23 Mayıs MEMUR Grevi




Memurun istediğini hükümet, hükümetin verdiğini memur beğenmeyince toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Memur ise soluğu grevde aldı.

KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN hükümetin önerdiği zam oranına tepki olarak ortaklaşa 1 günlük grev başlattı. Memurun zam grevi hayatı durdurdu.

Konfederasyonumuzca, iş yerlerinde kamu emekçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde talep edeceği ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik haklarımıza ilişkin çalışmalar yoğun biçimde sürdürülmektedir.
Hükümetin en son görüşmelerde verdiği 3,5 + 4 zam oranından sonra memur sendikaları 23 mayıs 2012 tarihin de grev kararı aldılar. Hükümetten talep edilen zam oranıyla hükümetin verdiği zam oranı arasında fark fazla olunca uzlaşma sağlanamadı. Sendikaların % 16 zam ve bir takım sosyal hakların verilmesini talep etmesine rağmen hükümet zam oranlarında kayda değer bir artışta bulunmadı. Kesk,Kamu-sen ve Kamu-iş e bağlı sendikalarda 23 mayısta grev kararı aldı. Sendikalar ancak biraraya gelirlerse yapılan eylemlerden bir sonuç çıkacağı konusunda hem fikir oldular.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) programı şöyle:
İSTANBUL: Toplanma Yerleri: Sirkeci Garı ve Çapa Tıp Fakültesi / Miting: Beyazıt Meydanı / Saat:12.30
ANKARA: Toplanma Yerleri: İşyerleri Önü / Miting: Ziya Gökalp Cad. / Saat: 12.30
İZMİR: Toplanma Yeri: Basmane Meydanı / Miting: Konak Meydanı / Saat: 11.30

 Bu çalışmaların hedefinin başında gelen taleplerimiz karşılanmazsa yapacağımız GREV'in tarihi 23 MAYIS olarak ilan edildi. Hükümetin milyonlarca kamu emekçisi ve ailesiyle dalga geçercesine toplu sözleşme masasına 14 Mayıs tarihinde getirdiği teklife karşı 23 Mayıs'ta tüm ülkede ve bütün işyerlerinde Greve gideceğiz. Bu kapsamda diğer konfederasyonlara yaptığımız çağrımıza olumlu yanıt veren Türkiye Kamu-Sen aynı tarihte Greve gideceğini açıkladı.

Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir ve birçok ilde trenler hareket etmedi. Vatandaşlar ellerinde biletler tren garlarında rehin kaldı.
Hastanelerde de grev başladı. Acil servisler dışında hastanelerde doktorlar iş bıraktı.
Greve eğitimcilerde katıldı. Öğretmenler dersbaşı yapmayınca okullarına giden çocuklar öğretmenlerini bulmadı


 15 Mayıs tarihinde Konfederasyonumuzu ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen heyetiyle yapılan basın toplantısında Genel Başkanımız Lami Özgen, grev gerekçelerimizi bir kez daha açıklayarak kamu emekçilerinin sefalete mahküm edilmesine izin vermeyeceğimizi, hükümetin dayatmacı tutumundan vazgeçmesi gerektiğini, kamu emekçilerinin sadaka değil haklarını istediklerini ifade ederek 23 Mayıs'ta Grev yapacağımızı ifade etti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin bu tutumunu asla kabul etmeyeceklerini belirterek 23 Mayıs'ta Grev yapacaklarını ve tüm kamu çalışanlarını hakları için Greve katılmaya davet etti.


