eden halkın bu yiyeceklerle Yeni Dünyada tanışmış olmasıdır.

Şükran günü bir bakıma yeni kavuşulmuş olunan bolluk ve berekete, yeni lezzetlere teşekkür etme günüdür.



(Bir önceki Şükran Günü'nde aile üyeleri tarafından doldurulmuş olan masa örtüsü)

Aile bağlarının sağlamlaştığı gün

Şükran gününde masadaki yiyecekler kadar masanın dekorasyonu ve yemeğe katılanlarda önemlidir. Ailenin tüm fertlerinin sofrada olması istenir. Şükran gününden önceki 3 gün boyunca hiçbir havayolu çalışanı izin yapmaz, adeta tüm harita yer değiştirir.

Çocuklar Şükran gününün en önemli davetlileridirler. Masanın hazırlanışında, evin dekorasyonunda yardımcı olurlar, fikirler üretirler. Şükran gününün ilginç geleneklerinden biride yemek için sade bir masa örtüsü seçilmesi. Şükran Gününde sofrada olan herkes yıl içerisinde Tanrıya en çok şükran duydukları bir hikâyeyi anlatırlar ve hikâyeyi masa örtüsüne yazarlar. Her yıl bir önceki yılın masa örtüsü çıkarılır ve şükür hikâyeleri okunur, hatıralar tazelenir.



Amerikan Futbolu da eksik kalır mı!

Şükran gününün en büyük ritüellerinden biride yemekten sonra ailecek televizyon karşısında izlenen Amerikan Futboludur. Bütün aile yemeklerini bitirdikten sonra, televizyonun karşısına dizilir oyunu izlemeye başlarlar. Her yıl The National Football League (Ulusal Futbol Ligi) Şükran Günü Klasiği diye adlandırılan bir maç oynatır.

Bu maça 1934'den bu yana Detroit's Lions ev sahipliği yapmaktadır.(1939-1944 yılları arasında 2.Dünya Savaşı sebebiyle oynanmamıştır.)



(Mercy's geçidini izleyen Amerikalılar)

New Yorkluların her yıl merakla beklediği görkemli yürüyüş: Macy's

Şükran gününden bir gün sonra sabahın erken saatlerinde başlayan büyük indirimler sebebiyle birçok Amerikalı alışveriş mağazalarına koşuyor. Yılbaşı alışverişlerinin yapılmaya başlandığı "Kara Cuma" öncesinde, Amerika'nın büyük alışveriş zincirlerinden biri olan Macy's adeta insanları alışveriş festivaline davet ediyor.

1924'den bu yana her Şükran gününde New York'ta Central Parkın batısındaki 77.caddeden başlayan geçit töreni, Macy'sin bulunduğu 34.caddede son buluyor. Çizgi roman karakterlerinin dev helyum balonlarıyla göklerde süzüldüğü yürüyüşlere birçok turist ve Amerikalı katılırken, birçokları da evlerinden yürüyüşleri takip ediyor.


Maccabi Tel Aviv 2-3 Beşiktaş Maçı Canlı İzle maç sonucu1 Aralık

1 Aralık 2011 Perşembe Maccabi Tel Aviv ile Beşiktaş Arasında Oynanacak Olan UEFA Avrupa Ligi Grupları 5. Maçı Hangi Kanalda, Maccabi Tel Aviv – Beşiktaş Maçı Ne Zaman Oynanacak, Maccabi Tel Aviv – Beşiktaş Maçını İzlemek İstiyorum, Maccabi Tel Aviv – Beşiktaş Canlı Yayını Kim Veriyor, Maccabi Tel Aviv – Beşiktaş Saat Kaçta Başlıyor..
Maccabi Tel Aviv ile Beşiktaş Arasında Oynanacak Olan,
UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5.Maçı,

1 Aralık 2011 Perşembe Günü Saat 22:00 dan itibaren,
Star Tv Kanalı Tarafından Şifresiz Canlı Olarak Yayınlanacaktır..
Hatırlanacağı Üzere Beşiktaş İlk Maçta Kendi Sahasında İsrail’in Maccabi Tel Aviv Takımını 5-1 Mağlup Etmişti. Belçika Futbol Federasyonu’ndan Serge Gumienny yönetecek. Gumienny’in yardımcılıklarını Mark Simons ve Frank Bleyen yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Luc Wouters ve Alexandre Boucaut’ın yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi
E Grubu 4 Maç Sonundaki Puan Durumu..
1. Stoke City – 10 Puan
2. Beşiktaş – 6 Puan
3. Dinamo Kiev – 5 Puan
4. Maccabi Tel Aviv – 1 Puan
Beşiktaş’a, Maccabi Tel Aviv Karşısında Başarılar Diliyoruz..
Telemarketingürünleritürkiyesatışlideritvshopsanalmağazacılık
makina türkiye


CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..



UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5. maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Maccabi Tel-Aviv’le karşı karşılaştıBloomfield Stadı’nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş 3-2′lik galibiyetle ayrılarak 2. tura çıkma yolunda önemli bir galibiyet elde etti.Karşılaşmada Beşiktaş’ın gollerini 45 ve 90+3′te Quaresma ve 47. dakikada İbrahim Toraman kaydetti. Maccabi Tel-Aviv’in golleri ise 59. dakikada Yeini ve 70. dakikada Logasi’den geldi. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş takımı ikinci tura çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Quaresma muhteşem galibiyet golü böyle attı


Maccabi Tel Aviv 2-3 Beşiktaş maçı geniş özeti


Bu sonucun ardından Beşiktaş, 5 maçını geride bıraktığı UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda 9 puana yükselirken Maccabi Tel-Aviv ise 1 puanda kaldı.Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, 6. maçını 14 Aralık tarihinde Stoke City’i kendi sahasında konuk ederken Maccabi Tel Aviv ise Dinamo Kiev deplasmanına konuk olacak.

Maç özetleri, özet izle, canlı maç yayını, canlı skorlar, canlı izle. Süperbahis922, Superbahis 298 ve Bets10 giriş bilgileri. Canlı maç izle, justin tv, lig tv izle, online maç izle, maç özetleri izle, justin tv izle, canlı Canlı maç izle, spor haberleri, maç özetleri izle, maç seyret, Lig tv izle, canlı ligtv izle, D-smart izle, bedava maç izle, internet webtv izle, online canlı maç izle, justin tv izle, lig tv izle, d smart izle, euro futbol izle, lig tv canlı izle, canlı lig tv izle, maç özetleri trt, lig tv canlı maç izle, justin tv canlı maç izle Live stream watch Live Game Online Streaming live stream free watch online tv. Canlı Maç izle , Canlı Maç yayınları , Lig TV izle , Canlı Maç Sonuçları , Canlı Maç skorları , Canlı Skor. Live Stream UEFA Online Canlı maç izle, spor haberleri, maç özetleri izle, maç seyret, Lig tv izle, canlı ligtv izle, D-smart izle, bedava maç izle, internet webtv izle, online tv izle

CANLI MAÇ SONUÇLARI

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog beşiktaş tel aviv maçını izle 1 aralık 2011, beşiktaş maccabi tel aviv maçını canlı izle, beşiktaş maccabi tel aviv maç özeti izle, maç özeti ve . Maccabi Tel Aviv - Beşiktaş maçını canlı izle star tv,Maccabi Tel Aviv bjk maçı seyret 1 aralık,Tel Aviv - Beşiktaş maçı izle özeti golleri live stream. Maccabi Tel Aviv-Beşiktaş maçının golleri, maçı geniş özeti 1 Aralık 2011, maç gollerini seyret, özet görüntüleri video izle seyret.

GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA GELİYORUZ MACCABI TEL AVIV – BEŞİKTAŞ TÜRK HAVAYOLLARI İLE ..ATATÜRK HL.ÇIKIŞ 01 ARALIK 2011 (1 gece) 1. Gün, İstanbul – Tel Aviv - Kudus / 01 Aralık 2011  İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş Terminali Jolly Tur kontuarında önünde siz değerli misafirlerimizle  saat 05:30 da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarına ait TK784 sefer sayılı uçuşu ile saat 07:40 ’da Tel Aviv’e hareket. Yaklaşık 2 saat sürecek keyifli bir yolculuğun ardından saat 09.40’te Tel Aviv ’e varış. Bizleri bekleyen özel otobüslerimiz ve yerel rehberimiz ile buluşma sonrası tam günlük Kudus şehir turu için havalimanından hareket. Şehir’de yapılacak gezinin ardından dinlenmek için otelimize geçiş. Kısa bir dinlenmeden sonra macın oynanacagı Tel Aviv stadyumuna transfer. BEŞİKTAŞ’IMIZA BAŞARILAR DİLERİZ. Geceleme otelimizde ( Kudus’te konaklama ) 2. Gün, Kudus - Tel Aviv / 02 Aralık 2011 Otelimizde alınacak kahvaltının ardından cıkıs ıslemlerı ve Jaffa turu ıcın otelımızden hareket. Tur sonrasında Havalimanına transfer, bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK787 sefer sayılı uçuşu ile saat 15:20 ‘de İstanbul’a hareket. Saat 17:40’da  İstanbul’a varış ve bir sonraki turumuzda buluşuncaya dek, turumuzun sonu Fiyatlarımıza tur programında belirtilen detaylar ve havalimanı vergileri dâhildir. Gün içerisindeki kur değişimleri TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir. *** TEL AVIV KUDÜS ARASI ARAÇLA YARIM SAATTİR. FİYATLARA  DÂHİL OLAN SERVİSLER: · Belirtilen Otellerde Oda – Kahvaltı esasında Konaklama, · Türk Havayolları ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti · Havalimanı – Otel – Havalimanı Transferleri, · Otel – Stadyum – Otel Transferleri, · Yarım Günlük Panoramik Şehir Turu, · Türkçe Yerel Rehberlik Hizmetleri · Havalimanı vergileri · Israil vize bedeli FİYATLARA DAHİL OLMAYAN SERVİSLER : · Şehir Turu Esnasında Herhangi Bir Müze Veya Ören Yeri Giriş Ücreti, · Belirtilmeyen Yemekler ve Tüm Yemeklerdeki İçecekler, · Otel Ekstra harcamaları (Telefon, Minibar vb.) · Seyahat sigortası  (15 Euro) ( 70 Yaş üstü misafirlerimiz için ücret 30 Euro’dur ) · Rehber tarafından organize edilen Ekstra turlar KAYIT ESNASINDA VIZE İŞLEMİ ICIN MISAFİRLERDEN MUTLAKA ASAGIDAKİ BİLGİLER ALINMALIDIR. VİZE GRUP VİZESİ OLARAK ALINACAK , A4 KAĞIDA BASILACAK, PASAPORTA KAŞE BASILMAYACAKTIR.TUR GİTMEDEN EN GEC 15 GUN ÖNCESİNE KADAR BİLGİLER MUTLAKA GÖNDERİLMELİDİR. -       CİNSİYET -       İSİM-SOYİSİM ( PASAPORTTAKİ ŞEKİLDE ) -       DOĞUM TARİHİ -       DOĞUM YERİ -       UYRUK -       PASAPORT NUMARASI (TUR TARIHINDEN ITIBAREN MINIMUM 7 AY GECERLILIK OLMALIDIR ) -       ŞİRKETTEKİ  GÖREVİ -       MEDENİ DURUM -      PASAPORT GEÇERLİLİK TARİHİ -      MİSAFİRLERİN CEP TELEFONLAR









