Telefonum Dinleniyor mu Nasıl Anlarım, Ne Yapabilirim?



Herkesin korkulu düşü telefon dinlemelerine karşı, çok ehemmiyetli ip uçları ortaya çıktı. Telekulak tarafından dinlenildiğinizi öğrenmek için dikkat faktörü şart olan koşullar ve dinlemeyi engellemek için yapabileceğiniz yöntemler nelerdir.

Şayet 'Casus yazılım' varsa, telefon kullanılmaya başladığında kaynağa istem dışı SMS gönderir. Bu nedenle ilk yapmanız şart olan, teferruatlı fatura istemek. Faturada sizin bilmediğiniz SMS görürseniz, telefonunuzda casus yazılım bulunma ihtimali çok yüksek.


Cep telefonunuzu bilhassa çok fazla kullanmadığınız vakitlerde normalden daha fazla şarj etmek vaziyetinde kalıyorsanız, bu dinlendiği konusunda ehemmiyetli bir işaret olabilir.

Telefonunuzu kullanırken, cızırtı ve yankılanma duyuyorsanız, dinleniyor olabilirsiniz.

Konuşmalarınız derinden geliyorsa ve aynı olay gün içinde 2 defa tekrarlanırsa, dinlenme ihtimaliniz yüksektir.

Uzmanlar, dinlemelere karşı telefonunuzu daimi olarak format atmanız gerektiğini söylüyor. Başka bir deyişle, her sabah 'Fabrika ayarlarına dön' seçerseniz, telefonunuzun casus yazılım tarafından dinlenmesini önleyebilirsiniz.

Telefonunuzu 1 saat süresince masaya bırakın. Sonra elinizde tutun; şayet sıcaklık hissediyorsanız, bu telefonunuzun dinlendiğini gösterir. Bunu gün içinde birkaç saat sonra tekrarlayın. Netice aynı ise, yüzde 100 dinleniyorsunuz.

Telefonunuzdaki cızırtı ve yankılanma sesleri, dinlenme ihtimalinizi güçlendiren farklılıklardır. Bu gibi vaziyetlerde telefonunuzu kapatın ve bataryayı birkaç dakika çıkartın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More