Android Telefonun Hafızasını Arttırma ve Hızlandırma




Android işletim sistemine ait cep telefonumu kullanıyorsanız. Eğer öyleyse gelin sizle telefonunuzun hafızasını nasıl arttırabiliriz ve telefonu daha hızlı nasıl yapabiliriz ona bakalım.Bildiğiniz üzere Android cep telefonlarının bazılarında telefonun kendi hafıza düşüktür. Telefonunuza yüklediğiniz uygulamaların çoğunluğu telefonun kendi hafızasına yüklenir ve bununla beraber uygulamalarla ilgili verilerde telefon hafızasına kaydedilir.

Hal böyle olunca zaten az olan hafıza iyice azalır. Bundan dolayı
örneğin; Facebook’a girip bir resim açtığınızda resim açılmaz veya geç açılır. Sebebi önbellek için yeteri kadar yer olmamasıdır.
Bu durumda sizlere tavsiye edeceğim birkaç ufak bilgi vereceğim. Yapmanız gereken telefonunuzdaki uygulamaları hafıza kartınıza (SD kart) taşımaktır.
- Hafıza kartınıza taşımak için şu yolu takip ediniz; “Ayarlar + Uygulamalar + Uygulamaları Yönet + Hepsi” kısmına geliniz. Bu kısımda telefonunuza ait sistem yazılımlarını ellemeyiniz. Sizin kurduğunuz uygulamalara gelin ve dokunup “SD karta taşı” seçeneğini tıklayınız ve taşıma yapınız. Ayrıca yine bu kısımda “Önbelleği sil” seçeneğini de tıklayabilir, uygulamaların bıraktığı geçici verileri silebilirsiniz.


Peki ya uygulamalar hafıza kartına taşınamıyorsa. Onun içinde 2 yöntem sunacağım sizlere.
- Birinci yöntem için yine şu yolu takip ediniz; “Ayarlar + Uygulamalar + Uygulamaları Yönet + Hepsi” kısmına geliniz. Taşınamayan uygulamaların ön belleğini silip yer açabilirsiniz. Fakat bu yöntemle fazla yer açılmaz. Telefonunuzda yer alan Sd karta taşınamayan uygulamaları silebilir yerine aynı benzer özellikte fakat SD karta taşınabilen uygulama yükleyebilirsiniz.
- İkinci yöntem ise; Telefonunuza “Link2SD Uygulaması” yüklüyorsunuz ve taşınamayan uygulamaları da hafıza kartına taşıyor. Link2SD ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ve kurulumunu Google da aratıp iyice okuyunuz ve öyle deneyiniz.
Konuda belirttiğim yöntemleri denedikten sonra telefonunuzda hissedilir hızlanma olacaktır. Deneyenler yorum yaparak bildirirse diğer arkadaşlara yardımcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More