Çamlıca Tepesine 15 bin metrekarelik büyük Cami Yapılıyor




TV vericilerinin hemen yanı başında yapılacak cami minareleriyle birlikte denizden 608 metre yükseklikte olacak. Çevresinde sosyal tesisler bulunacak Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanına 15 bin metrekare üzerine dev bir cami yapılacak. Açıklama Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, camiin İstanbul'un her yerinden görülebilecek şekilde dizayn edildiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çamlıca tepesine bir cami yapacağız her yerden gözükecek' dediği caminin yeri hazır. Cami 250 bin metrekare olarak planlanan rekreasyon alanı
içinde yapılacak. Cami, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçecek olan ana vericinin hemen yanı başında yapılacak.
Kentin yeni simgesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı cami projesi ile ilgili ''Sayın Başbakanımız dün de ifade etti. Çamlıca'da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayata geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Özellikle şu anda İstanbul simgesel değerlere sahip yine böyle bir simgesel değeri beraberinde getirecek değeri düşünmekte. İstanbul'un uluslararası gelişim sürecinde orada yapılacak anten kulesi yarışmasında son aşamaya gelindi. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün biryerin açılışında halka konuşma yaptı ve projelerden bahsetti istanbulda 3-4 farklı yerlerde cami inşatının olacağınndan bahseden Sayın Erdoğan “Çamlıca’da başlayacağız. Çamlıca’daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami yapacağız. Bunların da proje çalışmaları son safhalarına geldi. Öyle zannediyorum ki 2 ayda dozerler çalışmaya başlar.”

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More