M.S.
Ve hakem maçın son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş zorlu deplasmandan son dakika golüyle 3 puanla dönüyor.
95′
Sağ kanattan Itzhaki korneri kullandı, ön direkte Beşiktaş savunması karşıladı.
95′
Maccabi Tel Aviv son dakikada tehlikeli geldi. Ceza sahamızda topla buluşan Itzhaki’yi Egemen durdurdu ve topu kornere attı.
94′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Attığı iki mükemmel golle galibiyetin mimarı olan Quaresma çıktı Julio Alves oyuna girdi.
93′
Quaresma ceza sahası dışında Hugo Almeida’dan aldı topu. 3 kişiden sıyrıldı ve ceza sahasına girdi Quaresma. Kaleci ile karşı karşıya kalan yıldız oyuncunun son vuruşu da çok güzel ve Beşiktaş tekrar öne geçti. Müthiş bir gol, müthiş…
92′
top Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
GOOOOOLLL – Quaresma Beşiktaş’ı tekrar öne geçiriyor.
91′
Quaresma ceza sahası çizgisinde topla buluştu. Kalabalık içinde göğsüyle topu alıp dönmek isteyen Quaresma, bu denemesinde başarılı olamadı.
91′
Sağ kanattan Vered uzun bir ortayla sol kanattaki arkadaşını görmek istedi, Hilbert topu kafayla karşıladı.
90′
Maçın 4. hakemi, karşılaşmanın sonuna 3 dakikalık duraklama eklendiğini işaret etti.
90′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Manuel Fernandes’in yerine Filip Holosko oyuna giriyor Beşiktaş’ta.
89′
Quaresma bu kez sağ kanattan pozisyonu hazırladı Almeida’ya. Almeida penaltı noktasında topla buluştu ve golü attı. Ama hakem Almeida’nın daha önce rakibini ittiğini düşündü ve faul kararı verdi.
88′
Quaresma sağ kanatta rakibinden kurtuldu ve çok etkili bir orta yaptı. 6 pasta çok müsait pozisyonda topla buluşan Almeida ise kafayı üstten dışarıya vurdu.
87′
Sol kanattan Atar kaleyi düşündü. İsrailli oyuncunun ortasında Cenk yatarak topun sahibi oldu.
87′
Barak Levy bu pozisyonun ardından hafif bir sakatlık yaşadı. Genç kalecinin saha içinde tedavisi yapıldıktan sonra oyun yeniden başladı.
86′
Quaresma bu kez sol kanattan ortaladı. 6 pasa gelen topta Almeida kafa vuruşunu istediği gibi yapamadı ve top Levy’de kaldı. Çok önemli bir fırsat daha kaçıyor.
85′
İsmail sol çaprazdan şansını denedi, uzaktan vuruşunda top savunmadan döndü.
84′
Vered sağ kanattan bir kez daha hücuma katıldı ve ortasını yaptı. İbrahim Toraman kritik bir orta yaptı ve tehlikeyi savuşturdu.
83′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Guillermo Israilevich’in yerine Eli Zizov oyuna girdi Maccabi Tel Aviv’de.
82′
Hilbert sağ kanattan 6 pasa ortasını yaptı. Hugo Almeida kafa vuruşunu yapamadı ve savunma topu ters taraftan taça attı.
81′
sarikart Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Quaresma, Fernandes’in pasıyla sol kanatta topla buluştu. Portekizli yıldız, rakip yarı alana geçer geçmez Almeida’nın koşu yoluna gönderdi topu. Ama bu pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı, topa düdükten sonra vuran Almeida da sarı kart gördü.
80′
Itzhaki sağ kanattan korneri paslaşarak kullandı ve sonra arka direğe ortaladı. Müsait pozisyonda Colautti kafayı dışarı vurdu.
79′
Vered yine sağ kanattan hücuma katıldı. Verkaçlarla son çizgiye inmek isteyen Vered’e gelen topu, İsmail kayarak kornere gönderdi.
78′
Fernandes topun başına geldi. Onun ortasında Ernst kafayı vurdu, Levy zor pozisyonda iki hamlede topun sahibi oldu.
77′
Quaresma Israilevich’in hareketi ile yerde kaldı. Ceza sahasının 3-4 metre dışından, sağ çaprazdan bir serbest vuruş kullanacak Beşiktaş.
76′
Sağ kanattan kazanılan ikinci korneri de Itzhaki kullandı, arka direğe gelen ortada top Veli’nin ayağında kaldı. Beşiktaş yine istediği gibi çıkamayınca Maccabi soldan geldi ama Atar’ın ortasında top sağ kanattan dışarıya çıktı.
75′
Sağ kanattan kazanılan korneri Itzhaki paslaşarak kullandı, ortada savunma araya girdi ve top yine kornere gitti.
75′
Maccabi Tel Aviv çok tehlikeli geldi. Savunmanın arkasına atılan pasta İgnashevic ceza sahasındaki arkadaşlarına çıkarmak istedi. Sivok mutlak bir golü önleyerek topu uzaklaştırdı.
73′
Beşiktaş faulü hızlı kullandı. Savunmanın arkasına atılan uzun pasta Almeida topu güzel kontrol etti ama Portekizli oyuncu için ofsayt bayrağı daha önce kalkmıştı.
73′
Quaresma kendi yarı alanında topu aldı, Vered’in presinden kurtulmak isteyen Quaresma’ya yapılan harekete faul düdüğü çıktı.
72′
Beşiktaş rakip yarı alanın ilk metrelerinden faul kazandı. Fernandes’in ortasında kaleci Levy boşa çıktı ama top Maccabi savunmasında kaldı.
71′
Beşiktaş yarı alanının ortalarında sol çaprazda kazanılan faulü paslaşarak kullandı Maccabi. Logashi, önce topu kontrol etti, sonrasında kimse gelmeyince uzak mesafeden şutunu attı ve topu ağlara gönderdi.
70′
top Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
GOL- Moshe Logasi beraberlik golünü atıyor.
70′
Sağ kanattan Vered şık bir verkaçla hücuma çıktı. Onun yerden ortası İsmail’den döndü ama topun kontrolünü bir türlü alamadık ve Veli sol tarafta Atar’ı faulle durdurdu.
69′
Beşiktaş savunmadan Ernst ile çabuk çıkmak istedi ama topu kaybetti. Sonrasında Colautti’nin uzaktan vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
68′
Atar’ın kaybettiği topta Quaresma topla hareketlendi. İlk rakibinden kurtulan Portekizli yıldızı Pavicevic faulle durdurdu ama hakem faulü verirken sarı karta gerek duymadı.
Bu maçın fotoğraflarını şu anda Foto Galeri sayfalarımızdabulabilirsiniz.
66′
Karşılaşmanın ikinci yarısı çok hareketli geçiyor. Arka arkaya gelen goller ve pozisyonların yanı sıra, oyun her an gerginleşebilecek durumda.
64′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Maccabi Tel Aviv’de Moshe Logasi, Alberman’ın yerine oyuna dahil oldu.
63′
sarikart Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Bu pozisyonun arkasından bir anda ortam gerildi, İbrahim Toraman ve Pavicevic bu itiş kakışın ardından sarı kart gördü.
62′
Fernandes yine sol kanattan ön direğe ortaladı. Son anda savunma topu çizgiden çıkardıı. İkinci şutta Levy topu elinden kaçırdı, İbrahim Toraman araya girmek isterken kaleciye faul yaptı.
62′
Veli rakip yarı alanın ortasında topu kazandı ve sol kanattaki Fernandes’i gördü. Fernandes bekletmeden ceza sahasındaki boşluğa koşan Veli’yi gördü ama top savunmadan kornere gitti.
61′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Beşiktaş’ta Ekrem Dağ oyundan çıkarken, Veli Kavlak oyuna dahil oldu.
60′
Sol kanattan kullanılan kornerde Beşiktaş savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı ve 6 pasta Yeini topu ağlara gönderen isim oldu.
59′
top Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
GOL- Maccabi Tel Aviv farkı Yeini’nin golüyle bire indirdi.
58′
Sol kanattan gelen ortada Colautti topu göğsüyle ceza sahası dışındaki Guillermo Israilevich’e indirdi, onun vuruşunu Cenk son anda kornere çeldi.
Gal Alberman az önceki pozisyonda yaşadığı sakatlığın ardından oyun alanının kenarına geldi ama çok geçmeden oyuna geri döndü.
57′
Sivok kendi ceza sahasının sağ tarafından uzun bir top çıkardı. Orta çizgide Hugo Almeida’nın Alberman’a yaptığı harekete faul düdüğü çalındı.
55′
İkinci golden sonra Beşiktaş rakip yarı alanda daha fazla boş alan bulacak gibi görünüyor. Bu pozisyonlarda özellikle oyunu kuran Fernandes ve topları taşıyan Quaresma gibi isimler kritik rol oynayacak.
54′
oyuncudegisimi Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Maccabi Tel Aviv’de bir sakatlık yaşayan Klemi Saban’ın yerine Nivaldo oyuna girdi.
54′
Vered’in sağ kanattan yerden yaptığı orta önündeki İsmail’den döndü. Kontra atak fırsatında ise, İbrahim Toraman topu Ekrem’e aktaramadı.
53′
Hilbert savunmada dikkatli ve Atar’ın ceza sahasına girmesine engel oluyor.
52′
Quaresma tek başına rakip yarı alana geçti ve ceza sahası önünde sağ taraftaki Fernandes’i gördü. Ancak Fernandes’in Hugo Almeida’ya pasında savunma araya girdi ve top kaleci Levy’de kaldı.
51′
Atar’ın pasında Guillermo Israilevich’ten önce Egemen kademeye girdi ve topu taça attı.
50′
Sağ kanattan kullanılan kornerde ise siyah beyazlıların savunması dikkatliydi ve topu rahatlıkla uzaklaştırdı.
50′
sarikart Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Bu pozisyonda elle oynama ve penaltı beklentisiyle itiraz eden Gal Alberman, hakemden sarı kart gördü.
50′
İsmail Köybaşı Beşiktaş yarı alanında çok riskli hareketler yaptı ve topu kaybetti. Sonrasında Maccabi’li oyuncular gecikince mutlak bir pozisyonu değerlendiremediler. Alberman’ın ortasında ise top Sivok’tan kornere gitti.
49′
Devre arasında İsmail Cenk Gönen’in kramponlarını bağlamıştı, bu kez Sivok takım arkadaşına yardım ediyor.
En güzel spor videoları burada… Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede….
48′
Sol kanattan kullanılan kornerde Manuel Fernandes ön direğe orta yaptı. Ernst’in kafasının üstünden geçen topa İbrahim vuruşu yaptı ve golü attı.
47′
top Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
GOOOOOLLL- İbrahim Toraman farkı ikiye çıkarıyor.
46′
Quaresma sol kanattan bindirme yapan İsmail’i gördü. İsmail’in ceza sahası dışına ortasında Fernandes topu kontrol etti ve çok etkili bir şut çıkardı. Kaleci zorlukla topu kornere çıkardı.
46′
duduk Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
İkinci yarı Maccabi Tel Aviv’li oyuncuların dokunuşu ile başladı.
D.A.
Bu arada şu anki skorlara göre, grupta Stoke City 10 puanla lider, Beşiktaş 9 puanla ikinci, Dinamo Kiev 8 puanla 3. sırada yer alacak.
D.A.
İkinci yarı için iki takım oyuncuları yeşil zemine geliyor.
D.A.
Maccabi Tel Aviv’in daha çok topa hakim olduğu karşılaşmada, Ricardo Quaresma’nın son dakikadaki mükemmel golü skoru belirledi.
D.A.
Ve maçın ilk yarısının son düdüğü geliyor. Maccabi Tel Aviv 0-1 Beşiktaş
45′
Fernandes’in pasında Ernst sol kanattan ortaladı. Quaresma ceza sahası çizgisi üstünde gelişine muhteşem bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.
45′
top Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
GOOOOLLL- Quaresma müthiş bir golle takımını öne geçiriyor.
45′
Fernandes kontra atakta topu çok iyi sakladı ve sol kanattaki Quaresma’yı gördü. Quaresma’nın ortasında ön direkte Almeida kafayı vurdu, top auta gitti. Ceza sahası içinde arka direkte de uygun durumda Beşiktaşlı oyuncular vardı.
45′
İsrail ekibi korneri paslaşarak kullandı. Sonrasında yapılan ortada ise Cenk topu yumrukladı.
44′
Itzhaki ceza sahası içindeki Israilevich yüksek bir pasla gördü. Israilevich, son çizgiden yerden ortaladı. Cenk’in elinden kaçırdığı topu savunma kornere attı.
43′
Colautti sağ kanattan savunmanın arkasına koşu yapan arkadaşını görmek istedi, Egemen’in bu kez zamanlaması iyi ve araya giriyor.
43′
Colautti Beşiktaş yarı alanının ortasında topla buluştu ve tek hamleyle döndü. Zamanlama hatası yapan Egemen de, rakibini faulle durdurmak zorunda kaldı.
42′
Maccabi Tel Aviv Beşiktaş’ın sağ kanadından etkili olamıyor. Bir kez daha oradan Atar ile gelmek istediler, bir kez daha Hilbert buna izin vermedi.
41′
Almeida Ernst’in bıraktığı topta çok uzaktan kaleyi yokladı. Sol çaprazdan yaptığı vuruş yerden ve kalenin hemen yanından dışarıya gitti.
40′
Ernst kendi sahasının ortasından attığı uzun pasla Quaresma’yı sol kanatta topla buluşturmayı amaçladı. Ama bu denemesinde başarılı olamadı Alman oyuncu.
39′
Itzhaki topla hareketlendi Beşiktaş yarı alanında ve sağ kanattaki Colautti’yi topla buluşturdu. Ancak ofsayt bayrağı da Colautti için kalktı.
38′
Fernandes yine çabuk oynayarak topu sağ kanattaki arkadaşı Quaresma’ya kazandırdı. Ama Quaresma bu pozisyonda hücuma destek veren Hilbert’i düşünmedi ve topu kaybetti.
37′
Fernandes orta yuvarlakta rakibinden kurtardı topu ve bir ara pası ile Almeida’yı pozisyona sokmak istedi. Ancak bu pasında savunma araya girdi. Sonrasında Quaresma’nın yaptığı harekete faul düdüğü çalındı.
36′
Atar’ın sol kanattan ortasında Cenk, tam zamanında kalesini terk etti ve topun sahibi oldu.
36′
Dinamo Kiev’in golüyle şu anki skorlara göre Stoke City’nin 10, Dinamo Kiev’in 8, Beşiktaş’ın ise 7 puanı bulunuyor. Dinamo Kiev deplasmanda kazanırsa, Beşiktaş bugün kazansa dahi Stoke City maçı hayati bir önem taşıyacak.
34′
Maccabi’nin sağ kanattan kullandığı kornerde ise Beşiktaş savunması dikkatli.
34′
Maccabi Tel Aviv çok etkili bir fırsat daha yakaladı. 3′e 3 kontra atak şansını bulan İsrail ekibinde, Itzhaki son çizgiye indi ceza sahasında. Ortasında Atar topu boş kaleye gönderebilirdi ama İbrahim daha önce davrandı ve topu kornere attı.
32′
Bu arada Beşiktaş’ı yakından ilgilendiren müsabakada Dinamo Kiev, Stoke City deplasmanında 1-0 öne geçti.
31′
Hilbert ile Ekrem sağ kanattan etkili geldi. Hilbert’in pasında Ekrem, yerden ortaladı. Savunma, Almeida’dan daha önce araya girdi ve topu uzaklaştırdı.
Avrupa’nın en büyük liglerinin heyecanını Sporx Maç Odası’nda takip edin. Avrupa’nın önemli liglerindeki tüm maçların, canlı maç anlatımı, saha dizilişleri, kadroları, renkli grafikleriyle Sporx Maç Odası’nda…
30′
Pozisyonun devamında Beşiktaş korner kazandı. Fernandez’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkte Egemen’den önce savunma araya girdi.
29′
Almeida sol kanattan hücuma dahil olan İsmail’i gördü. İsmail’in ortasında isabet yok. Ama dönen topu Quaresma aldı, Portekizli’nin ayağının dışıyla yaptığı vuruşta elle oynama beklentileri arasında top savunmadan döndü.
28′
Hilbert sağ kanattan ortaladı, Hugo Almeida’dan hemen önce Maccabi savunması topa dokundu. Hücum Quaresma ile devam etti. Onun ortasında Fernandes, Almeida’yı gördü. Önce Almeida’nın, sonrasında Hilbert’in vuruşu savunmadan döndü.
27′
İsmail sol kanatta hücuma çıkarken topu kaybetti. Atar bekletmeden savunmanın arkasına koşu yapan Colautti’yi görmek istedi, ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.
26′
Bir tehlikeli orta da Atar’dan. Sol kanattan gelen ortaya iki İsrailli oyuncu birden dokunamadı. Maccabi tehlikeli gelmeyi sürdürüyor.
25′
Beşiktaş basit top kayıpları yapıyor ve oyun böyle olunca Maccabi lehine dönüyor.
24′
Maccabi’nin sağ kanattan kullandığı kornerde Beşiktaş savunması başarılı ve kafayla topu uzaklaştırdı.
24′
Alberman ceza sahasının hemen sağında topla buluştu ve 6 pasa yerden ortasını yaptı. Hilbert, Colautti’nin gol vuruşunu yapmasına izin vermedi, korner.
23′
Alberman’ın uzun pasında Vered sağ kanatta topla buluştu. Vered bekletmeden yerden ortasını yaptı, penaltı noktasına doğru gelen topu savunma uzaklaştırdı.
22′
Ekrem sağ kanattan son çizgiye kadar indi ve geriye çevirdi ama o pası Ernst kontrol edemedi.
21′
Maç sık sık faullerle duruyor. Bu kez Hilbert, Beşiktaş yarı alanının son metrelerinde yerde kaldı.
21′
Maccabi savunmasından uzun bir pas.. Egemen topun savunmanın arkasına sarkmasına izin vermedi.
20′
Hilbert günün şu ana kadar en etkili isimlerinden. Savunmada kritik müdahaleler yapan Alman oyuncu, sık sık da hücuma katılarak oyuna zenginlik katıyor.
19′
Hilbert sağ kanattan sert bir orta yaptı. Arkk direkte Almeida kafayı vurdu ama rakibine faul yaparak…
18′
Quaresma ve Israilevich arasındaki diyalog bitmeyince, hakem iki oyuncuyu yanına çağırdı ve uyarıda bulundu.
18′
Hilbert sağ kanattan topla beraber hücuma katıldı ama Saban Hilbert’in ilerlemesine izin vermedi.
17′
Israilevich tedavi için saha dışına gelirken, maç da yaklaşık bir dakikalığına durdu.
16′
sarikart Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Quaresma, topsuz alanda Guillermo Israilevich’e arkadan yaptığı hareket nedeniyle sarı kart görüyor.
Avrupa’nın en büyük liglerinin heyecanını Sporx Maç Odası’nda takip edin. Avrupa’nın önemli liglerindeki tüm maçların, canlı maç anlatımı, saha dizilişleri, kadroları, renkli grafikleriyle Sporx Maç Odası’nda…
14′
Guillermo Israilevich’in pasında Klemi Saban’dan önce Hilbert topun sahibi oldu. Sonrasında Saban, Hilbert’i faulle durdurdu.
13′
sarikart Maccabi Tel Aviv 2 3 Beşiktaş Maçı Özeti ve Golleri
Ekrem Fernandes’den aldığı topla rakip yarı alana geçmek isterken Omer Vered onu faulle durdurdu. Hakem Vered’e maçın ilk sarı kartını gösterdi.
12′
Maccabi bir kez daha tehlikeli geldi. Puncec’in ceza sahasına pasında Egemen tam zamanında araya giren isim oldu.
11′
Quaresma orta çizgi hizasında sağ kanatta ilk rakibinden kurtuldu, ikincisinde yerde kaldı ve hakem faul düdüğünü çaldı.
10′
Fernandes’in orta alandaki top kaybıyla İsrail temsilcisi hızlı geldi. Atar sol kanattan ceza sahasına girmek isterken, Hilbert tam zamanında araya girdi ve topu taça attı.
9′
Pozisyonun devamında sağ kanatta Colautti, Hilbert’in hareketiyle yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.
8′
Itzhaki sağ kanatta bir anda İsmail’den kurtuldu. Dar açıdan vuruşunu yaptı Itzhaki, Cenk topu ayaklarıyla çıkardı. Seken topu Sivok zorlukla uzaklaştırdı.
8′
Maccabi Tel Aviv’li oyuncular uyaklaşık 1 dakikadır top çeviriyor. Ancak temsilcimiz sahaya iyi yayılarak boşluk vermedi.
6′
Ekrem sağ kanatta korner direği dibinden ortaladı ama bu ortasında top takım arkadaşlarını bulmadı.
5′
Taçı çabuk kullandı Beşiktaş. İsmail sol kanattan ortaladı, Almeida ceza sahası içinde müsait pozisyonda kafayı istediği gibi vuramadı.
5′
İsmail sol kanattan atağa çıkdı, Vered topu taça attı.
5′
Kaptan İbrahim Toraman orta çizgide Guillermo Israilevich’i faulle durdurdu.
4′
Quaresma Beşiktaş ceza sahasının hemen dışında topu kaybetti. Bir anda Maccabi net bir pozisyon buldu. Ama Colautti’nin karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Cenk kurtardı.
2′
İki takım da ilk dakikalarda kısa paslarla topa hakim olmak ve oyuna hükmetmek istiyor.
1′
Maccabi Tel Aviv ilk dakika içinde iyi pas yaptı ama sonunu getiremediler. Sol kanattan yaptıkları orta, temsilcimizin sol kanadında İsmail’de kaldı.
0′

