Peter Carl Fabergé Kimdir? Peter Carl Fabergé



Google’den yeni bir Doodle yani ana sayfa logosu geldi detayları aktarıyoruz. Peter Carl Fabergé için özel logo tasarlayan Google, değerli bir sanatçıyı da herkese hatırlatmış oldu. Peki, Peter Carl Fabergé kimdir? Neden dolayı, doğum günü kutlanıyor?


Peter Carl Fabergé kimdir, Peter Carl Fabergé asıl adıyla Carl Gustavovich Fabergé 30 Mayıs 1846 yılında doğdu.St. Petersburg'ta doğan Carl Fabergé tasarımcı Gustav Fabergé ve Danimarkalı karısı Charlotte Jungstedt'in
oğludur. 24 Eylül 1920 yılında hayatını kaybetti..İşte bugünün google doodle'si Peter Carl Faberge hakkında merak ettikleriniz.
Yumurtaları Peter Carl Fabergé asıl adıyla Carl Gustavovich Fabergé 30 Mayıs 1846′da St. Petersburg‘ta doğdu ve 24 Eylül 1920 tarihinde öldü. Mücevher tasarımcısıdır.

Faberge Yumurtaları bilinen en meşhur eserlerinin başında gelmektedir. Carl Fabergé tasarımcı Gustav Fabergé‘ ve karısı Charlotte Jungstedt‘in oğludur.
Fabergé eğitimine Alman okulu olan St. Anne’s Gymnasiumunda başladı. Carl eğitim gezisinden sonra, 1864′te St. Petersburg’a döndü ve babasının yanında işe başlamıştır.

Faberge Yumurtaları Nedir?
Faberge yumurtaları, Carl Faberge’nin en önemli eserleridir. Bu yumurtaların Çar III. Aleksandre’nin siparişleri olduğu bilinmektedir. Eşi Marie Feodorovona’ya Paskalya hediyesi olarak sunmak için sipariş etmiştir. 53 tane olduğu bilinen yumurtaların 8 tanesinin varlığı tespit edilememiştir. Faberge Yumurtalarının genelinin çoğu Amerika koleksiyonlarında, çok küçük bir kısmı ise Kremlin Sarayı’ndadır. Çarlık Rusyası’nın tanınmış mücevhercisi olan Carl Faberge´in yaptığı bu eşi emsali olmayan pırlantalı, zümrütlü, yakutlu altın yumurtalar paskalya geleneğini Çar için kıymetli taşlarla sembolleştirmişti. Gelenekte bahar ve yeniden doğma ritüeli vardı, doktrine göre kışı getiren kötü ruhlar ölüyorlar, yerlerine baharı ve yeniden doğuşu simgeleyen genç ruhlar geliyordu.
Genç Faberge eğitimine 1860 yılında St. Petersburg’ta bir Alman okulu olan St. Anne’s Gymnasiumunda başladı. Carl eğitim gezisine çıktıktan sonra, 1864′te St. Petersburg’a döndü ve babasının yanında işe başladı.
Peter Carl Fabergé 24 Eylül 1920 yılında 74 yaşında yaşamını yitirdi.
Peter Carl Fabergé Hakkında Ek Bilgiler
Peter Carl Fabergé’nin 1900 yılında ki çalışmaları Rusya’yı temsilen Paris’te ki 1900 Dünya Fuarında sergilenmiştir.
Peter Carl Fabergé Fransız ödülleri arasında en prestijlisi sayılan Legion of Honour yani Şövalye ünvanı ile onurlandırıldı.
VİDEO










Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More