Nazmiye Demirel Vefat Etti - Süleyman Demirel'in Eşi Vefat Etti - Nazmiye Demirel Kimdir?



Süleyman Demirel'in eşi  Nazmiye Demirel Vefat Etti...
Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.

Peki Nazmiye Demirel Kimdir?

Nazmiye Demirel (1927-27 Mayıs 2013)

Nazmiye Demirel 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi...


Nazmiye Demirel 1927 yılında doğdu. 12 Mart 1948 tarihinde Süleyman Demirel ile evlendi. 2005 yılında rahatsızlandı.

Nazmiye Demirel Alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Saat 22.27 itibariyle solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da içeride eşini ziyaret ediyor. Kendisi metanetini muhafaza etmeye çalışıyor. Şu an içeride dinleniyor. Sayın Demirel kendisi de sağlık sorunları yaşadığından eşiyle en son 1,5-2 ay kadar önce yüzyüze görüşmüştü" denildi.

NAZMİYE DEMİREL KİMDİR ?
1927 yılında doğan Nazmiye Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948 tarihinde evlendi. 1993 yılında Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.
Nazmiye Demirel, Süleyman Demirel'i iyi günde ve kötü hiç yalnız bırakmadı.
12 Eylül 1980 sabahı Demirel, Hamzakoy'a giderken yanında yine Nazmiye Hanım vardı. Eşinin 29 günlük zorunlu ikameti süresince en büyük destekçisi oldu. Ardından Demirel, Zincirbozan'a sürgün gönderildiğinde, gözlerinden akan iki damla yaş çektiği sıkıntıları belki de ilk kez dışarıya vuruyordu..
DYP'nin kuruluşunu Nazmiye Hanım an be an izledi. İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri ve Yılmaz Ergenekon gibi kurmaylar sürekli Nazmiye Hanım'ı da bilgilendirip moral verdiler. O hep Demirel'in gizli kadın kurmayı oldu. Yasaklı yıllar bitti. Eşi devletin zirvesinde o da yine Washington'da dünyanın en güçlü kadınlarının arasındaydı.
40 yıldır eşi ile birlikte protokoldeki yerini dolduran Nazmiye Hanım Köşk'te sayısız kere dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine evsahipliği yaptı.
Demirel'in "Siyasi hayatımdaki en önemli evsahipliğini yaptım" dediği 16.11.1999'de Clintonlar'ın ziyareti sırasında da ABD'nin first ladysi Hillary Clinton'ı ağırlayan Nazmiye Hanım her zamanki gibi ağırbaşlı ve iyi bir evsahibesiydi.
Nazmiye Hanım, 16 Mayıs 1993 - 16 Mayıs 2000 tarihleri arasında Çankaya Köşkü'ne evsahibeliği yaptı.



Nazmiye demirel kimdir, Nazmiye demirel öldü, Nazmiye demirel kaç yaşında öldü, Nazmiye demirel vefat etti, Nazmiye demirel ölüm haberi, Nazmiye demirel neden öldü, Nazmiye demirel vefat etti 27 mayıs 2013, Süleyman demirelin eşi Nazmiye demirel öldü

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More