Mark Twain Kimdir?

Google doodlesi .Samuel Langhorne Clemens (30 Kasım 1835 – 21 Nisan 1910), daha çok takma adı Mark Twain olarak bilinir, Amerikan mizahçı, satirist, roman yazarı, yazar ve öğretmen.
sergisinde kalabalık onu bir an görmek için uğraşmıştır. gibi birçok ünlü arkadaşı vardı. Arkadaşı Finansal ve iş hayatı ile ilgili konularda başarısız olsa da, mizahı ve nükteleri keskindi. Mark Twain halk arasında popüler birisiydi. Kariyerinin zirvesinde döneminin en önemli Amerikan ünlüsü olduğu düşünülür. 1907'de JamestownWilliam Dean Howells, Booker T. Washington, Nikola Tesla, Helen
Keller ve Henry Huttleston RogersWilliam Faulkner Twain'i "ilk gerçek Amerikan yazarıdır, ve biz hepimiz onun sadece varisleriyiz" diyerek onurlandırmıştır. Twain 1910 yılında öldü ve Elmira, New York'a gömüldü.
En ünlü romanları Tom Sawyer'ın Maceraları ve Huckleberry Finn'in Maceraları adlı romanlarıdır.

506px-MarkTwain.LOC.jpg

Asıl adı Samuel Langhorne Clemens'tir, 1835'te ABD'nin Missouri eyaletine bağlı çok küçük bir köy olan Florida'da doğdu. Dört yaşındayken Clemens ailesi başka bir küçük köye, Mississippi ırmağı kıyısındaki Hannibal'e yerleşti. Esnaflık ve avukatlık yaparken politikaya atılan babası on bir yaşındayken ölünce Samuel okuldan ayrılıp bir matbaada çırak olarak çalışmak zorunda kaldı. Ardından ağabeyinin çıkardığı Hannibal Journal adlı yerel gazetede dizgiciliğe başladı. Aynı gazeteye ve Boston'da çıkan mizah dergisi The Carpet-Bag'e mizah yazıları yazdı. Dizgicilikten sıkılınca dört yıl boyunca Mississippi nehrinde çalışan buharlı gemilerden birinde kaptanlık yaptı. Kuzey-Güney savaşı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı bu meslek en sevdiği iş oldu. Abisiyle batıya gitti; gazete muhabiri olarak çalışmaya başladı. Mark Twain adını ilk kez 1863'te mizahi bir gezi yazısında kullandı. "Mark Twain" (İngilizcede "ikiyi işaretle") geminin dibe oturmaması için gerekli su derinliğini ölçen bir gemici terimiydi. 1867'de ilk kitabı The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County (Calaveras İlçesinin Ünlü Sıçrayan Kurbağası) yayımlandı. Güneybatıya özgü mizah anlayışını taşıyan bu öyküyle adını ülke çapında duyurdu. 1870'te kısa ve özlü bir biçimde yaptığı konuşmalarıyla ününü tazeledi. Aynı yıl evlenerek Connecticut'ta Hartford'a yerleşti, üç kızı oldu. Çocuklar ve gençlere yönelik en iyi romanlardan biri sayılan Tom Sawyer'ın Maceraları'nın ardından başyapıtı Huckleberry Finn'in Maceraları'nı yazdı. 1880'lerde bir dizgi makinesine yatırım yaptı ama iflas etti. Kitaplarının geliri ve birçok ülkede yaptığı konuşmalarla borçlarını ödeyebildi. 1906'da başladığı otobiyografisini bitiremeden öldü.

