Hacettepe, 7 Bin 500 Euro Ödüllü Gitar Yarışması Düzenliyor




Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ulusal Gitar Yarışması düzenliyor. Yarışmanın birincisi, dünyanın en ünlü gitar markalarından biri olan 7500 euro değerindeki Esteve gitar kazanacak.


Jürisinde ünlü İspanyol gitarist Carlos Jaramillo’nun yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. F. Reyyan Başaran, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. K. Murat Tamer, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. A. Binnur Ekber ile Yrd. Doç. A. Turgay Erdener’in bulunduğu Ulusal Gitar Yarışması ‘Eleme’ ve ‘Final’ turu olmak üzere iki etapta gerçekleştirilecek. Bu etaplarda zorunlu ve serbest eserler seslendirilecek. İzleyicilere açık olacak yarışmada tüm performansların video kayıtları da yapılacak.

Başkent Müzikevi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından desteklenen ve SU Halkla İlişkiler’in organizasyonunu üstlendiği yarışmanın birincisi dünyaca ünlü bir gitarın yanı sıra İspanya ve Türkiye’de resital verme hakkı kazanacak. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılar da Türkiye resitaliyle ödüllendirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More