Fransa'nın yeni başkanı Hollande




Fransa'da iktidara gelen sosyalist François Hollande, şimdiden zenginleri korkuttu. Fransa'da 5 yıllık Nicolas Sarkozy iktidarına son vererek cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan sosyalist François Hollande'in en önemli seçim vaadlerinden biri de, 1 milyon Euro'dan fazla kazancı olanlara yüzde 75 oranında vergi getireceğini söylemesiydi.
Fransa'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk Sarkozy'ye yeter dedi. Yapılan seçimlerin ikinci turunda Sosyalistlerin adayı Hollande, Sarkozy yi açık ara farkla geçerek sandığa gömdü. T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransada
yapılan seçimlerle ilgili olarak yaptığı ilk değerlendirmesinde, "Sayın Sarkozy, herhalde kendisinin de verdiği söz siyasete devam etmemekti, herhalde artık tatil yapacak, başka yapacağı bir şey yoktur" dedi.
Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Sosyalist aday Francois Hollande kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı. Hollande'ın seçimi kazandığına ilişkin haber, Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki genel merkezinde büyük çoşkuyla karşılandı.

Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir Elysee Sarayı seçimini kazanamıyordu. 57 yaşındaki Hollande, siyasi kariyerine Mitterrand'ın danışmanı olarak başlamıştı.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için yerel saatle 12.00 itibarıyla sandığa gidenlerin oranı yüzde 30,66 olarak tespit edildi. Fransa'da yaklaşık 46 milyon seçmen bulunuyor. İlk turda yine yerel saatle 12.00 itibarıyla sandığa gidenlerin oranı yüzde 28,29'da kalmıştı. İlk tur sonunda seçmenlerin yüzde 80'inin oy attığı belirlenmişti. Seçmenler, büyük kentlerde saat 20.00'ye kadar oy kullanabildi. 10 adayın yarıştığı ilk turun ardından, Francois Hollande ve Nicolas Sarkozy en fazla oyu alarak ikinci tura kalma başarısı göstermişti.

Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmesinde, bu sonucun beklenen bir netice olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Tabii çok önemli olan şey şu; hakikaten son kamuoyu araştırmasının aynen çıkmış olması, ciddi bir başarı. Kamuoyu araştırması adeta bindeyle bir sapma göstermiş oldu ve tabii bu saatten sonra Sayın Sarkozy, herhalde kendisinin de verdiği söz siyasete devam etmemekti, herhalde artık tatil yapacak, başka yapacağı bir şey yoktur. Biz Fransa'daki yeni dönemin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde çok daha farklı olmasını, barışa yönelik, dayanışmaya yönelik, paylaşıma yönelik bir dönemin duyarlılığı içinde olması lazım. Yoksa seçim meydanlarındaki popülist mesajlar, eğer bu yönetimin de uygulamalarına yansıyacak olursa tabii bu Türkiye-Fransa ilişkilerini olumsuz istikamette etkiler. Temennim odur ki bu, sadece meydanlarda söylenmiş sözler olarak kalır."

 Kaynak: http://www.seriiilan.com/index.php/14-flashhabermodulu/117-fransadahollandeinsarkozyout

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Toplist

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More