Başlıca yapıtları

Tom Sawyer'ın Maceraları (1876)
Huckleberry Finn'in Maceraları (1884)
Adem ile Havva'nın Cennet Günlüğü (1905)
Çalınan Taç (1881)
Yurtdışında Bir Serseri (1880)
Mississippi'de Yaşam (1883)



Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog

Vizesiz Ülkelerin Tam Listesi 2011-2012

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin sayısı her gün artmakta. Aşağıdaki tabloda pasaport türlerine göre T.C. vatadaşlarına vize uygulamayan ülkeler listesi bulunmakta. Sahip olduğunuz pasaportun rengine göre hangi ülkelere vizesiz girebileceğinizi listeden inceleyebilirsiniz.

Vizesiz ülkeler listesi 2011-2012:

MAVİ PASAPORT
YEŞİL PASAPORT
GRİ PASAPORT
KIRMIZI PASAPORT
Antigua-Barbuda
Almanya
Almanya
Almanya
Arjantin
Fas
Japonya
Fas
Arnavutluk
İtalya
Bahreyn
İtalya
Bahamalar
İsveç
Moğolistan
Norveç
Barbados
Gürcistan
Bosna Hersek
Avusturya
Belize
Tayland
Maldivler
Filipinler
Bolivya
Honduras
Cezayir
İzlanda
Bosna-Hersek
İzlanda
Guatemala
Pakistan
Brezilya
Ukrayna
Danimarka
Azerbaycan
Ekvador
Norveç
Filipinler
Finlandiya
El Salvador
Filipinler
Polonya
Japonya
Fas
Malezya
İspanya
Peru
Fiji
Bangladeş
Slovakya
Bahreyn
Filipinler
Macaristan
Hırvatistan
Fransa
Guetemala
Bosna Hersek
Tunus
Küba
Güney Afrika
Avusturya
Azerbaycan
Polonya
Güney Kore
Azerbaycan
Singapur
Hırvatistan
Gürcistan
Moğolistan
Venezuella
Bangladeş
Haiti
Çek Cumhuriyeti
İsviçre
Guatemala
Hırvatistan
Pakistan
İzlanda
Litvanya
Honduras
Hollanda
Bulgaristan
Portekiz
Hong Kong
Finlandiya
Litvanya
Beyaz Rusya
İran
Güney Kore
Beyaz Rusya
Güney Kore
Jamaika
Sri Lanka
Makedonya
Lüksemburg
Japonya
Japonya
Peru
Romanya
K.K.T.C.
Beyaz Rusya
Tayland
Singapur
Karadağ
Türkmenistan
Mısır
Bosna Hersek
Kazakistan
Yemen
Çin
Gürcistan
Kırgızistan
İsrail
Norveç
Macaristan
Kolombiya
Peru
Fransa
Brezilya
Kosova
Lüksemburg
Gürcistan
Makedonya
Kosta Rika
Mısır
Avusturya
Slovakya
Libya
Maldivler
Honduras
Bulgaristan
Makau
Cezayir
Ukrayna
Hollanda
Makedonya
Danimarka
İsveç
Maldivler
Maldivler
Slovakya
Brezilya
Sri Lanka
Malezya
Fransa
Küba
Cezayir
Mauritus
Küba
Bangladeş
Honduras
Nikaragua
Polonya
Macaristan
Malezya
Palau
İsviçre
Fas
Tayland
Paraguay
Hırvatistan
Malezya
Çek Cumhuriyeti
Singapur
İspanya
Nikaragua
Meksika
Solomon Adaları
Litvanya
Sri Lanka
Tunus
Sri Lanka
Venezuella
Finlandiya
Çin
St. Vincent
Tunus
Çek Cumhuriyeti
İspanya
Suriye
Bahreyn
Romanya
İsrail
Svaziland
Guetemala
Güney Kore
Mısır
Şili
Singapur
Yemen
Türkmenistan
Tayland
Belçika
Hollanda
Danimarka
Trinidad-Tobago
Makedonya
Türkmenistan
İsveç
Tunus
Brezilya
İsrail
Moğolistan
Tuvalu


Ukrayna
Uruguay
Nikaragua
İtalya
Estonya
Ürdün
Çin
Yunanistan
İsviçre
Venezuela
Romanya
Lüksemburg
Nikaragua



Venezuella


Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Türkiye son dönemde peş peşe yaptığı vize anlaşmalarıyla dünyaya açılmaya devam ediyor. Vize uygulamasının kalktığı ülkelere her ay yenisi eklenirken, son olarak Ukrayna ile 22 Aralık 2011'de yapılan anlaşma ile Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan verilere göre, umuma mahsus pasaport sahipleri 60 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor, 11 ülkede ise sınır kapılarında ücret karşılığı vize alabiliyor. Bunun yanı sıra, 16 Aralık 2011 tarihinde yapılan iki anlaşma ile diplomatik pasaport sahipleri Nijerya ve Etiyopya'ya vizesiz seyahat edebiliyor.
Tüm pasaport sahiplerinin vizeden muaf olduğu ülkeler şunlar:
"Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Pakistan (İş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela."
Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler ise "Bahreyn, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Katar, Kenya, Sudan, Ukrayna, Umman ve Zambiya" olarak sıralanıyor.


Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog

Umuma Mahsus (Lacivert) Pasaport Harçları

SÜRE
HARÇ BEDELİ
PAS. DEF. BDL.
TOPLAM
6 AY
126.05 TL
138.00 TL
264.50 TL
1 YIL
180.15 TL
138.00 TL
318.15 TL
2 YIL
304.00 TL
138.00 TL
4442.00 TL
3 YIL
434.80 TL
138.00 TL
572.80 TL
3 YILDAN FAZLA
616.30 TL
138.00 TL
754.30 TL
Not: Umuma mahsus münferit ve müşterek pasaportlarda pasaportta kayıtlı her kişi için ayrı ayrı harç alınır. Refakatte kayıtlı 7 yaşından küçük çocuklardan harç alınmaz.
Süre uzatmaları da aynı miktarda harca tabidir.

Not: 7 yaşından büyük çocuklara da harç yatırılacaktır.
NOT : 23.03.2007 tarih ve 26471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5597 sayılı “Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 1. Maddesinin birinci fıkrasında. “ Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 TL. Harç alınır” hükmüne yer verilmiş, izleyen fıkralar da ise yurt dışına çıkış harcı konusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve muafiyetler;

-
         Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar,
-
         7 yaşını doldurmamış olanlar,
-        Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı, olarak belirlenmiştir.

Bakanlar kurulu bu harçtan muaf tutulacaklar ile harcın ödenmesine ilişkin usul ve esesları belirlemeye ve harç miktarını üç katına kadar artırmaya veya kanuni haddine kadar indirmeye yetkilidir.
Not: Her yıl Harçlar 1 Ocak tarihinde Maliye Bakanlığının belirlediği miktara göre yükselecektir.
 


Pasaport İçişleri Bakanlığınca, valiliklerce ve yabancı memleketlerde Türk Konsolosluklarınca verilir. Hamiline verilip, bir ülkenin milli hudutlarından diğerlerine geçmeyi sağlar. Çeşidi aşağıdadır.
Lacivert/normal Pasaport 32 İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Bürosunca verilmektedir.
Yeşil Pasaport
 Gri Pasaport.10 Ekim 2003 Tarihinden itibaren Pasaport Şube Müdürlüğümüz tarafından verilmeye başlanmıştır.
Diplomatik Kırmızı Pasaport

UMUMA MAHSUS ( LACİVERT ) PASAPORT
Bu pasaport İl Emniyet Müdürlüklerince ve dış temsilciliklerimizce verilmektedir. Bu türden pasaport almak veya temdit ( Süresini uzatmak) ettirmek için ikamet edilen bir İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine veya dış temsilciliklerimize ( Elçilik veya Konsolosluk) başvurmak mümkündür. Nüfusa kayıtlı olunan il fark etmeksizin pasaport müracaatları bir (1) iş günü içerisinde neticelendirilmektedir.
 LACİVERT PASAPORT İÇİN GEREKLİ BELGELER
İlk defa Normal (lacivert) pasaport almak veya var olan pasaportun süresinin uzatımı işlemi için;
Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. T.C Kimlik Numarası.
Yeni pasaportlar için 4 adet, temditler (uzatma ) için 3 adet 4.5 x 6 cm ebadında ( bazı ülkeler fotoğrafın arkasında beyaz fon istemektedir) vesikalık fotoğraf. Fotoğraflar son durumu tespit eden, cepheden çekilmiş şapkasız ve güneş gözlüksüz olmalıdır.Kadınlar için; çehrenin tam olarak görülmesini mani olmayacak şekilde, başın saç diplerinden itibaren bir örtü (Çarşaflı fotoğraflar kabul edilmemektedir) ile bağlanmış olarak çekilmiş olan fotoğraflarda kabul edilir.
cüzdan bedeli ( Bu ücret pasaport bürolarınca alınmaktadır ve temditler için pasaport cüzdan bedeli istenmez) ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı alınır(Vergi dairelerine yatırılır).Ancak 7 yaşından küçük ve refakate eklenecek çocuklardan harç alınmaz.
Reşit olmayan çocuklar ve mahcurlular ( Kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için her pasaport işleminde noterden muvafakatname alınacaktır. Anne - babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne- baba ikisi de, anne - babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli muvafakat name ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
İşçi meşruhatlı pasaport almak isteyen vatandaşlarımız Türkiye İş Kurumundan alacakları belge ile İşçi pasaportu alabilirler. Yurt dışına öğrenim için gideceklere verilecek öğrenci meşruhatlı (harçsız ) pasaport almak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü veya Dış İlişkiler Daire Başkanlığından alacakları belge ile veya ÖSYM sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim için gideceklerin kayıt yaptırdıklarına dair belge ile bu ülkedeki büyükelçilik veya konsolosluklarımızdan alacakları onanmış öğrencilik durum belgesi ile öğrenci meşruhatlı (harçsız) pasaport alabilirler.
Pasaportunun meslek hanesi bölümüne İHRACATÇI yazdırmak isteyenlerden; İHRACATÇI BİRLİKLERİNE üye olduklarına dair belge, İTHALATÇI yazdırmak isteyenler; İTHALAT BELGESİ , KASAP yazdırmak isteyenlerden maliyeden alacakları vergi belgesi ile belediyelerden almış oldukları ruhsatla veya kasaplar derneğinden almış oldukları bonservis ile kasap olduklarını belgelendirenlerin meslek hanelerine bu meslekleri yazılır.
Not: Umuma mahsus münferit veya müşterek pasaportlarda pasaportta kayıtlı her kişi için ayrı ayrı harç alınır. Refakatte kayıtlı yedi yaş çocuklarından harç alınmaz.
Süre uzatmaları da aynı miktarda harca tabidir.

