Yasaklı Sitelere Giriş Programsız




Yasaklı sitelere Giriş Yöntemleri

Yasaklı sitelere giriş için hızlı çalışan yabancı dns ayarlarını kullanabilirsiniz. Bazı sitelere dns ayarlarını değiştirerek bile girmek mümkün olmuyor. Bu adreslere giriş yapabilmek için proxy siteleri kullanılıyor. Her gün yasaklar artıyor ve her ay yüklü para ödediğimiz interneti rahatça kullanamıyoruz. Bazı siteler sebepsiz yere bazıları da sudan sebeplerle yasaklanıyor. Bu yasakları aşmanın kolay bir yolu mevcut. Aşağıdaki adımları uygularsanız yasaklı sitelere erişim
sağlayabilirsiniz. Bu ayarlar Windows 7 içindir. Diğer işletim sistemlerini kullananlar(Windows XP, Vista, Mac OS x, Linux, Pardus) kendileri sistem ayarlarını değiştirebilirler.
Yasaklı sitelere giriş programı kullanmadan giriş yapmak için öncelikle dns ayarlarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki link’ i tıklayarak yasaklı sitelere giriş yönteminin anlatıldığı dns değiştirme videosunu izleyebilirsiniz.
Yasaklı sitelere girmek için daha önce videolu anlatımı olan yasaklı sitelere giriş yöntemleri yazısını görüntüleyerek videolu anlatımı izleyebilirsiniz.
YASAKLI SİTELERE GİRİŞ YÖNTEMLERİ DNS DEĞİŞTİRME VİDEOSU
Aşağıdaki yöntem ile herhangi bir aracı siteye ve programa gerek kalmadan Windows xp ve Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları  dns ayarlarını değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapabilir.
Windows 7 İşletim sistemi kullananlar için
Başlat > Denetim Masası > Ag ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi ‘ni tıklayıp sol taraftaki Bağdaştırıcı ayarlarını değiştire tıklayın. Açılan pencerede kullanılan ağa sağ tuşa basıp özelliklere tıklıyoruz.
Açılan pencerede ”İnternet Protokol Sürümü 4” e tıklayıp aşağıdaki resimdeki gibi dns adreslerimizi ayarlayıp tamam deyip çıkıyoruz.
İsterseniz başka dns adresi de kullanabilirsiniz. Alternatif olarak dns adresleri 4.4.2.24.4.2.1  yada 8.8.8.8  - 8.8.4.4 dns numaralarını kullanabilirsiniz. Popüler olarak aşağıdaki resime ait numaralar kullanıyor.

Windows XP İşletim sistemi kullananlar için
Windows xp için başlat >> Denetim masası >> Ağ Bağlantıları >> Yerel Ağ Bağlantılarına sağ tuş yapıp özellikleri açın ve açılan pencerede ”İnternet İletişim Kurallarına” tıklayın. Açılan pencereyi yukarıdaki resimde olduğu gibi DNS numalarını girip tamam butonuna tıklayın.
Yukarıdaki dns yöntemi ile sitelere giriş yapmam mümkün, herhangi bir program kullanmanıza gerek kalmaz, dns değiştirdiğiniz halde yinede giremiyorsanız artık yapıcak bişey yok diğer yöntemleri tavsiye etmiyoruz.


- İlk olarak Yerel Ağ Bağlantısına tıklıyoruz.
- Ardından Karşımıza gelen pencerede Özelliklere basıyoruz.
- Gelen ekranda "İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/Pv4)" seçeneğine tıklıyoruz.
- Aşağıdaki DNS adreslerini kullan diyoruz. Üstteki kısma "4.4.4.2" alltaki kısma ise "4.4.4.6" yazıp tamam deyip çıkıyoruz. Artık yasaklı sitelere girebilirsiniz.

Bu ayarlar Mozilla Firefox, İnternet Explorer, Chrome, Safari ve Opera kullananlar otomatik olarak geçerli olacaktır.


İnternette yer alan tüm engellemeler önceden dns üzerinden yapılırken, artık ip odaklı olarak yapılmaya başlandı. Yani Türkiye ip adreslerine yapılan bir engelleme ile dns değiştirseniz bile, yasaklı bir siteye giriş imkanınız kalmıyordu. Peki ya ip adresinizi Türkiye değil de başka bir ülke üzerinde gösterirseniz ne olur? Tabi ki tüm engellemeler kalkar.
Öncellikle; http://www.cool-proxy.net/proxies/http_proxy_list adresinden bir ip adresi ve port numarası kopyalıyoruz. Daha Firefox tarayıcımızı açarak; Araçlar/Seçenekler/Gelişmiş/Ağ/Ayarlar kısmına gelerek “vekil sunucuyu elle ayarla” kısmına geliyoruz. Buraya daha önce siteden kopyaladığımız ip adresini “HTTP vekil sunucusu” kısmına yapıştıryoruz. Diğer kopyaladığımız port adresini de “iletişim noktası” kısmına yapıştırıyoruz. Tamam diyip tekrar açıp kapattığımızda artık farklı bir ülkeden giriş yaptığımız için tüm sitelere sorunsuzca girebilirsiniz.
Eğer ki bağlantı sağlanmazsa siteden farklı bir ip adresi ve port numarası kopyalayarak aynı işlemleri tekrar yapabilirsiniz.
Görüşmek üzere.

Yasaklı Sitelere Girmek için Dns Ayarları Nasıl Yapılır?


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More