Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Yiyecekler




Gebelik süresi boyunca bazı gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.
İlk üç ayda alınan toxoplasma isimli parazit de beyin ve gözde ciddi problemlere neden olabilir. Toxoplasma kedi pisliğinden yayılmasına rağmen, iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerle, iyi pişmemiş etlerle bulaşır. Gebe kadınların lokantalarda salata yemesi çok doğru değildir.

SAKATATDAN UZAK DURUN


Salam, sucuk, sosis, kokoreç ve sakatatlar parazit barındırma olasılığı yüksek olan yiyeceklerdir. Midye ve istiridye gibi kabuklular deniz suyu içindeki pisliği fazlaca barındıran bir gıdalardır. Sushi yenmemelidir. Çiğ balık parazit içerebilir. Diğer deniz ürünleri iyi pişirilmek kaydı ile yenilebilir.

Balık hamilelikte özellikle önerilen bir gıdadır. İçerdiği omega-3 bebeğin beyin gelişimini destekler. Ancak derin su balıkları civa gibi ağır metalleri içerir, bunlar daha çok kılıç balığı, köpek balığı gibi büyük balıklardır. Ton, somon gibi büyük balıkları da haftada 1 kereden fazla tüketmemek doğru olur.

ÇİĞ YİYECEKLER ZARARLAR

Yumurta taze ve iyi pişirilmiş olmalıdır. Çiğ yumurta içeren mayonez kullanılmamalıdır.

Gebelikte konserve ve hormonlu gıdalardan, konsantre meyve sularından uzak durmak gerekir.

Tatlandırıcılar kullanılmamalıdır.

Pastörize olmayan sütten yapılmış peynirlerden Listeria isimli bakteri bulaşabilir.

BİTKİ ÇAYLARINI TERCİH EDİN

Çay yasak değildir ama fazla tüketilmemelidir. Kahve daha fazla kafein içerdiğinden düzenli olarak içilmemelidir. Bitki çayları da düzenli olmamak kaydı ile içilebilir.

Şeker ve un içeren gıdalar mümkün olduğunca az tüketilmelidir. Beyaz ekmek, pirinç pilavı, makarna, hamur işleri, şekerleme, baklava, pasta ve benzeri tatlılar bunlardandır. Buna dikkat eden bir gebe hem gereksiz kilo almayacak hem de bebeği yerli gıdayı alıp sağlıklı olarak büyüyecektir.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More