Dekolte bakımı nedir? nasıl yapılır?



Etimizin kumaşla uyumlu bir görüntü yaratması çok hoş. Ancak dekolte açılmanın yanı sıra bakımlı ve hoş bir vücut da istiyor! Güzel göğüs ve sırt dekoltesi için uygulamanız gereken bakım…
Yüz, eller, tırnaklar… Her kadın gerekli özeni bu üçlü için gösteriyor. Oysa göğüsler ve sırt da en az
bu kadar özeni hak ediyor! Özellikle göğüsler kadınlığın bir simgesi. Çeşitli kremler ve masajlarla bakımlı ve diri göğüslere sahip olmak hayal değil! Ancak özellikle dekolte tercih ediyorsanız göğüsleriniz gibi sırtınız da bakımlı olmalı. Göğüs ve sırt güzelliğiniz için yapabilecekleriniz bu yazıda…
Bakım şart!

dekolte bakımı nasıl yapılırGöğüs yapısında kas bulunmuyor. Zaten bu yüzden son derece nazikler! Destek olarak, göğsü çevreleyen derinin elastikiyetinden yararlanılıyor. Göğüsler yer çekimine maruz kaldığından zamanla sarkma riski ile karşı karşıya kalmak kaçınılmaz! Hamilelik, ve kilo değişiklikleri de bu riski artıryor. İşte bu olumsuz etkilerden dolayı göğüslerinizin sarkmasını istemiyorsanız bu bölge için özel hazırlanan kozmetik ürünlerini düzenli olarak uygulamanız son derece önemli. Bu ürünlerin başında peeling’ler ve maskeler geliyor.
Peeling’ler

Peeling kremini göğüs dekoltenize yayın ve yumuşak bir yüz fırçasıyla hafif masaj yaparak yedirin. Ardından ıslak ve yumuşak bir bezle peeling kalıntılarını temizleyin. Bu peelingin ardından göğüs dekolteniz çok daha canlı görünecek!
Maskeler

Göğüsler için özel maskeler var. Haftada bir kere uygulayabileceğiniz bu göğüs maskeleri özellikle göğüslerdeki kırışıklıklar için birebir. Maskeden sonra göğüs bölgenizi nemli bir bezle örtmek maskenin etkisini artırıyor.
Sırt Bakımı

Sırt, cildin en sorunlu bölgelerinden biri. Sivilce ve pürüzler genellikle sırtta oluşuyor. Her ne kadar vücut kremleri kullansanız da özel bir sırt bakımına ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle belirli aralıklarla güzellik merkezlerine gitmeniz son derece yararlı.  Burada öncelikle cilt tipi belirleniyor.

Peki cilt tipleri neler?
Yağlı ve sivilceli ciltler, problemli ciltler, ışıltıya ihtiyaç duyan ciltler. Üç farklı cilt tipinde de yapılan ilk işlem, süt ve tonikle yapılan ön temizlik. Ardından ölü hücre tabakası peeling ile temizleniyor. Buharla gözenekleri açılarak siyah noktaların temizliği yapılıyor. Bu işlemlerin sonrasında cilt tipine göre farklı bakımlar uygulanıyor.
Yağlı ve sivilceli sırtlara bakım
Bu tip ciltlere siyah nokta oluşumunu engellemek amacıyla özel içerikli yosun jeli sürülüyor. Ardından yağlanmayı engelliyici ampuller ve kremler uygulanıyor.
Problemli sırtlara bakım
Genellikle akne problemi görülür. Temizlendikten sonra cilt dezenfekte edilir. Özel bakım preparatları içeren serum ve maske uygulanıyor.
Problemsiz sırtlara bakım
Işıltılı bir cilt için oksijen içerikli ürünlerle bakım yapılıyor.

Göğüs güzelliğiniz için ipuçları
  • Sırt üstü uyumayı alışkanlık edinin.
  • Sırtınızı dik tutmaya özen gösterin.
  • Gögüs kaslarınızı geliştirin. Parmak uçlarınız çene hizasında iki avucunuzu birleştirin. Parmaklarınızı birbirinden ayırmadan derin nefes alarak avuçlarınızı 20 kez arka arkaya kuvvetle çarpın.
  • Göğsü güçlendirmenin en iyi yolu yüzme. Fırsat buldukça yüzmeye çalışın.
  • Güneşe çıkmadan önce UVB ışınlarına karşı koruyucu krem sürün.

Kaçının!
  • Uzun süreli sıcak banyolar
  • Hızlı ve sık kilo alıp vermek
  • Sutyen kullanmadan yapılan sert sporlar
  • Çok sıkı sutyen takmak

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More