Şehzade Mustafa ölüm sahnesi izle



Türkiye bu sahneyi konuşuyor. Star TV ekranlarından yayınlanan Muhteşem Yüzyıl, Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesi ile izleyecilerine duygusal dakikalar yaşattı.  Muhteşem Yüzyıl Şehzade Mustafa ölüm sahnesini izlemediyseniz haberimizde bulunan videodan izleyebilirsiniz.Şehzade Mustafa Ölüm Sahnesini tıkla izle (Şehzade Mustafa kimdir?)

123.bölümünde Şehzade Mustafa'nın 461 yıl önce gerçekleştirilen katli ekranlara taşındı.  Kanuni Sultan Süleyman'ın kendisine ihanet ettiğini düşündüğü oğlu Şehzade Mustafa'yı huzuruna çağırması herkesi endişelendirmiştir. Şehzade Mustafa Mahidevran Sultan’la eşi Mihrünnisa Hatun’un tüm engel olma çabalarına ve çadırına atılan oklu idam fermanına rağmen, babası Sultan Süleyman'a güvenerek çadıra gitmeye karar veriyor. Çadıra yankılıç giden Mustafa cellatların elinden kurtulsa da Zal Mustafa'nın müdahale etmesiyle beraber boğduruluyor. Şehzade Mustafa'nın boğulma anını ise Sultan Süleyman tül perdelerin arkasından seyrediyor. 
Muhteşem Yüzyıl 123.Bölüm Özeti
Mustafa’nın ölümüne hükmeden Süleyman, sessizliğe bürünüyor. Mustafa, Süleyman’dan gelen emirle ordugaha çağırılıyor. Süleyman’ın halinden korkan Hürrem ise Mustafa’nın sona yaklaştığını anlıyor. Herkes Mustafa’nın ordugaha gitmesini engellemeye çalışırken, Mustafa babasının kendisine kıyacağına inanmak istemiyor!  Cihangir, babasından Mustafa’yı öldürmeyeceğine dair söz alıyor! Atmaca ve Taşlıcalı Mustafa’dan gizli bir isyan tertip ediyor. Son anda ihaneti anlayan Atmaca, ölümle burun buruna geliyor.Ve şehzade Mustafa çadıra giriyor. 
Süleyman kararını vermiştir!
Süleyman verdiği kararın ağırlığıyla sessizliğe bürünür. O’nun bu hali Hürrem’i korkutur. Cihangir ve Bayezıt, Süleyman’ı Mustafa’ya tuzak kurulduğuna ikna etmek ister. Süleyman ise kararını vermiştir. 
Süleyman Mustafa’yı ordugaha çağırır.Mahidevran ve Nisa, Mustafa’nın Süleyman’ın karşısına çıkmasını engellemeye çalışırlar. Mustafa, babasının kendisini öldüreceğine inanmak istemez. 

SOSYAL MEDYAYI SALLADI 


Muhteşem Yüzyıl'daki ölüm sahnesi twitter'ı da salladı. İşte twitter'da Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesiyle ilgili yazılanlar;

Serkan Andiç ‏@srkandic 
Şehzade Mustafa ölmeseydi.. Neslimiz yakışıklı olacakmış :)) 

hamdi koçoğlu ‏@hamdikocoglu
Muhteşem Yüzyıl rezaletini bu kadar izleyen insan olduğunu düşünmemiştim. Kanuni'nin hayatını bir kere okumamışlardır.

Zodi ‏@zodyakli
Gerçekten herkes Muhteşem Yüzyıl mı izliyormuş? Viral falan yapıyosunuz di mi toplucak?!

Neden TT oldu? ‏@nedenttoldu
#SehzadeMustafayaVeda Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sultan Süleyman, Şehzade Mustafa'yı boğdurdu. Kadın izleyiciler Mehmet Günsür için yasta.

melike toz ‏@hayaliurun
Yemin ediyorum muhteşem yüzyıl izliyorum elim ayağım titriyor lan öyle bir "Baba" dediki .

Yeşim Ejder ‏@kabuletmiyorumm
Yok ya Muhteşem Yüzyıl'ın bu bölümünü kabul etmiyorum

özlem ‏@ozleeemo Korumalı
'Senarist olsam kıyamam tarihi değiştirir öldüremezdim Şehzade Mustafa'yı.Şu güzelliğe bakın

Yesim Salkım ‏@yesimsalkim
Uzun yıllardır beni en çok etkileyen iş oldu Muhteşem Yüzyıl emeği geçen herkese alkışlar sevgili Timur Savcının aldığı karara üzüldüm

Haymi Behar ‏@HaymiBehar 
Ve necip Türk milleti Kanuni'nin oğlunu boğdurduğunu TV dizisinden öğreni


video
Hain Kim?
Atmaca ve Taşlıcalı, Mustafa’dan habersiz bir isyan hazırlar. Atmaca ordugaha gidip, yeniçeri ağalarını plandan haberdar eder. Mustafa asla o çadıra girmeyecektir. Ancak içlerindeki hainden haberleri yoktur. 
Mustafa, babasının kendisine kıyacağına inanmak istemiyor!
Cihangir, Süleyman’dan abisini öldürmeyeceğine dair söz alır. Şehzade Mustafa ordugaha gelir. Çadırına üzerinde Süleyman’ın Mustafa’yı öldüreceği yazan bir not atılır. Mustafa kuşkulansa da Cihangir’den aldığı sözle babasına olan inancı artar.
Mustafa babasının çadırına yürürken, Atmaca kendilerine ihanet edildiğini anlar. Mustafa çadıra girer. Dilsiz cellatları görünce babasının kendisinden vazgeçtiğini anlayan Mustafa için artık çok geçtir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More