“En yeni” iPad ve Yeni iPad!




Apple’ın iPad mini etkinliğinde bizi tek şaşırtan şey, belki de yenilenmiş bir iPad ile tanışmamızdı. Apple Mart’ta piyasaya sürdüğü “iPad 3″ün üzerinden 1 sene geçmeden yeni bir iPad daha piyasaya sürmeye karar vermişti.



Dördüncü jenerasyon iPad, üçüncü jenerasyonun yerini tamamen almak üzere piyasaya sürülüyor. Yeni iPad’in ismi ise “Retina ekranlı iPad” olacak. Dolayısıyla Apple’ın ürün isimlendirme politikası, kafaları daha da karıştıracak gibi görünüyor. Biz, bu yazımızda kolaylık olması açısından son iPad’i “iPad 4″, bir öncekini “iPad 3″ olarak adlandıracağız. İşte iPad 4 ve iPad 3 arasındaki farklar, iPad 4′de gelişen özellik ve donanımlar.

Ekran

iPad 3 ve 4′ün her ikisi de Retina ekranla geliyor. iPhone 5′in 326ppi’lik ekranı kadar olmasa da, 264ppi ile şu an piyasadaki en iyi ekranlardan birine sahip.

Kamera

iPad 3′ün 0.3MP’lik ön yüz kamerası, iPad 4′de 1.2MP HD kameraya yükseltilmiş. Böylelikle HD kalitesinde videolu sohbet artık mümkün.

İşlemci

iPad 3′de çift çekirdekli A5X işlemcisi bulunuyor. iPad 4 ise Apple’a göre “işlemci işlerinin hızını ikiye katlayan” A6X işlemcisiyle geliyor.

Pil

iPad 4′ün pili 10 saate kadar dayanıyor. Bu alanda iPad 3 ile arasında bir fark yok gibi görünüyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More