GREV NEDENİYLE BANLİYÖ SEFERLERİ İPTAL OLDU
Hükümet'in 2012 için son sınır olarak açıkladığı yüzde 3.5-4 oranını kabul etmeyen Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların eylemi 23 Mayıs'ın ilk saatlerinde başladı. KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin grev yapması nedeniyle 05.00'da başlaması gereken Haydarpaşa-Pendik-Haydarpaşa seferleri yapılamadı. Grevin duyurulduğu için kimsenin hiçbir yolcunun gelmediğini söyleyen grup üyeleri, "Bu iş yerinde grev var" pankartı asarak, "Yaşasın Grev -Yaşasın Toplu sözleşme" sloganları attı.Grev nedeniyle Haydarpaşa-Pendik ve Sirkeci-Halkalı arasındaki seferlerin iptal olduğunu belirten Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkol "Saat 05.00 itibariyle tüm türkiye çapında devlet demiryolu işçileri iş bırakma eylemine başladılar. Şu anda başarıyla grevimiz sürüyor. Grev bugün saat 24' e kadar sürecek. Demiryolu emekçileri bu greve büyük bir çoğunlukla destek veriyorlar. " dedi.
MEMURLAR DAVUL ZURNA İLE İŞ BIRAKTI
Balıkesir'de memurların bir günlük iş bırakma eylemi gece saat 00.00'da tren garındaki davullu zurnalı eylemle başladı. Eylemciler Ankara'ya hareket edecek olan Mavi Tren'in çalıştırmak için gelen makinisti yuhaladı. Çevik Kuvvet ekipleri de trenin etrafında çember oluşturdu.
Kamu-Sen ve Memur-Sen'e bağlı sendikalara üye kamu çalışanları tren garında buluştu. İzmir'den gelen Mavi Treni karşılayan çalışanlar 'sefalete teslim olmayacağız', 'rantiyeye değil, emekçiye bütçe', 'demiryolu halkındır, satılamaz', 'zafer direnen emekçinin olacak' diye sloganlar attı. Ortak açıklamayı okuyan Türk Ulaşım-Sen Sendikası İl Temsilcisi Özcan Gökçay, hükümetin 2012 için yüzde 3+3, 2013 yılı içinde yüzde 2+3 teklifiyle 2.5 milyon kamu emekçisi ve 1.8 milyon emeklinin taleplerini ve beklentilerini görmezden geldiğini söyledi. Gökçay, "Sefalet zammına dur demek için 23 Mayıs'ta yani bugün bir gün hizmet üretmiyoruz" dedi.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Hükümetin bir yılda doğalgaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yaptığını anımsatan Gökçay, "Bu da yetmezmiş gibi milletvekiline yüzde 45, bürokrata yüzde 30 zam yapmış, milletin aslını unutmuştu. Sermaye kesimine bir kalemde milyarlarca liralık teşvik paketi hazırlayan AK Parti hükümeti sıra kamu çalışanlarına gelince sadaka gibi maaş zammı önermiştir. Sermayeye bonkör kamu çalışanlarına cimri davranılması kabul edilebilir değildir" dedi.
Türk Ulaşım-Sen Sendikası İl Temsilcisi Özcan Gökçay, sözlerini "Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek bitirdi.
MAVİ TREN'E İZİN VERDİLER
Mavi Tren'in Balıkesir'den Ankara'ya hareket etmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Eylemciler trenin kalkmasını istemedi. Çevik Kuvvet ekipleri de trenin etrafında çember oluşturdu. Treni çalıştırmak için gelen makinist eylemciler tarafından yuhalandı. Gerginliğin tırmanmasını istemeyen BTS ve Türk Ulaşım-Sen yöneticileri devreye girdi. Vatani görevini yapmak için çeşitli illere gidecek olan askerlerin de tren yolcusu olduğunu belirten sendikacılar sorun yaratılmamasını istedi. Tren yolcuları ile birlikte gardan ayrıldı. Eylem olaysız sona erdi. Memurlar sabah yeniden buluşmak üzere dağıldı.
MEMURLAR ESKİŞEHİR GARI'NA GREV PANKARTINI ASTI
HÜKÜMETLE kamu sendikaları arasındaki pazarlıklardan sonuç çıkmaması nedeniyle bir günlük grev kararı alan memurlar, Eskişehir'de tren garına grev pankartı astı.
Bu gece saat 00.00'da Eskişehir Garı'nda toplanan KESK, Kamu-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, "Bu işyerinde grev vardır" yazılı pankart astılar. Kamu-Sen İl Temsilcisi Şükrü Erkoca yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Biz bu grev kararını alırken biz hep şunu söyledik. Bizi bu noktaya getirmeyin. Biz alanlara çıkar meydanları dar ederiz dedik. Ancak 'Yapamazsınız' , 'Edemezsiniz' düşüncesindeler. Yarın meydanlar memurun bayram meydanı olacak. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz."
KESK adına Birleşik Taşımacılık Sendikası Şube Başkanı Rıdvan Bozan da konuşma yaptı. Rıdvan Bozan, "Hükümet doğalgaza, temel ihtiyaçlara yüzde 20 zam yaparken bize sormuyor. Yüzde 3.5 zam size yeter diyor. Daha fazlasını verirsek Türkiye Yunanistan'a döner diyor. Ama aileler içerisindeki Yunanistan'a dönmüş hali görmezden geliyor" dedi.
Eskişehirli memurların sabah saatlerinde Eskişehir Garı önünde toplanarak burada gün boyunca grev etkileri yapacak.
Bu arada Eskişehir Garı'nda geceleyin grev pankartı yaklaşık 10 dakikada önce Mavi Tren İzmir'e hareket etti. Trenlerin yarın çalışmayacağı, ancak Eskişehir-Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
KONYA'DAKİ İŞ BIRAKMA EYLEMİNE POLİS ENGELİ
KONYA'da KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan 200 kişilik grup bugünkü iş bırakma eylemi için Konya Garı'na yürümek için biraraya geldi. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu bildirerek izin vermedi. Daha sonra polis eşliğinde slogan atarak gara yürüyen grup yaptıkları basın açaklaması yaptı.
KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup alınan iş bırakma eylemi nedeniyle geceyarısı Konya Garı'na yürümek için Stad Caddesi'nde biraraya geldi. Grubun etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Daha sonra polis ve sendikacıların görüşmesi sonucu grupta bulunanlar polis kontrolünde 'Yaşasın memur hakları', 'Herkes Greve' sloganları atarak gara yürüdü. Gara girip makinistlerin iş bırakmasını isteyen gruba polis tekrar izin vermedi. Polis, sadece sendika üyelerinden seçilen temsilcilerin içeri girmesine izin verdi. Gar görevlileriyle konuşan sendika üyeleri, bir yük treni makinistinden 1 gün iş bırakma eylemine katılacağı sözünü aldı. Gar önünde basın açıklaması yapan grup dağıldı.
TCDD'DEN AÇIKLAMA: MERSİN-ADANA VE İSTANBUL DIŞINDA SEFERLER DEVAM EDİYOR
TCDD Genel Müdürlüğü, Mersin-Adana arasında çalışan bölgesel trenler ile İstanbul banliyö trenleri haricindeki trenlerin seferlerine devam ettiğini bildirdi.
TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, memur sendikalarınca iş bırakma eyleminin olduğu belirtilerek, buna rağmen Ankara, Eskişehir ve Konya'dan Yüksek Hızlı Trenlerin karşılıklı olarak vaktinde hareket ettikleri kaydedildi.
Mersin-Adana arasında çalışan bölgesel trenler ile İstanbul banliyö trenleri haricindeki trenlerin hareket saatlerine uygun seferlerine devam ettiği vurgulanan açıklamada, garlarda, bilet satışları dahil yolcu ihtiyaçlarını karşılayacak bütün hizmetlerin sürdürüldüğü belirtildi.