Not: Yedi yaş çocuklarına da harç yatırılacaktır.
NOT : 5597 sayılı Kanun ile Çeşitli kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 1. Maddesinin birinci fıkrasında. “ Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 YTL. Harç alınır” hükmüne yer verilmiş, izleyen fıkralar da ise yurt dışına çıkış harcı konusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve muafiyetler;

- Çıkış tarihi itibarıyla dışarda oturma izni bulunanlar,
- 7 yaşını doldurmamışlarr,
- Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı, olarak belirlenmiştir.

Not: Her yıl Harçlar 1 Ocak tarihinde Maliye Bakanlığının belirlediği yeniden değerleme katsayısı kadar yükselir.

 
PASAPORT
 
GRİ PASAPORT NEDİR KİME VERİLİR
Bu pasaport 5682 sayılı Pasaport Kanunun 14 maddesinin (B) bendinde belirtilen hüküm üzere hizmet damgalı pasaportlar;
Bu kanun gereğince kendisine diplomatik (kırmızı) veya hususi damgalı (yeşil) pasaport verilemesi mümkün olmayan kimselerden.
Hükümetçe, hususi idarelerce veya belediyelerce resmi vazife ile yurtdışına gönderildiklerinde veya yurtdışında vazifeye alındıklarında verilir.
Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu milletler arası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara.
Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere.
Bu durumda olanların yanlarında yaşayıp reşit olmayan erkek çocukları ile yine yanlarında yaşayıp, gelir getiren bir işti çalışmayan ve evli olmayan kız çocuklarına da verilir.
GEREKLİ BELGELER
Talep edenin mensubu bulunduğu kurumdan onaylanmış pasaport talep formu.
Görevlendirme onayı.
3 adet (4,5 X 6 ebadında) fotoğraf ( temditler için 2 adet).
Nüfus cüzdanı veya noterden tasdikli örneği.
Reşit olmayan çocuklar ve mahcurlular ( Kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için her pasaport işleminde noterden muvafakatname alınacaktır. Anne - babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne- baba ikisi de, anne babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli muvafakat name ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Maliye bakanlığının her yıl belirlediği Pasaport Cüzdan Bedeli( 2004 yılı için 60.000.000 TL dir) alınacaktır.
Daha önce her hangi bir pasaport alınmışsa getirilmesi gerekmektedir.
Eşinin hakkından dolayı veya anne / babanın hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport almak için müracaatta bulunan şahıslar için, şayet hak sahibi yurt dışında bulunuyor ise; Pasaport talep formunda bulunan " Hak Sahibinin İmzası " bölümünün, eşi tarafından veya üçüncü şahıslar tarafından imzalanabilmesi için hak sahibinin resmi (Yabancı ülke noterlerinden alınacak vekaletin aslı ve tercümesi ) makamdan tasdikli vekaletnamesinin talep formuna eklenmesi gerekmektedir.Dış Temsilciliklerimizden ( Büyükelçilik ve Konsolosluklarımız ) doğrudan Pasaport Şube Müdürlüğümüzün faksına (Pasaport Şube Müdürlüğü Faks: 90 212 5332106 ) çekilen vekaletnamelerde kabul edilir.
HİZMET DAMGALI ( GRİ ) PASAPORTLARIN TANZİM SÜRELERİ VE TESLİM TARİHLERİ
5682 sayılı Pasaport Kanununun 14 üncü maddesinin ( C ) bendinde " hizmet " damgalı pasaportlar dört seneyi geçmemek üzere pasaport sahibinin görevinin müddetine göre tespit edilecek süre için geçerli olmak üzere tanzim edilir.
Görevlendirme yapılan ülke hizmet damgalı pasaportlara vize uygulamıyor ise, görevin başlama tarihinden 5 gün öncesinden,
Görevlendirme yapılan ülke hizmet damgalı pasaportlara vize uyguluyor ise, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için, görevin başlama tarihinden 10 gün öncesinden,
Bazı görevlendirmelerde, görevin mahiyeti ve gidilecek ülkenin uygulamaları nedeniyle, yolculuk öncesi hizmet damgalı pasaportla birlikte tamamlanması gerekli işlemler uzun sürebilmektedir.Bu şekilde, haklı ve makul nedenlerle hizmet damgalı pasaportlarını görevin başlangıç tarihinden 5-10 günden daha uzun süre önce alması gerektiği anlaşılanlar için, zorunlu hallerde aynı süreler kadar tolerans gösterilmesi mümkündür.Yani vize istemeyen ülkeler için 1 günden 5 güne kadar, vize isteyen ülkeler için 1 günden 10 güne kadar uygun görülen bir süre öncesinden pasaport süresi tanzim edilebilir.
Bazı ülkelere seyahat edecek vatandaşlarımızın ve resmi görevlilerimizin pasaportlarının, ilgili ülkeye giriş yapacakları tarihte en az 6 ay geçerli olması gerektiği Dışişleri Bakanlığınca bildirildiğinden, bu uygulamayı yapan ülkelere resmi görev nedeniyle gidecek vatandaşlarımız için hizmet damgalı pasaport talep edilmesi ve mani durumları bulunmaması durumunda, görevlendirme süresi 6 aydan kısa olanlara, hizmet damgalı pasaportları görevin başladığı tarihten itibaren 6 ay geçerli olacak şekilde tanzim edilir.Bu şekilde hizmet damgalı pasaport verilen şahıslara " taahhütname " imzalatılarak görevin sona ermesi ile yurda dönüşünden itibaren bir hafta içerisinde hizmet damgalı pasaportu tanzim eden makama ( Pasaport Şube Müdürlüğümüze) teslim edilmesi gerekmektedir.
Hizmet damgalı pasaportların teslim tarihleri a, b ,c şıklarında belirtilen sürelerdir. Yani vize istemeyen bir ülke için pasaportun teslim tarihi görev başlama tarihinin 5 gün öncesidir( pasaportun süresinin başlama tarihidir).
Görevli olarak gidilecek ülkenin vizeye tabi olup olmadığını Dışişleri Bakanlığının
http://www.mfa.gov.tr/turkce/konsolos/default.htm
sayfasından öğrenebilirsiniz. Vize uygulamalarında gözlenen sürekli değişim nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin Büyükelçiliği ile temas kurulması tavsiye olunur.
KİMLER YEŞİL PASAPORT ALABİLİR
Bu pasaport, yasama görevinde bulunan eski üyeler, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ve bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir.
Bunlardan emeklilik veya İstifa etme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir.
Büyükşehir Belediye Başkanları ile İl ve İlçe Belediye Başkanlarına, görevleri süresince Hususi Damgalı Yeşil Pasaport verilir.
Hususi Damgalı Yeşil pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı nevi pasaport verilir. Hususi Damgalı Yeşil Pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı nevide pasaport verilmesi mümkündür.
18 yaşından büyük ve öğrenci olmayan, çalışmayan, hak sahibinin yanında yaşayan ve evli olmayan kız çocukları için açıklamalı nüfus kayıt örneği, Emekli Sandığı, Bağkur ve Sosyal Sigortalar Kurumundan çalışmadığınıza dair yazı.Hak sahibine ait bir fotoğraf kendisine ait 3 fotoğraf ile hak sahibi emekli ise emekli tanıtma kartı ile kendisi ve hak sahibinin müracaata gelmeleri, hak sahibi çalışıyor ise kurumundan kızının da bilgilerini dolduracağı formu onaylatıp İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğüne müracaatları gerekmektedir Yine hak sahibinin yanında yaşayıp reşit ( 18 yaşından küçük olan erkek çocuklarına 18 yaş sınır olmak üzere bu nevi pasaport verilir) bulunmayan erkek çocuklarına da Hususi Damgalı Pasaport verilir veya bunlar baba veya annelerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilir. Refakat hanesine kayıtlı bulunanlar, pasaport sahibi ile seyahat etmedikleri takdirde bu pasaportu kullanamazlar. Hususi Damgalı Pasaportlar 4 yıl süreli olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nce verilmektedir.
İLK DEFA HUSUSİ DAMGALI (YEŞİL) PASAPORT AMAK İÇİN VEYA VAR OLAN PASAPORTUNUN SÜRESİNİ UZATTIRMAK (TEMDİT) İÇİN GEREKLİ BELGELER
Pasaport istek formunu
Çalışanlar, çalıştıkları kurumlardan,
Emekliler pasaport şubesinden alacaklardır.
İlk defa pasaport alacak Emekliler,emekli oldukları kurumdan emekli olduğu tarihteki kadrosunu gösterir yazı ile,
Elinde pasaport olan ve meslek kısmında EMEKLİ yazıyor ise, emekli tanıtma karnesinin aslı ve fotokopisi ile müracaata gelinecektir.
Nüfus Cüzdanının Aslı ve fotokopisi
Yeni pasaportlar için 3 adet, temditler (uzatma ) için 2 adet 4.5 x 6 cm ebadında ( bazı ülkeler fotoğrafın arkasındaki fonu beyaz istemektedir) vesikalık fotoğraf. Fotoğraflar son durumu tespit eden, cepheden çekilmiş şapkasız ve güneş gözlüksüz olmalıdır.Kadınlar için; çehrenin tam olarak görülmesini mani olmayacak şekilde, başın saç diplerinden itibaren bir örtü (Çarşaflı fotoğraflar kabul edilmemektedir) ile bağlanmış olarak çekilmiş olan fotoğraflarda kabul edilir.
HUSUSİ PASAPORTLARDAN NE ÜCRET ALINIR?
SADECE Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen pasaport CÜZDAN BEDELİ ALINIR. Temditler yani süre uzatımı için cüzdan bedeli alınmaz. Hususi pasaportlarda; yeni veya uzatmalardan başkaca bir ücret alınmaz.
Daha önce herhangi bir pasaport alınmış ise getirilmesi gerekmektedir.
Reşit olmayan çocuklar ve mahcurlular ( Kendini temsil etme yetisine sahip olmayan ) için her pasaport işleminde noterden muafakatname alınacaktır. Anne - babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne- baba ikisi de, anne babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli muvafakat name ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Reşit olan kız çocukları için bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı (Açıklayıcı) nüfus kayıt örneği.
Reşit olan kız çocukları için Sosyal Güvenlik Kurumlarından ( SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ) kaydı bulunup bulunmadığına dair belge.
T.C. Kimlik Numarası
Not:
Yeni hususi pasaport veya temdit (süre Uzatımı) işlemleri büyük oranda aynıdır.
KİMLER HUSUSİ PASAPORT ALAMAZLAR
18 YAŞINI DOLDURMUŞ ( REŞİT ) KIZ ÇOCUKLARINDAN
Hak sahibi VEFAT etmiş ise,
Gelir getiren her hangi bir işte çalışıyor ise,
Sosyal Güvenlik Kurumlarından (SSK,Emekli Sandığı veya Bağ-Kur) birine kaydı bulunup maaş alıyor ise, ALAMAZLAR ve daha önceden Müdürlüğümüzden almış iseler kullanma hakları ortadan kalktığından Pasaport Şube Müdürlüğümüze teslimi gerekmektedir.Bu gibi durumlarda ( yani ellerinde yeşil pasaportu olan ve bu haklarını kaybedenler) olanlar umuma mahsus (lacivert yani normal) pasaport almak istediklerinde Pasaport Şube Müdürlüğüne gelerek Hususi pasaportlarını iptal ettirdiklerine dair yazı ile oturdukları ilçenin pasaport büro amirliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.
ANNE BABA BOŞANMIŞ VE ÇOCUKLARIN VELAYETİ HUSUSİ PASAPORT ALMAYA HAKKI OLMAYAN TARAFA VERİLİRSE YANINDA YAŞAMA ŞARTI ORTADAN KALKTIĞI İÇİN ÇOCUKLARA YEŞİL PASAPORT VERİLMEZ.
18 YAŞINI DOLDURMUŞ ERKEK ÇOCUKLARI HİÇ BİR SURETTE HUSUSİ PASAPORT ALAMAZLAR.
HAK SAHİBİNİN ANNESİ VEYA BABASI HUSUSİ PASAPORT ALAMAZLAR.
PASAPORT İSTEK FORMUNU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
Form Daktilo veya tükenmez kalem ile okunaklı doldurulur.
Çalışanlar için hak sahibinin kurumundaki formu onaylamaya yetkili kişi tarafından form ön yüzü imzalanır.Emekliler ise emekli olduktan sonra ilk defa pasaport alacak ve ya pasaportunu temdit (süre uzatımı) ettirecekse; emekli olduğu kurumdan emekli olduğu tarihteki kadro derecesini gösterir yazıyla beraber Pasaport Şubeden alacakları formu dolduracaklardır.
Fotoğraf üzerinde müracaatta bulunan personelin bağlı olduğu birim ve kurumun mühürü vurulur.(Çalışanlar için)
Nüfus kayıt bölümü doğru ve eksiksiz yazılmalıdır. T.C kimlik numarası nüfus cüzdanında yoksa öğrenilerek gelinmelidir. www.nvi.gov.tr adresinden öğrenilecek numara kabul edilir.
Talep sahibi formda imzalaması gereken bölümü kendisi imzalar.Ayrıca talep sahibinin Amiri imzalar ve mühürler.(çalışanlar için)
Eş ve çocuklar için ayrılan bölüm eş ve çocuklar pasaport alacak veya çocuklar refakate kaydedilecek ise doldurulur.
Görev unvanı bölümü Türkçe ve İngilizce yazılır.
Kadro derecesi bölümüne hangi kadro derecede bulunuyor ise o yazılır. ÖRNEK : KADROSU 1(BİR)’dir veya KADROSU 2 ( İKİ) dir şeklinde yazılır.
Kadrolu çalışıyor ise. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olup Kadrosu 1 (BİR)’dir.
Kadro Karşılığı sözleşmeli çalıştırılıyor ise Kadro Karşılığı Sözleşmeli olup 1 kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılmaktadır.
Kadro karşılığı olmaksızın sözleşmeli Devlet Memuru ise Kadro ile ilişkisi olmadan sözleşmeli olarak çalışmakta olup l dereceden emekli kesenekleri kesilmekte ve T.C.Emekli Sandığına yatırılmaktadır.
DİKKAT:
Küsüratlı dereceler kadro derecesi değildir. 3/1 gibi olan dereceler maaş almaya esas derce kademedir.3/1 derece / kademede bulunan bir kişinin kadro derecesi 4 olabilir.Kadro derecesi 4 olan bir kişinin yeşil pasaport alma hakkı yoktur.Bundan dolayı formlardaki kadro derecesi yazılırken küsüratlı olmamasına ve maaş almaya esas olan derece/ kademeyle karıştırılmamasına dikkat edilmelidir.
Resmi yazı niteliğindeki pasaport talep formu üzerinde silinti ve kazıntı olmaz.Karalama yapıldığı taktirde yapan makam tarafından mühürlenir ve imzalanır.
Gidilecek ülkenin vizeye rejimini (vize uygulamasını) Dışişleri Bakanlığının web sayfasından öğrenebilirsiniz. http://www.mfa.gov.tr/turkce/konsolos/default.htm.Vize uygulamalarında gözlenen sürekli değişim nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin Büyükelçiliği ile temas kurulması tavsiye olunur.
Hususi Damgalı Pasaportlarında öğrenim vizesi dışında Çocuk Bakıcılığı ve buna benzer çalışma vizesi bulunanlar 5682 sayılı pasaport kanununun 14. maddesinde öngörülen yanında yaşama ve iş sahibi olmama ilkesini ihlal etmiş dolayısıyla kanun hükmünde belirlenen kriterlere aykırı olarak pasaport alınmış ve/veya kullanılmış olacağından bu durumdaki kız çocuklarının ellerinden alınacaktır.
Yapılan bu duyuru ve tebliğler neticesinde, çocuk bakıcılığı ve buna benzer çalışma vizesi bulunanların Hususi Damgalı Pasaportları, hudut kapılarından geçişleri veya temdit işleminde ellerinden alınacak yurt dışına çıkışlarına izin verilmeyecektir.Bu durumda bulunanların pasaportlarını teslim etmeleri gerekmektedir. Teslim etmeyenler hakkında söz konusu pasaportlar merkezi polis bilgisayar sistemine kayıp pasaport olarak kaydedilip kullanılması önlenecektir.

