Yakıt Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler




En çok kullandığımız otomobiller arasında benzinli , dizel ve otogaz seçenekleri mevcut bunların arasında dizel en çok kullanışlı en ekonomik seçeneklerden biridir.Otogazdada şu konuya dikkat etmek gerekiyor eğer aracın üretisisin tavsiye ettiği sistem kullanılıyorsa ciddi oranda tasarruf sağlanıyor fakat dizelin uzun kullanımlarda çok daha yaygın çok daha rahat bir kullanımı mevcut özellikle ülkemiz koşullarında göz önüne aldğımızda dizel araçların ve daha sorunsuz otogaz sistemlerine göre daha

sorunsuz olduğunu söyleyebiliriz.




Bir aracın ideal olarak ortalama kaç km'de ne kadar yakıt tükkettiği o biraz kullanıcıyla aracın kendisiyle ve bir çok faktöre bağlı birşeydir.onun için genel bir ortalama verilemez bunu yapmak için aracın cinsi motor hacmi kullanımı lastik havalarının rüzgara karşı dirence kadar birçok etken söz konusudur.

Eğer kullanıcın amacı yakıt tasarrufu ise seçecegi arabada dizel veya otogaz seçenegi tercih etmeli bunun dışında motor seçenekleri olarakta 1.3 ile 1.5 arasında veya en fazla 1.6 litre yakıt tüketimi için ideal araçlardır bunun üzerinde daha fazla güç üreten 1.8 litre 2 litre üzeri gibi araçlar daha fazla güç üreteceginden daha fazla yakıt harcarlar Honda civic yakıt cimrisi :)
CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..

Araçla ilgili ipuçları
  • Lastiklerinizi uygun basınçta tutunuz ve bunu sık sık kontrol ediniz.
  • Ön düzen ve direksiyonunuzu uygun ayarda tutunuz.
  • Aracınızın imalatçısının önerdiği en düşük viskoziteli yağı kullanınız.
  • Motorunuzu uygun mekanik kondisyonda ve ayarlı tutunuz.
  • Motorunuzun hava ve yakıt filtrelerinin temiz olduğundan emin olunuz.
  • Frenlerinizin sürtmediğinden emin olunuz.
  • Gövde hasarlarını tamir ettiriniz. Hasarlı kısımlar aerodinamik direnci artırır.
  • Aracınız gerektirmiyorsa süper benzin kullanmayınız. Gereksiz yere fazla harcama yapmış olursunuz.
Sürüşle ilgili ipuçları
  • Motoru ısıtmak için fazla zaman harcamayınız. Modern motorlarda gerekli değildir.
  • Motorunuzu uzun süre rölantide çalıştırmayınız. Aracınızı terk ederken veya uzun süre beklemeniz gerektiğinde motorunuzu stop ediniz.
  • Ani ve hızlı kalkışlardan kaçınınız.
  • Mümkün olduğu kadar 90 km/h ve altında sürünüz.
  • Aerodinamik tasarımlı yeni taşıtlarla yapacağınız şehirlerarası yolculuklarda, aracınızın camlarını kapalı tutarak, gerekiyorsa klimayı çalıştırınız.
  • Daha eski taşıtlarla yapacağınız şehirlerarası yolculuklarda, aracınızın camlarını mümkün olduğu kadar kapalı tutarak, gerekiyorsa havalandırmayı çalıştırınız.
  • Sıkışan trafiği ve trafik ışıklarını sezinleyerek, yumuşak bir şekilde hızlanın veya yavaşlayınız.
  • Seyahatinizi dikkatlice planlayınız. Birçok yere uğramak zorunda iseniz, rotanızı aynı yerden iki kere geçmeyecek ve bir çıkışta mümkünse hepsine uğrayacak biçimde planlayınız.
  • Bagajınızı boşaltınız. Bagajınızda bulunan her fazlalık aracınızın ağırlığını gereksiz yere artıracaktır.
  • Pratik ve mümkün olduğu kadar, aynı yere giden arkadaşlarınızla birleşerek ve dönüşümlü olarak tek araç kullanınız.
  • Radyo trafik durumu anonslarını dinleyerek, mümkün olduğu kadar trafiğin sıkışık olduğu güzergahlardan kaçınınız.
  • Aracınızı, herhangi bir hız için motorun sarsıntılı ve düzensiz çalışmayacağı mümkün olan en yüksek viteste kullanınız.
  • Hızınızı sabit tutmaya çalışınız. Uzun düz yol kesimlerinde varsa aracın cruise (seyir) kontrol sistemini kullanınız.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları *Maçlar * Ödevler * Arama Motoru * Bebek Vadisi Aracınızda Yakıt Tasarrufu Yapın 742,105 kez izlendi. 310 kişi faydalı buldu. 103 Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir? Yakıt tasarrufu için nasıl vites değiştirmek gerekir? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 238,429 kez izlendi 61 Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir? Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 150,527 kez izlendi 46 Gereksiz yakıt harcamamak için aracımızı nasıl çalıştırmalıyız? Gereksiz yakıt harcamamak için aracımızı nasıl çalıştırmalıyız? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 94,000 kez izlendi 25 Araçtaki hangi teknik sorunlar gereksiz yakıt harcanmasına yol açar? Araçtaki hangi teknik sorunlar gereksiz yakıt harcanmasına yol açar? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 71,980 kez izlendi 33 Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz? Yakıt tasarrufu için araç lastiklerimizde nelere dikkat etmeliyiz? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 70,073 kez izlendi 25 Aracımızın hangi özellikleri gereksiz yakıt harcanmasına neden olur? Aracımızın hangi özellikleri gereksiz yakıt harcanmasına neden olur? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 59,641 kez izlendi 17 Camlar açık gitmek aracın yakıt harcamasını artırır mı? Camlar açık gitmek aracın yakıt harcamasını artırır mı? İleri Sürücülük Teknikleri Uzmanı Ethem Genim 57,455 kez izlendi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More