KESK; grevli-toplu sözleşme hakkı,insanca yaşayacak bir ücret, güvenceli iş, ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılması, ücretlerin vergi artışından etkilenmemesi, kadınlara pozitif ayrımcılık ve sendikalara yönelik baskıların son bulması talbiyle 23 Mayıs günü alanlarda olacak. KESK’in grev kararına Türkiye Kamu-Sen de destek vermişti ve Türkiye Kamu-Sen de 23 Mayıs günü hizmet üretmeyecek. DİSK, TMMOB ve TTB de kamu emekçilerinin grevini destekleyecekler.

Adana
Adana'da saat 9.30'da Merkez Endüstri Meslek Lisesi ve Motor Meslek Lisesi’nin E-5 yoluna bakan kapısı önünde çevre okullardan öğretmenlerin de katıldığı bir basın açıklaması yapılacak ve grev pankartı asılacak ardından yürüyüş başlayacak. Eğitim-Sen'liler saat 10.30'da Eğitim-Sen binası önünde buluşacak. Ardından İnönü Parkı'na yürünecek.

Adıyaman
Adıyaman’da kamu emekçileri saat 11.00’da Valilik önünde bir açıklama yapacak.

Aksaray
Aksaray’da kamu emekçileri saat 14.00’da Valilik önünde bir açıklama yapacak.

Amasya
Amasya'da KESK üyeleri Eğitim Sen Şube önünde saat 9.00'da buluşup Amasya Meydanı'na yürüyecek. Buradaki miting saat 11.00'da başlayacak.

Ankara
KESK Ankara Şubeler Platformu 23 Mayıs Çarşamba günü saat 12.30'da Ziya Gökalp Caddesi'nde buluşarak bir eylem gerçekleştirecek.

