iPhone 4S Turkcell Kampanyası



Turkcell'de Apple iPhone 4S'in 16 GB modeli 99 TL, 32 GB modeli 127 TL, 64 GB modeli ise, 143 TL’den başlayan fiyatlarla 24 ay sözleşmeli olarak Turkcell İletişim Merkezleri ve anlaşmalı mağazalardan satuşa sunuldu...

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, konuyla ilgili açıklamasında Apple ile yeni bir iş birliğine daha imza atmaktan mutlu olduklarını ifade etti.



Sevilengül şunları söyledi: “Apple’ın en gelişmiş akıllı telefonu iPhone 4S’i Turkcell 3G hızı ve Turkcell ayrıcalıklarıyla sunuyoruz. Kullanıcı deneyiminde standartları en üst düzeye taşıyan iPhone 4S tekliflerini farklı ihtiyaçlara göre kurguladık. Hayatı teknoloji ile zenginleştirmek isteyenleri bu cazip fırsatlardan yararlanmak üzere Turkcell’e davet ediyoruz.”
Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

"...iPhone 5'i bekleyenlerde bir parça hayal kırıklığı yaratsa da ve hatta görünüm olarak iPhone 4'ün neredeyse aynısı olsa da Apple iPhone 4S'te bazı performans iyileştirmeleri, yeni bir anten tasarımı, daha gelişmiş kamera gibi bazı değişiklikler gerçekleştirmiş...

İşlemci ve pil ömrü
Apple, kullanılan çift çekirdekli 1GHz A5 işlemcisi ve çift çekirdekli GPU ile iPhone 4S'in öncelinden iki kat daha iyi işlemci performansı ve yedi kat daha iyi grafik performansı sunduğunu iddia ediyor.
...
Performans iyileştirmeleri tabi ki hoş karşılanıyor ancak Apple bunu pil ömründe bir kısalmaya sebebiyet vermeden gerçekleştirmişse kesinlikle çok daha iyi olacaktır.

Siri
Apple'ın tanıtım sırasında en çok vurguladığı özellik Siri adını verdikleri yeni sesli asistandı. Mevcut Sesli Kontrol özelliğinin tamamen yerine geçmese de kesinlikle daha fazla iş yapabiliyor. Siri'nin işlevi esas olarak bilgi vermek veya verdiğiniz emirlere uymak. Örneğin hava durumunu, adres defterine kayıtlı birinin adresini sorabilir, bir hatırlatıcı kaydettirebilir ve hatta Everest Dağının yüksekliği gibi soruların cevabını isteyebilirsiniz....

Siri'nin ilk olarak beta sürümü çıkacak ve sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca desteği olacak. Diğer diller daha sonra eklenecek.

Kamera
iPhone 4'ün 5 megapiksellik kamerası zaten çok iyiydi ancak iPhone 4S'te otofoküs, f/2.4 apertürlük lense ve arka tarafı aydınlatmalı CMOS sensörüne sahip 8 megapiksellik kamera daha da iyi...

Apple bu kameranın öncelinden yüzde 33 daha hızlı çalıştığını da idda ediyor ve A5 işlemcisinde yüz tanıma ve yüzde 25 daha iyi otomatik beyaz dengesi sağlayan entegre görüntü işlemcisi bulunuyor.

Videolar da 30 fps'de 1080p HD video çekebilme ve video dengeleme becerisiyle iyileştirilmiş durumda. Ancak CNET'in dijital görüntü editörü Lori Grunin'e göre kamera muhteşem (killer camera) olsa da bir kamera katili (camera killer) değil.

Tasarım

Tasarım daha önce de belirtildiği üzere iPhone 4'ün neredeyse aynısı. Çok az daha ağır (0,1 ons) olmasını saymazsak iPhone 4S önceliyle tam olarak aynı ebata sahip. Ayrıca aynı 960x640 piksel, 3,5 inçlik Retina Ekrana sahip. Ancak Apple'ın tekrar tasarladığı şey ise anten sistemi. Muhtemelen yeni tasarım öncelinin sebep olduğu Anten skandalına sebep olmayacak ve Apple'a göre daha iyi bir görüşme kalitesi sunacak.

iOS 5
iPhone 4S, Apple'ın işletim sisteminin son sürümü olan iOS5'in tüm özellikleriyle birlikte çıkacak...

Peki, almalı mıyım?
iPhone 4S'te cazip olan çeşitli yeni özellikler bulunduğu aşikar. Aylardır iPhone5'e kilitlenmiş teknoloji düşkünlerinin ise hayal kırıklığı yaşayacağı da aşikar. Çok beklenen 4G gibi özelliklerin bulunmaması ve revize edilmiş tasarım kesinlikle yenilir yutulur şeyler değil. Ancak iPhone 4'teki Anten skandalı gibi sorunlar tekrarlanmadıkça yeni bir tasarım olmadan yaşayabiliriz. Daha büyük bir ekran iyi olurdu ancak daha ince bir telefona yönelik ciddi bir ihtiyaç görmedik. 4G'yi beklemek daha sorunlu ancak bu durum Apple'ın en yeni teknolojinin bir adım gerisinde durma yaklaşımına daha uygun. Android fanları bu duruma sevinebilir ancak Apple fanları şaşırmamalı.

Sonuç olarak iPhone 4S'yi satın alma kararı biraz da maddi koşullarınıza bağlı (Telefon operatörünüzle yaptığınız kontrata vs.). İlk defa iPhone alacaksanız tabi ki bunu düşünmelisiniz. Öte yandan her zaman için önümüzdeki Haziran ayında daha iyi bir "iPhone 5" çıkması ihtimali var. Ama zaten bu mobil telefon dünyasında her zaman bir "en iyi" köşeyi dönüp çıka gelebilir. O yüzden imkanınız varsa gidip deneyin. "

Yazının tamamını ingilizce olarak buradan okuyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More