Bedelli Askerlik Kanun Tasarısı 2011 TAM METİN


ASKERLİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI
MADDE 1-21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “5.112 Euro” ibaresi “10.000 Avro”, üçüncü fıkrasında yer alan “7.668 Euro” ibaresi “10.000 Avro”, dördüncü fıkrasında yer alan “Euro” ibaresi “Avro” şeklinde ve beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin birinci fıkrasında yer alan “ve 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tâbi tutulmaları” ibaresi, ikinci fıkrasında yer alan “belirtilen yaş sınırı sonuna kadar temel askerlik eğitimini yapmayanlar,” ibaresi, üçüncü fıkrasında yer
alan “veya yönetmelikte belirtilen süre içinde temel askerlik eğitimlerini” ibaresi ve aynı fıkrada yer alan “ve 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tâbi tutulmaları” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
“Yükümlülerin ödedikleri dövizler, dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılmaları hâlinde tâbi oldukları statüde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra; ödemesini tamamlamadan Türk vatandaşlığından çıkmalarına izin verilen veya Türk vatandaşlığını kaybeden, askerliğe elverişsiz hale gelen ya da vefat edenlerin ödedikleri dövizler ise talepleri hâlinde kendilerine, vekillerine veya mirasçılarına iade tarihindeki kura göre Türk Lirası olarak yurtiçinde gösterecekleri banka hesabına iade edilir. Ödemesini tamamladıktan sonra, dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılmalarını talep edenlere, askerliğe elverişsiz hale gelenlere, vefat edenlere, Türk vatandaşlığından çıkmalarına izin verilenler ile Türk vatandaşlığını kaybedenlere geri ödeme yapılmaz.”
MADDE 2-1111 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “celp, sevk, eğitim, izin, sağlık, özlük hakları, geçici ve kesin terhis işlemleri,” ile “hizmet hesabı,” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 3-1111 sayılı Kanunun geçici 43 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve süresi içinde temel askerlik eğitimini yapmaları” ibaresi ile aynı maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 4-1111 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 46- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 30 yaşından gün almış ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 30.000 Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Başvuruda bulunanlar, öngörülen miktarı başvuru sırasında defaten ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde de ödeyebilirler.
Bu uygulama kapsamında ödenecek paralar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına T.C. Ziraat Bankasında açılacak özel hesaba yatırılır.
Özel hesapta toplanan paralar, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil)’ne mensup vazife malûlleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malûllerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılır.
Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar sona erdirilir.
Bedelin ödenme usul ve esasları ile kaynağın kullanılmasına ilişkin diğer hususlar Bakanlar
Kurulu kararı ile düzenlenir.
GEÇİCİ MADDE 47- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce temel askerlik eğitimini süresi içinde yapmadıkları gerekçesiyle dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan, halen bu Kanunun ek 1 inci ve geçici 43 üncü maddelerinde belirtilen diğer yararlanma şartlarını taşıdıklarını ve bu Kanunla değiştirilmeden önceki miktarlar üzerinden ödemelerini süresi içinde tamamladıklarını konsolosluklara müracaatla belgelendirenler, muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Bunlar hakkında askerlik hizmetini yerine getirmedikleri için idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar sona erdirilir.
GEÇİCİ MADDE 48- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, temel askerlik eğitimlerini tamamlamalarını müteakip askerliğe elverişsiz hale gelen, vefat eden, Türk vatandaşlığından çıkmalarına izin verilen veya Türk vatandaşlığını kaybedenler ile ödeme ve temel askerlik eğitimi yükümlülüklerini süresi içinde tamamladıklarından kesin terhise hak kazananlara geri ödeme yapılmaz.
GEÇİCİ MADDE 49- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar hakkında, başvuru tarihinde yürürlükte olan mevzuat hükümleri uygulanır. Ancak, bu yükümlüler temel askerlik eğitimine tabi tutulmazlar. “
MADDE 5- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
GENEL GEREKÇE
Anayasanın 72 nci maddesinde, vatan hizmetinin her Türk’ün hakkı ve ödevi olduğu belirtildikten sonra; bu hizmetin Türk Silahlı Kuvvetlerinde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağının kanunla düzenleneceği belirtilmiştir.
Askerlik hizmetinin ne şekilde yerine getirileceğine ilişkin hususlar 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununda düzenlenmiş olup; bu hizmet bedelli veya dövizle askerlik uygulaması şeklinde de yerine getirilebilmektedir.
Bedelli askerlik uygulaması daha önce üç kez yapılmıştır. 16/4/1987 tarihli ve 3358 sayılı ve 21/5/1992 tarihli ve 3802 sayılı Kanunlar ile büyük miktarlara ulaşan saklı, bakaya ve yoklama kaçağı birikiminin engellenmesi amaçlanmıştır. 2/11/1999 tarihli ve 4459 sayılı Kanun ile yapılan uygulama ise 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara Bölgesinde meydana gelen deprem felaketinde uğranılan ağır kayıpların ve bu afet nedeniyle doğan zararların giderilmesine katkıda bulunmak amacını taşımaktadır.
1111 sayılı Askerlik Kanununun 86 ncı maddesine tabi yoklama kaçakları ile aynı Kanunun 89 uncu maddesine tabi bakaya sayılarının her geçen yıl arttığı gözlemlenmektedir. Bu birikimin engellenmesi amacıyla hazırlanan Tasarı ile 30 yaşından gün almış olan yükümlüler, bedel ödemek ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmamak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar, haklarında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak ve başlatılmış olanlar ise sona erdirilecektir. Bu uygulama ile elde edilecek gelir; şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahiline mensup vazife malûlleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malûllerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacaktır.
Tasarıda öngörülen yaş sınırı; terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesine devam edilmesi, herhangi bir zafiyete meydan verilmemesi ve askeri hizmetin gerektirdiği Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak belirlenmiştir. Diğer taraftan, askerlik hizmetinin gerektirdiği sonuçları doğurmadığından temel askerlik eğitimi uygulamasına son verilmiştir.
Yurtdışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek sahibi olarak çalışan vatandaşlarımızın askerlik hizmeti nedeniyle iş kaybına uğramamaları amacıyla getirilen dövizle askerlik hizmetinden her geçen yıl birçok vatandaşımız istifade etmektedir. Geçen zaman içerisinde birçok vatandaşımız, izin ve benzeri nedenlerle temel askerlik eğitimine katılmak için ülkemize gelemediğinden dolayı dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmıştır. Bedelli askerlikte olduğu gibi dövizle askerlikte de temel askerlik eğitiminin kaldırılmasının, yukarıda belirtilen gerekçelere ek olarak özellikle kendi nam ve hesabına serbest meslek faaliyeti icra eden yükümlülerin işyerlerini kapatmak zorunda kalmadan askerlik hizmetlerini yerine getirmelerini sağlayacağı ve böylece yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın iş hayatını olumlu yönde etkileyeceği değerlendirilmektedir.
Tasarı ile 30 yaşından gün almış olan yükümlülerin, bedel ödemek ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmamak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları ve dövizle askerlik hizmeti kapsamından temel askerlik eğitiminin çıkarılması amaçlanmaktadır.

Bedelli Askerlik Çıkıyor Detayları

MADDE GEREKÇELERİ
MADDE 1- Madde ile, dövizle askerlik hizmeti şartlarından olan temel askerlik eğitimi şartı kaldırılmakta ve bu çerçevede dövizle askerlik hizmet bedeli yeniden belirlenmektedir.
MADDE 2- Madde ile, temel askerlik eğitimi şartının kaldırılması nedeniyle dövizle askerlik hizmetinin uygulanmasına yönelik olarak yayımlanan yönetmelik kapsamından celp, sevk, eğitim, izin, sağlık, özlük hakları, geçici ve kesin terhis işlemlerine ilişkin hususlar çıkartılmaktadır.
MADDE 3- Madde ile, 1111 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinde yapılan değişikliklere paralel olarak, daha önce dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılan yükümlüler hakkında geçici 43 üncü gereğince başlatılan uygulamanın kapsamından temel askerlik eğitimi şartı kaldırılmakta, bu çerçevede dövizle askerlik hizmet bedeli yeniden belirlenmekte ve 45 yaş üstündekilerin daha fazla döviz ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmamalarına ilişkin düzenleme kaldırılmaktadır.
MADDE 4- Madde ile 1111 sayılı Kanuna dört geçici madde eklenmektedir.
Geçici 46 ncı madde ile; 30 yaşından gün almış olan yükümlülerin, bedel ödemek ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmamak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları öngörülmektedir.
Geçici 47 nci madde ile; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce temel askerlik eğitimini süresi içinde yapmadıkları gerekçesiyle dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan, halen ek 1 inci ve geçici 43 üncü maddelerde belirtilen diğer yararlanma şartlarını taşıyanların eski miktarlar üzerinden ödemelerini süresi içinde tamamladıklarını konsolosluklara müracaatla belgelendirmeleri kaydıyla, muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacakları hükme bağlanmaktadır.
Geçici 48 inci madde ile; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, temel askerlik eğitimlerini tamamlamalarını müteakip askerliğe elverişsiz hale gelen, vefat eden, Türk vatandaşlığından çıkmalarına izin verilen veya Türk vatandaşlığını kaybedenler ile ödeme ve temel askerlik eğitimi yükümlülüklerini süresi içinde tamamladıklarından kesin terhise hak kazananlara geri ödeme yapılmayacağı konusuna açıklık getirilmektedir.
Geçici 49 uncu madde ile; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar hakkında, temel askerlik eğitimi hariç başvuru tarihinde yürürlükte olan mevzuat hükümlerinin uygulanacağı öngörülmektedir.
MADDE 5- Yürürlük maddesidir.
MADDE 6- Yürütme maddesidir.
MADDE 6-  Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More