Znoo. net Nedir Nasıl Kaldırılır?



Merhaba değerli arkadaşlar bugün sizlere sıkıntı yaşadığım Znoo.net hakkında bilgi vereceğim. Başına gelen arkadaşların bildiği gibi Znoo.net sizin tarayıcılarınıza bulaşarak giriş anasayfanızı ve arama motorunuzu www.znoo.net olarak ayarlayan sinir bozucu bir site. Bu duruma bazı sitelerden download yaparken bulaşan bir kaç eklentiden dolayı düşmeniz mümkün. 
Gelelim bu durumun çözümüne. 
1) Öncelikle tarayıcılarınız kapalı olmalı. Daha sonra bu eklenti ile masaüstüne gelen kısayollar olacaktır. Örnek vermek gerekirse: Chrome, Firefox, IE gibi. Bu kısayolları siliniz. 
2) Daha sonra başlat menüsü > çalıştır > regedit kısayolunu izleyerek. Ctrl+f yapın ve aramaya aramax yazın çıkan bütün sonuçları silin. Daha sonra znoo yazın ve bütün sonuçları silin.
3) Daha sonra başlat menüsündeki programlar kısmındaki browserlere sağ tık yaparak özelliklere tıklayınız.
4) "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" yalnızca bu kısım kalana kadar sağdaki fazlalıkları siliniz. (Genelde sağında ek olarak www.znoo.net falan olur) Bu işlemi bütün browserler için yapınız (Chrome,Firefox,Opera vs.) 
Not: Örnek olarak altta resimde gösterdim.
5) İnternet seçeneklerinden giriş sayfanız değişmiş ise düzeltiniz. Çerezleri de temizlemenizde fayda var.
6) Kullandığınız browserın ayarlar kısmından uzantılar veya eklentilerde znoo.net ile ilgili bir şeyler varsa kaldırınız.
Google Chrome için Znoo.net Kaldırma: 1- İlk olarak masaüstünüzde bulunan Google Chrome kısayoluna sağ tıklayarak özellikleri seçin. 2- Daha sonra açılan özellikler menüsü altından kısayol sekmesini seçerek, burada bulunan hedef bölümündeki dosya konumunu düzenlememiz gerekiyor. 4- Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayarak özellikler sayfasını kapatabiliriz. Znoo.net'i başarıyla kaldırdınız. Eğer hala tarayıcınızda Znoo.net görüyorsanız bize iletişim menüsünden ulaşarak destek alabilirsiniz. Saygılarımızla.




Firefox için Znoo.net Kaldırma:

1- İlk olarak masaüstünüzde bulunan Firefox kısayoluna sağ klik tıklayarak özellikleri seçin.
2- Daha sonra açılan özellikler menüsü altından kısayol sekmesini seçerek, burada bulunan hedef bölümündeki dosya konumunu düzenlememiz gerekiyor.
3- Hedef bölümünde "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe http://www.znoo.net" şeklinde bir dosya konumuyla karşılaşacaksınız. Bu dosya konumunu "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" şeklinde değiştirmelisiniz. Bir başka deyişle firefox.exe'den sonraki bölümü silmelisiniz.
4- Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayarak özellikler sayfasını kapatabiliriz. Znoo.net'i başarıyla kaldırdınız.



Internet Explorer için Znoo.net Kaldırma:

1- İlk olarak masaüstünüzde bulunan Internet Explorer kısayoluna sağ tıklayarak özellikleri seçin.
2- Daha sonra açılan özellikler menüsü altında kısayol sekmesini seçerek, burada bulunan hedef bölümündeki dosya konumunu düzenlememiz gerekiyor.
3- Hedef bölümünde "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe http://www.znoo.net" şeklinde bir dosya konumuyla karşılaşacaksınız. Bu dosya konumunu "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" şeklinde değiştirmelisiniz. Bir başka deyişle iexplore.exe'den sonraki bölümü silmelisiniz.

4- Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayarak özellikler sayfasını kapatabiliriz. Znoo.net'i başarıyla kaldırdınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More