Türk mühendisleri tarafından yapılan 'Ural' isimli tam donanımlı zırhı araç



Öcalan'ın Türkiye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle iki ilde bazı dükkanlar kepenk açmazken, Türk mühendisleri tarafından yapılan 'Ural' isimli tam donanımlı zırhı araç da ilk kez Diyarbakır'da kullanıma çıktı.


15 Şubat 1999 yılından Kenya'dan Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümünü protesto etmek için Diyarbakır'ın bazı noktalarında kepenkler kapatıldı.

Bağlar ilçesinde bulunan Sunay, Nükhet Coşkun ve Emek Caddelerindeki iş yerlerinin büyük bölümünün kepenk kapattıkları görüldü. Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda TOMA, panzer, akrep gibi zırhı araçların kentin belirli noktalarına yerleştirilmesi dikkat çekti.

İLK KEZ KULLANIMA ÇIKTI

Kepenkler açılmadı !Öte yandan, Türk mühendisleri tarafından yapılan 'Ural' isimli tam donanımlı zırhı araç da, toplumsal olaylarda ilk kez kullanılmaya çıktı. 



Kentte sakinlik sürerken, BDP tarafından bugün Batıkent Meydanı'ndan BDP Bağlar İlçe Başkanlığı'na kadar yürüyüş yapılarak, Öcalan'ın yakalanışı protesto edilecek.

BATMAN'DA DA DURUM AYNI

Batman'da bazı iş yerleri kepenklerini kapattı. Sessizliğin hakim olduğu il merkezinde BDP il örgütü bir yürüyüş düzenleyecek. Saat 14.00'da Batman Belediyesi önünde toplanacak olan BDP'liler Sanat Sokağı'na kadar yürüyüş yaparak Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More