Grevde sendikaların buluşma programları şöyle:

Eğitim Sen 1 ve 3 Nolu Şubeler saat 10.00’da Kurtuluş Parkı’nda (İtfaiye Önü) buluşarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

Eğitim Sen 2 ve 4 Nolu Şubeler saat 10:30 da Kızılay YKM önünde toplanarak MEB yürüyecek ve Saat 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

ESM 1 ve 2 Nolu Şube, Yapı Yol Sen, BES 1 Nolu Şube (Eskişehir yolu üzerinde bulunan işyerleri), Eğitim Sen 5 Nolu Şube ve ÖDTÜ Öğrencileri Eskişehir yolu istikametinden Ziya Gökalp geçecekler

Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Gar, TRT Ankara Radyosu, Sıhhıye ve Mithatpaşa istikametinden Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Kolej Kavşağı’nda bulunan Çankaya Belediyesi önünde saat 10:30 da toplanarak 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

SES Ankara Şubesi Hastaneler bölgesinde toplanarak Süleyman Sırrı Sokak ve Mithatpaşa istikametinden Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

Kültür Sanat Sen Saat 11:45 de Opera önünde toplanarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecek

Haber Sen 2 Nolu Şube Yenimahalle Posta İşleme Merkezi önünde saat 10:00 toplanarak Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecek

Haber Sen 1 Nolu Şube TRT önünde toplanarak saat 12:30 da Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecek

BES Ankara 2 Nolu Şube Saat 10:30 da işyerlerinden çıkarak Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Önünde toplanacak. Buradan, Ulus Heykel, Opera ve Sıhhıye istikametinden yürüyecek ve Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan SGK Genel Müdürlüğü önünde toplanmaya başlayan BES 1 Nolu Şube ile buluşacak. Buradan da Ziya Gökalp Caddesi’ne geçecekler

Antakya
Antakya’da kamu emekçileri Devlet Hastanesi, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü önünde buluşup Doğuş Okulu önüne yürüyecek. Doğuş Okulu önünde saat 11.30’da buluşan emekçiler buradan Ulus Alanı’na yürüyecek. Yürüyüş güzergahında bulunan liselerden de eğitim emekçileri yürüyüşe katılacak.

Antalya
Antalya’da beş ayrı noktadan Yavuz Özcan Parkı'na yürünecek. BES üyeleri Antalya Defterdarlığı önünde saat 8.00'da, SES üyerleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 10.00'da, Eğitim-Sen üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 10.30'da, Tüm Bel-Sen üyeleri Antalya Büyük Şehir Belediyesi önünde saat 10.30'da, Kültür Sanat Sen, ESM, Tarım Orkam-Sen ve Yapı Yol-Sen üyeleri de Kent Pastanesi önünde saat 10.30'da buluşacak. Eğitim-Sen, SES ve BES üyeleri saat 11.00’da Antalya Defterdarlığı önünde birleşerek Yıldız Caddesi'ni takip ederek Kent Pastanesi önünde Kültür Sanat Sen, ESM, Tarım Orkam-Sen ,Yapı Yol-Sen ve Tüm-Bel-Sen üyeleriyle birleşerek Güllük Caddesi'ni kullanıp Yavuz Özcan parkına yürüyecek.

Antep
Antep’te KESK üyeleri Ksaat 11.30’da Kırkayak Parkı’nda buluşup Maarif Meydanı’na yürüyecek. Maarif Meydanı’ndaki miting saat 12.00’da başlayacak.

Aydın
Aydın’da 9.00’da emekçiler işyerleri önünde buluşup Sevgi Yolu’na yürüyecek. Saat 10.30’da Sevgi Yolu üzerinde sendikaların açıklamaları olacak.

Bartın
Bartın’da KESK üyeleri Eğitim-Sen binası önünde saat 12.00’da buluşup eski Bartın Belediyesi önüne yürünecek. Belediye önündeki miting sat 12.30’da başlayacak.

Batman
Batman’da emekçiler KESK’in binası önünde saat 9.00’da buluşacak ve Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

Bursa
Bursa’da kamu emekçilerinin buluşma yeri Ünlü Cadde. Emekçiler buradan Fomara Meydanı’na yürüyecek.

Çanakkale
Çanakkale’de emekçiler, 11.00’da 18 Mart İlköğretim Okulu önünde buluşacak ve Halk Bahçesi’ne yürüyecek.

