LG iPhone Rakip Oluyor.




Teknoloji devi LG, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere 440 ppi değerine sahip 5 inçlik ekran üzerine çalışıyor.

LG 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü, 440ppi pixel yoğunluklu ve 5 inçlik yeni bir akıllı telefon çıkaracağını duyurdu. Hatırlarsanız, iPhone 4'e kadar neredeyse kimse ppi değeri nedir bilmezdi. En fazla "Ooouuuvvv! Bunun ekranı netmiş!" derdik.

AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) teknolojisi ile çalışan cihazda, geniş görüş açısı, stabil görüntü ve dokunmatik ekrana hızlı tepki süresi gibi özellikler bulunuyor.iPhone 4'ten sonra işler değişti. Gördüğümüz netlik karşısında hepimiz diğer telefonların ppi değerini sorgular olduk. Sonunda yeni telefonların bir çoğu 300 ppi değerine yaklaştı.
Her ne kadar iPhone 4 ve 4S’in Retina’sı en yüksek piksel yoğunluğuna sahip akıllı telefon olmasa da, bu teknolojik sıçramayı başlatanın ta kendisi. Artık üreticiler cihazlarının ekranlarına daha fazla piksel sıkıştırmak için birbirleriyle yarışıyorlar. LG'nin yeni panelini kullanan akıllı telefonlar ile birlikte çıta yükselecek gibi görünüyor. İlk olarak 4 Haziran'da Boston, Amerika'da başlayacak SID 2012 Görüntü Haftası'nda sergilenecek 5-inç boyutundaki Full HD panelin, yılın ikinci yarısında pazara sürülmesi bekleniyor. Teknoloji devi LG ise ppi işini biraz yanlış anlamış olacak ki, 5 inçlik ekrana çılgın bir çözünürlük sığdırma girişimlerinde bulunuyor: Ayrıca bundan sonra çıkacak olan iPhone’un 4 inçlik ekran ve 640 x 1136 pikselle piyasaya sürüleceği konuşuluyor.
LG’nin yeni ürünü akıllı telefon piyasasının yeni gözdesi olmak için gereken tüm özelliklere sahip gibi görünüyor. 16:9’luk oranlı geniş ekranı ve yüksek çözünürlüğüyle video içeriklerini görüntülemek için ideal olan yeni LG akıllı telefon, diğer üreticiler için çıtayı yükseltmiş gibi görünüyor.
Mashable’da yer bulan habere göre ilk kez 4 Haziran’da Boston’daki SID 2012 Display Week’te sergilenecek olan cihazın 2012’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple’ın yeni iPad ve iPhone ürünlerinde kullandığı Retina ekranın adını hepiniz duymuşsunuzdur. Peki ama nedir bu Retina ekran? Aslında çok basit bir tanımı var, inç başına düşen piksel sayısı 300′ün üzerine çıktığında, insan gözü belirli bir mesafeden pikselleri ayırdetmekte zorlanıyor. Bu da çok daha doğal, bölünmemiş bir görüntünün algılanmasına izin veriyor. Yani yeterince pikseli çok dar bir alan sıkıştırdığınızda, çok daha doğal bir görüntü elde ediyorsunuz. Apple bu tür ekranlara “Retina” adını veriyor.
Apple bu tür ekranları ilk kez iPhone 4 ile pazara sürmüştü, yeni iPad ise bu tür ekranlar içinde halen en iyisine sahip ve haliyle de ekran görüntüsü olarak rakipsiz denebilir. Tabii ki bu ekranların üretimi ucuz değil, ancak Apple sahip olduğu özel sözleşmeler sayesinde hem maliyetleri, hem de pazardaki lider konumunu kontrol altında tutabiliyor.
Ancak bu durum çok yakında değişecek, çünkü LG çok daha gelişmiş bir ürünü basına tanıttı. Advanced High Performance IPS panel olarak tanımlanan bu yeni ekranda, inç başına 440 piksel kullanılmış. Bu sayede 5 inçlik bir ekranda 1080p çözünürlük elde edebilen LG, bu teknolojiyi 4 Haziran’dan itibaren Boston’daki SID 2012 Display Week etkinliği çerçevesinde resmen tanıtmaya başlayacak. LG yetkilileri bu ekranların kısa zamanda yeni cep telefonu modellerinde kullanılmaya başlanacağını da söylüyorlar. Tahminen 2012 bitmeden bu ekranlarla donanmış akıllı telefonları raflarda görmeye başlayacağız.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More