Peeling Nedir?



Mevsimin kışa dönmesi ile birlikte, cildimizin de kışa hazırlanması gerekliği ortaya çıktı. Cildi yenilemenin ve genç tutmanın en pratik yolu peeling yapmak. Peki peeling Nedir Nasıl yapılır,Peeling Ne işe yarar ?
Peeling Nedir ?
Peeling içerisinde küçük granil parçaları bulunan ve ciltteki ölü hücrelerin temizlenerek, cildin canlanmasını nefes almasını sağlayan bir maske çeşitidir.
Peeling Ne İşe Yarar ?

Peeling sayesinde cildiniz daha pürüzsüz ve canlı görünür. Ölü derilerden arındırılmış cilde makyaj daha kolay uygulanır. Kullanmış olduğunuz kırışık önleyici ve leke kremi gibi kozmetik ürünlerinin cilde çok daha kolay nüfuz etmesine yardım eder.
Peeling Ne Zaman Yapılır ?
Peelingi ılık bir duş sonrası uygularsanız, duş sırasında cilt gözenekleri açıldığı için, oldukça yüksek verim alırsınız.
Peeling Nasıl Uygulanır ?
Peeling Uygularken, göz çevresi ve dudak kenarları hariç tüm cilde, dairesel hareketler ile masaj yaparak uygulanır ve bol ılık su ile durulanır.
Peeling Testi Nasıl Yapılır ?
Eğer hasas bir cildiniz var ise ve ilk defa uygulayacağanız peeling maskesi var ise, öncelikle peeling testi yapmanız gerekir. Elinizdeki Peelingi, öncelikle elinizin üzerinde test edin. Eğer herhangibir allerji durumu söz konusu değil ise, cildinize de uygulayabilirsiniz.
Doğal Peeling Nasıl Yapılır,Evde Peeling Yapımı,Doğal Peeling Ne İşe Yarar ?
Eğer isterseniz, peeling maskenizi kendiniz evde yapabilirsiniz. Son derece pratik ve ekonomik olan peeling maskesi için Gerekli Malzemeler ;
*1 tatlı kaşığı toz şeker,
* 1 çay kaşığı zeytinyağı,
Evde Peeling Yapımı,Evde Peeling Hazırlama ; Toz şeker ve zeytinyağını cam biz kasenin içerisinde karıştırın. Hazırladığınız Peeling maskesini, burun, alın, çene bölgesine yuvarlak hareketlerle masaj yaparak sürün. 5 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla durulayıp, nazikçe kurulayın. Doğal peelingi haftada bir kez yapabilirsiniz.

Hangi peeling ne zaman uygulanmalıdır?
El ve ayak peelinglerini manikür – pedikür esnasında, vücut peelinglerini duş ya da banyodan sonra kullanmanız daha uygun olur. Peeling sonrasında cildinize süt ya da krem uygulayın.
Peeling yöntemi hangi sıklıkla denenmelidir?
Peeling uygulamasını haftada en fazla 1 veya 2 defa yapmalısınız. Aksi takdirde cildinizin kendini koruma fonksiyonunu zayıflatırsınız. Bu özellikle kuru ciltler için çok önemlidir.
Hassas ciltlerde peeling hangi sıklıkla kullanılır?
Hassas ya da sivilceli ciltlerde dikkatli olunmadır. Hassas veya sivilceli cilde sahipseniz peelingleri dikkatli ve haftada en fazla 1 kez kullanmalısınız.
Peeling yerine ne kullanabilirim?
Peelinglere ucuz ve etkili alternatif olarak banyo lifi ya da masaj eldiveni kullanılabilir. Uzun olmaları sayesinde sırtınız gibi, vücudunuzun normalde ulaşamayacağınız bölgelerinize ulaşabilirsiniz. Ancak dikkatli olup cildi harap etmemek gerek.
Peeling nerede uygulanmaz?
Göz çevresinde peeling ürünleri kullanılmaz

Peeling,Peeling Nedir,Peeling Tarifleri,Peeling Nasıl Yapılır,Peeling Nasıl Uygulanır, Peeling Ne işe Yarar, Peeling Nedir Nasıl Yapılır, Evde Peeling Hazırlama,Evde Peeling Yapımı,Evde Peeling Yapma

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More