Askerlik Kısalıyor mu, Kaç Aya Düşecek Çalışma Var mı?



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün gazetelerde yer alan “askerlik kısalıyor” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, hükümetin bu konuda bir çalışması olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili olarak, “Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Bugün verdiğimiz bir karar yoktur. Yedek subayla için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için bu kadar olacak şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.



AK Parti’nin Kızılcahamam’da yapılan istişare ve değerlendirme toplantısında bakanların soruları cevaplandırdığını söyleyen Arınç, toplantıda bedelli askerlik konusunun sorulduğunu söyledi. Arınç, “Buna cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli meselesini düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır” diye konuştu.

“Askerlik süresinin, uzaması veya kısalması konusu geçmişten bu yana konuşulur tartışılır. Bu konuda verilmiş bir karar da yok. Hatta bugün siyasi bir parti daha önce sordukları bir soru önergesine Milli Savunma Bakanımızın verdiği bir cevaptan bahsediyorlar. Doğrudur o cevap. Yani şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Bugün verdiğimiz bir karar yoktur. Yedek subayla için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için bu kadar olacak şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asker ihtiyacı, Türkiye’nin geldiği nokta, konjonktür bu sürelerin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilinir. Dün, bugün, yarın için söz konusu olmayan bir şeyin ileri de şartlar ortaya çıktığında gündeme gelmesi ve bu konu yine Genel Kurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız ve nihayetinde Hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir. Ama bugün için sorulan soruya cevabımız bundan farklıdır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More