Hükümetten yeni memur zam teklifi




Hükümetin memur zammı için verdiği öneri yenilendi. Hükümet memur zammı önerisini bu yıl için 3,5+3,5 oranına yükseltti...

Hükümet ve memur sendikaları arasındaki memur zammı pazarlığında bugün son gün. Hükümet 14 Mayıs'ta memur zammı için verdiği teklifte 3+3 önermiş, sendikalardan büyük tepki görmüştü. Hükümet bugün memur zammı için yeni teklifini açıkladı. Hükümetin memur zammı için bu yıl
3.5+3.5'luk zam önerisinde bulundu.
Hükümet 2013 için 2,5+3 olarak önerdiği memur zammı teklifini ise yüzde 3+32e yükseltti.

"YENİ BİR TEKLİF SUNABİLİRİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur zammı için yapılan yeni teklif konusunda bir açıklama yaptı. Bakan Çelik, sendikaların memur zammı önerisine tepki göstermesi üzerine hükümet olarak yeni bir teklif sunabileceklerini açıkladı.

SİZCE HÜKÜMET, SENDİKALARIN İSTEDİĞİ ZAMMI VERECEK Mİ?

Hükümet, 2012 için memur zammı teklifini yüzde 3+3'ten, yüzde 3.5+3.5'e yükseltti. Memur zammında 2013 için teklif edilen yüzde 2.5 + 3'lük zam miktarında ise değişiklik yapılmadı.

SENDİKALARDAN YENİ MEMUR ZAMMI TEKLİFİ

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin sekizinci ve son oturumu başladı. Bu oturumda Hükümet, 2012 için memur zammı teklifini yüzde 3 + 3'ten, yüzde 3.5 + 3.5'e yükseltti. 2013 için teklif edilen yüzde 2.5 + 3'lük zam miktarında ise değişiklik yapılmadı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.
Son oturumda memur zammı pazarlığında anlaşma sağlanamaması durumunda toplu sözleşme, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ise hükümetin memur zammı konusunda verdiği 3,5+3,5'luk teklif ile ilgili, "Bu teklif yeniden değerlendirebileceğimiz bir teklif değil. Ciddi bir teklifle gelmelerini bekliyoruz." diye konuştu.
Hükümet görüşmede memur zammı için önerdiği yüzde 3+3'lük memur zammı teklifini yüzde 3.5+3.5'a yükseltti. 30 Nisan'da başlayan süreçte 7 toplantı yapılmasına rağmen hükümet memur zammı için önerdiği yüzde 3+3'lük teklifinde değişikliğe gitmemişti.
Toplu sözleşme masasına memur zammı için yüzde 16'lık taleple oturan memurlar son kez hükümetten teklif ettiği rakamı artırmasını istiyordu. Ancak hükümetin memur zammı için önerdiği yarım puanlık artış, memurların beklentisinden çok uzakta.

MEMURLARI TATMİN ETMEDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin yeni memur zammı teklifini yeterli bulmadıklarını söyledi.
Gündoğdu, “Yeni gelen teklif cılız, yeniden değerlendirmeye gerek yok” diye konuştu.
Ahmet Gündoğdu, insanı merkeze alan rakamlarla gelinmesi gerektiğini ifade etti.

13 KONUYA YEŞİL IŞIK

Gündoğdu, bakanlık girişinde Memur-Sen'in taleplerini içeren dövizler önünde yaptığı basın açıklamasında ise bugüne kadar yapılan görüşmelerde 13 konuya ''evet'' dendiğini, ama ana konuların hala verilecek kararı beklediğini söyledi.
Yüzde 3+3'lük memur zammı teklifine karşı çıktıklarına ve memur zammı için yüzde 16  talep ettiklerine dikkati çeken Gündoğdu, şöyle devam etti: ''4-C ve diğer sözleşmelilere kadro... 4-C'lilerin 11 ay çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkarılmasını kararlaştırdık. Bu 4-C'liler için harika bir sonuç. Her yıl onlardan sözleşme vergisi, damga vergisi alınıyor. Onun kaldırılması kararlaştırıldı, torba kanunla çıkmak üzere. Kalan 17 bin sözleşmelinin de kadroya geçirilmesini masada kararlaştırdık, ama 4-C'lilere 880 TL ile 1100 TL arasındaki maaşlarını en az 200 TL zam ile yükseltme, eş ve çocuk yardımı, TRT'deki 821 arkadaşımızla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki 350 arkadaşımızın da kadroya geçirilmesi... Onlar üvey evlat değildir. Kadroya geçirilmesi sözünü aldığımız belediye ve il özel idarelerindeki 17 bin arkadaşa ilave olarak TRT ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki arkadaşlarımızın da kadroya geçirilmesini istiyoruz.''
Konfederasyonlar, memur zammı pazarlığı için "Görüşmelerde son tarih olan 21 Mayıs günü; gerekirse sabaha kadar mücadele ederiz" açıklamasında bulunmuşlardı.
Sözleşme görüşmelerinde son ve kritik toplantıdan memur zammı için anlaşma çıkmazsa süreç hakem heyetine devredilecek ve müzakereler 29 Mayıs'a kadar hakem heyeti tarafından sürdürülecek.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları *Maçlar * Ödevler * Arama Motoru * Bebek Vadisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More