Adele Laurie Blue Adkins kimdir?



Soul Jazz sanatçısı Adele Laurie Blue Adkins kimdir? Yeni Amy Winehouse olarak nitelendirilen ingiliz asıllı sanatçı Adele hakkında bilgileri sizlerle Paylaşmak istiyoruz. Adele kimdir, kaç yaşında, biyografisi, resimleri gibi bilgilere yazımızın devamından erişebilirsiniz.
5 Mayıs 1988 yılında Londra’da dünyaya gelen Adele, henüz küçük yaşlarda ella Fitzgerald, Etta James
müzikleriyle tanıştı. Bir çok ünlülerin yetiştiği Brit School okulundan mezun olan başarılı sanatçı, İngiltere’de küçük çaplı klüplerde sahne almaya başladı. Jamie T, Raul Midon, Devendra Banhart, Amos Lee, Keren Ann gibi isimlerle küçük çaplı turnelerde yer aldı.
Ünlü Sanatçı ilk Müzik kaydını 22 Ekim 2007′de Hometown Glory şarkısına yaptı. Myspace üzerinden yayınladığı şarkı ile birlikte beklenenden çok fazla hayran kitlesi oluştu. Recording plak şirketinden gelen teklifi kabul eden Adele, 19 isimli Albümünü piyasaya sürdü, ardından beklenmedik büyük bir ilgiyle karşılaştı. Nitekim albümü çıkmadan Brit Awards Töreni’nde ödüle layık görüldü.
Cold Shoulder şarkısı ile dünyada satış ve video sitelerinde izlenme rekorları yaşayan Adele, 2011 yılında Someone Like You şarkısı ise İngiltere’de zirveye oturuken, 1 ay boyuncailk sırada kaldı.
Adele resimleri
adele hayatı
adele biyografisi
adele kaç yaşında

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More