Diyarbakır
Diyarbakır’da emekçiler dört ayrı koldan saat 13.00’da Dağkapı Meydanı’na yürüyecek. Eğitim-Sen’liler Ofis’te, Tüm Bel-Sen’liler Büyükşehir Belediyesi önünde, SES üyeleri Devlet Hastanesi önünde ve diğer sendikalarda Çift Kapı’da buluşacak.

Edirne
Edirne’de KESK üyeleri saat 10.30’da 80. Yıl Lisesi önünde buluşup PTT önüne yürüyecek. PTT önündeki miting saat 12.00’da başlayacak.

Eskişehir
Eskişehir’de kamu emekçileri saat 9.00’da Vardar İş Merkezi önüde buluşacak ve saat 10.00’da İstasyon Meydanı’na yürüyecek.

Elazığ
Elazığ’da Eğitim-Sen binası önünde 11.30’da buluşacak olan KESK üyeleri, Öğretmen Evi’ne yürüyecek.

Fethiye
Fethiye’de SES üyeleri saat 9.00’da Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacak. SES üyeleri ve diğer KESK’e bağlı sendikaların üyeleri saat 11.00’da Turzim Meslek Yüksek Okulu önünde buluşacak. KESK üyeleri buradan Fethiye Kültür Merkezi’ne yürüyecek. Fethiye Kültür Merkezi önündeki miting saat 13.00’da başlayacak.

Gebze
Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde de KESK üyeleri alanlarda olacak. Saat 12.00’da Evlendirme Dairesi önünde buluşacak olan KESK üyeleri buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting saat 13.00’da başlayacak.

Hakkari
KESK üyeleri Hakkari’de Belediye önünde saat 9.00’da buluşup Deftrdarlık önüne yürüyecek. Defterdarlık önündeki miting saat 11.30’da başlayacak.

Iğdır
Iğdır’da KESK üyeleri saat 12.00’da Belediye Meydanı’nda buluşacak ve miting yapacak.

İskenderun
Hatay’in İskenderun İlçesi’nde KESK üyeleri saat 11.00’da Üst Geçit önünde buluşup Anıt Meydanı’na yürüyecek. Anıt Meydanı’ndaki miting saat 11.30’da başlayacak.

İstanbul
KESK İstanbul Şubeler Platformu da bugün İstanbul’daki grevin programını açıkladı. 23 Mayıs günü KESK üyeleri İstanbul’da saat 12.30’da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde ve Sirkeci’de buluşacak. Sirkeci ve Çapa’dan Beyazıt Meydanı’na yürünecek.

Eğitim Sen İstanbul şubelerinin eylem programı
Eğitim emekçileri, işyerlerinde greve katılım için yapacakları çağrıların ardından “Bu işyerinde grev vardır!” pankartlarını okullara asarak toplanma yerlerine hareket edecek.

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube:
Zeytinburnu bölgedeki işyerleri, Adliye binası önünde saat 10.30’da buluşacak. Güngören bölgedeki işyerleri Kale Center’da Tramvay Durağı’nda saat 11.00’da buluşacak ve Bahçelievler bölgedeki işyerleri de Şirinevler Meydanı’nda saat 11.00’de buluşacak. Buralardan Avrupa Yakası buluşma yeri olan Çapa Tıp Fakültesi önüne gelinecek.

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube:
Sancaktepe bölgesindeki işyerleri Vatan İlköğretim Okulu önünde buluşarak, Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirip, yapılacak basın açıklaması sonrası Eğitim Sen 2 No’lu Şube binası önüne gelecekler. Eğitim Sen 2 No’lu Şube önü buluşması saat 11.30’da olacak. Buluşmanın ardından Kadıköy İskele Meydanı’na yürünerek vapurlarla karşıya geçilecek.

Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube: Sabah erken saatlerde okullara “Bu işyerinde grev vardır!” pankartının asılmasının ardından eğitim emekçileri Aksaray Metro önüne gelecek. Saat 12.00’da Aksaray Metro önünde buluşan eğitim emekçileri buradan Çapa’daki yürüyüş koluna katılacak.

Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube: Gaziosmanpaşa’daki işyerleri 10.30’da Gaziosmanpaşa’daki Hükümet Konağı önünde buluşup Bereç’e yürüyecek, oradan da Çapa’ya geçilecek.

Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube: Maltepe bölgesindeki işyerleri Maltepe İlçe Milli eğitim Müdürlüğü önünde 10.30’da buluşacak. Burada bir basın açıklaması yapılacak. 28-29 Mart eylemleri nedeniyle açılan soruşturmalar protesto edilecek. Öte yandan bugün tüm okullara 23 Mayıs Grevi ile ilgili uyarı yazısı yollandı ve basın açıklamasında bu da teşhir edilecek. Basın açıklamasının ardından 11.30’da Kadıköy İskele Meydanı’na gelinecek ve buradan Sirkeci’ye geçilecek.

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube: Beyazıt’taki kamu emekçileri saat 14.00’te İstanbul Üniversitesi’nden toplu çıkış yaparak eyleme katılacaklar. Beyazıt’taki işyerleri dışındakiler Çapa kolunda buluşacaklar.
Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube: Saat 9.30’da her ilçede merkezi okullar önünde eğitim emekçileri bir araya gelecek. Esenyurt bölgesindeki işyerleri Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde, Büyükçekmece ve Çatalca bölgesindeki işyerleri Büyükçekmece İlköğretim Okulu önünde, Beylikdüzü bölgesindeki işyerleri Büyükşehir İlköğretim Okulu önünde bir araya gelerek Avcılar’da diğer eğitim emekçileri ile buluşmak için yola çıkacak. Avcılar’da çalışan eğitim emekçileri ve diğer ilçelerden gelen eğitim emekçileri saat 10.30’da Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelecek. Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugüne kadar yapılan grevler sonrası uyguladığı baskıcı tutumu ve ceza vermesi nedeni ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde durumu kınayan bir basın açıklaması yapılacak. Ardından Avcılar Metrobüs Durağı’na kadar gerçekleştirilen yürünüp metrobüslerle Çapa’ya geçilecek. Küçükçekmece ve Başakşehir’de çalışan eğitim emekçileri de Küçükçekmece’de Arel Üniversitesi önündeki parkta bir araya gelecekler. Avcılar’dan gelen kolla birleşerek Çapa’daki yürüyüş koluna katılacaklar.

Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube: Eminönü bölgesindeki işyerleri Kadırga Meydanı’nda Saat 10.30’da buluşup, yürüyüşe katılacak. Fatih bölgesindeki işyerleri de Davutpaşa Lisesi önünde Saat:11.00’de buluşup, yürüyüşe katılacak. Fındıkzade’de buluşan bu iki kol, Çapa bölgesinde okulların olduğu güzergahta yapacakları yürüyüşün ardından diğer kamu emekçileri ile bir araya gelecek.

İzmir
İzmir’de kamu emekçileri saat 10.30’da Basmane Meydanı’nda buluşacak ve Konak’a yürüyecek.

Karabük
Karabük’te de KESK üyeleri KESK binası önünde buluşacak. Saat 13.15’de buluşacak olan KESK üyeleri Belediye önüne yürüyecek. Buradaki miting de saat 13.30’da başlayacak.

Kars
Kars’da tüm kamu emekçileri iş bırakıp işyerlerine “grev” pankartı asacak. KESK, Kamu-Sen ve Birleiş Kamu-İş saat 11.00 ile 14.00 arasında ayrı ayrı basın açıklamaları yapacak. KESK’in mitingi saat 13.00’da At Heykeli önünde gerçekleştirilecek.

Kayseri
Kayseri’deki KESK üyeleri saat 11.30’da Eğitim-Sen binası önünde buluşup Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting saat 12.00’da başlayacak.

Kırıkkale
Kırıkkale’de KESK üyeleri saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda buluşup miting yapacak.

Kırşehir
Kırşehir'de KESK üyeleri Eğitim-Sen Şube önünde saat 11.30'da buluşup Cacabey Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'na yürüyecek. Buradaki miting saat 12.00'da başlayacak.

Kocaeli
Kocaeli’nde emekçiler, Merkez Bankası önünde saat 12.30’da buluşup İnsan Hakları Anıtı’na yürüyecek.

Konya
Konya’da KESK üyeleri saat 10.00’da Defterdarlık önünde buluşacak. Burada bir açıklama yapacak olan KESK üyeleri İl Milli eğitim Müdürlüğü önüne yürüyecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündede saat 11.00’da bir basın açıklaması yapacak olan KESK üyeleri saat 12.00’da KESK binasına yürüyecek.

Kütahya
Kütahya Belediyesi önünde saat 14.30’da buluşacak olan KESK üyeleri Cumhuriyet Caddesi’ndeki EVKUR önüne yürüyüp burada saat 15.00’da bir miting gerçekleştirecek.

Malatya
Malatya’da SES binası önünde saat 13.00’da buluşacak olan KESK üyeleri Emekliler Parkı’na yürüyecek. Emekliler Parkı’ndaki mitingin başlama saati ise 13.30.

Manisa
Manisa’da iki ayrı bölgede buluşacak. Gazi İlköğretim Okulu ve Defterdarlık önünde saat 10.30’da buluşacak olan emekçiler saat 11.30’da Manolya Meydanı’na yürüyecek.

Mardin
Mardin’de KESK üyeleri Eğitim-Sen önünde saat 12.00’da buluşup Newroz Alanı’na yürüyecek. Newroz Alanı’ndaki miting saat 12.30’da başlayacak.

Mersin
Mersin’de emekçiler saat 10.00'da İstasyon önünde buluşacak. Buradan saat 11.00'da AKP Akdeniz İlçe Binası önüne yürüyüş gerçekleştirecek olan emekçiler açıklama yapacak. KESK yürüyüşüne Emek ve Demokrasi Platformunun yanı sıra 5 gündür grevde olan Mersin Soda Sanayi ve Kromsan İşçileri de kendi pankartları ile destek verecek. Kamu-Sen ise KESK'le birlikte yürümeyecek. Taş Bina önünde toplanacak olan Kamu-Sen'liler de aynı gün içerisinde AKP Akdeniz İlçe Binasına yürüyerek kendi programını gerçekleştirecek.

Nevşehir
Nevşehir’de KESK üyeleri saat 12.30’da Valilik önünde buluşup burada bir miting gerçekleştirecek.

Ordu
Ordu’da KESK üyeleri KESK binası önünde 12.00’de buluşup Tahıl Pazarı’na yürüyecek. Tahıl Pazarı’ndaki miting saat 13.00’da başlayacak.

Samsun
Samsun’da saat 10.00’da Lise Kavşağı’nda buluşulup Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

Siirt
Siirt'te KESK üyeleri saat 10.30'da Belediye önünde buluşacak. Buradan Güres Caddesi'ne yürüyüş yapılcak ve Güreş Caddesi üzerinde bir basın açıklaması yapılacak.

Sivas
Sivas’taki KESK üyeleri saat 10.00’da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Poliklinik Girişinde buluşacak. Saat 12.00’da poliklinikler önünden Kent Meydanı’na yürünecek. Saat 14.00’da KESK bileşenleri ve greve destek veren tüm kurumlar Kent Meydanı’ndaki grev çadırında buluşup miting yapacak.

Tarsus
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde KESK üyeleri saat 9.30’da Eğitim Sen Şubesi önünde buluşup Yarenlik Alanı’na yürüyecek. Yarenlik Alanı’ndaki mitingin başlama saati 10.30.

Tekirdağ
Tekirdağ’daki KESK üyeleri saat 12.00’da Eğitim Sen önünde buluşup Tuğlalı Park’a yürüyecek. Tuğlalı Park’taki miting saat 12.30’da başlayacak.

Trabzon
Trabzon’da saat 9.00’da Atapark’ta buluşulup Atatürk Alanı’na yürünecek.

Urfa
Urfa’da KESK üyeleri saat 12.00’da Eğitim-Sen önünde buluşup Karakoyun İş Merkezi önüne yürüyecek. Karakoyun İş Merkezi önündeki miting saat 12.30’da başlayacak.

Uşak
Uşak’ta Belediye önünde saat 11.00’da buluşacak olan KESK üyeleri Atatürk Anıtı’na yürüyecek. Atatürk Anıtı’ndaki miting saat 11.30’da başlayacak.

Manisa
Van’da KESK üyeleri saat 8.00’den itibaren işyerlerine “grev” pankartını asacak. Defterdarlık, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve okullarda eylemlerini başlatacak olan KESK üyeleri Mavi Plaza’ya yürüyecek. Saat 10.00’da Mavi Plaza’da buluşacak olan KESK üyeleri buradan Belediye Parkı’na yürüyecek. Buradaki miting 12.30’da başlayacak.

Yalova
Yalova’da Eğitim Sen Şubesi önünde saat 11.30’da buluşacak olan KESK üyeleri buradan Uğur Mumcu Kültür Merkezi Meydanı’nda yürüyecek. Buradaki miting de saat 12.00’da başlayacak 
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları *Maçlar * Ödevler * Arama Motoru * Bebek Vadisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More